My name is Tina Duong. I came from Vietnam. I had a big house in Vietnam,and my family lived together. My father,mother,brother and sister,we had a business.
After 1975 my family immigrated to Malaysia by a small boat. When we were on the sea,we were very worried about the robbers on the sea,but we were very lucky. After 48 hours,we arrived in Malaysia. We stayed in Kuala Lumpur for two days before they sent us to Bulaubidong Camp. In Bulaubidong we lived there while waiting for my brother to sponsor us. We lived in the camp. We couldn't leave the camp to find firewood,vegetables- or any food for the children because it was forbidden to go outside the camp. My husband went fishing for small fish and we didn't have enough rice to cook. When the children were sick,we didn't have medicine for them.After two years,the person who sponsored us was my husband's brother. We left the camp to go to Philip?pines. We had to study English there for six months and then we went to the United States. When we first arrived? we had trouble because we didn't speak Eng?lish very well. We didn't get used to the customs and way of life in the United States. I couldn't use the oven,turn on the tap and shower,nor vacuum (用真空吸尘器清扫) the floor because I had never met these things in my homeland.
Finally,I lived through the tough times and got to learn how things work with hard work and determina?tion. My family and I succeeded in life. We now have a very happy family,a nice house and a successful busi?ness. My children are studying hard in school and are bound to be successful in the future.
1. The underlined word " immigrated”most probably means ____________.
A. paid a visit to a foreign country
B. came into a foreign country and lived there
C. opened up a new market in a foreign country
D. went to a foreign country to study its language
2. How many countries have Tina and her families lived in so far?
A. Six.
B. Five.
C. Four.
D. Three.
3. How was the life of Tina and her families when they were in Bulaubidong?
A. Hard and terrible.
B. Easy and happy.
C. Hard but happy.
D. Simple but easy.
4. According to the passage,what led to the success of Tina's family in America finally?
A. Being good at speaking English.
B. Their hard work and determination.
C. Help from many friendly Americans.
D. Being accustomed to American life well.
5. What is this passage mainly about?
A. Tina's business in different countries.
B. Tina's study life in different countries.
C. Tina's travel experiences in different countries.
D. Tina's story of moving to different countries.
本文主要讲述了Tina—家人从越南向马来西亚、菲律宾和美国移民所经历的事。
1. B词义猜测题。本文主要谈Tina及其家人从越南向一些国家移民所经历的事。根据文章大意不难猜测是"向外国移民"的意思。
2. C细节理解题。根据全文不难看出Tina及其家人分别在Vietnam (越南) ,Malaysia (马来西亚) 和Philippines (菲律宾) 这三个国家生活过,现在居住在the United States (美国) 。
3. A推理判断题。根据文章第二段后半部分的内容可以推断,Tina及其家人在Bulaubidong的生活是非常艰难和痛苦的,所以选择A项。
4. B推理判断题。根据文章最后一段可以推断出,作者及其家人今天的幸福生活来自于辛勤的工作和对生活的决心,所以选择B项。
5. D主旨大意题。文章第一段介绍他们在本国越南的生活;第二段介绍他们移民到马来西亚的经历;第三段介绍他们移民到菲律宾和美国的经历;最后谈他们在美国通过自己的努力,终于获得了幸福的生活。
题目来源:2015年全品作业本高中英语必修1外研版 > 单元检测(六)
科目:高中英语 来源: 题型:
make up of, break down, come up with, consist of, go down
1. At the meeting,Professor Lin some good advice and all the people present agreed with him.
2. Our computer at nine this morning and we haven't been able to do anything.
3. The Group of Eight (G8) the eight richest countries in the world.
4. ―The price of the oil has three times this month.
―Good news. I am considering buying a car.
5. Tom's team is 55 players while Mary's consists of 70
players.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
I just had one of the most interesting experiences of my life,and wanted to share it with my dearest friends.
One cold evening,I drove home and was stuck in a traffic jam,when my car started to die. I managed to coast into a gas station in order not to get in others' way. Before I made the call to ask for help,I found a crying woman. T walked towards her and asked her if she needed help. She said she was driving to California and that things were very hard for her right now.
I helped her fill up her car completely,walked to the McDonald's and bought 2 big bags of food,some gifts and a big cup of coffee. She gave the food to the kids in the car. They ate them quickly. And we stood eating fries and talking a little.
She told me her name,and that she lived in Kansas City. Her husband left 2 months ago and she was not able to support her family. So she went to California to find her parents. She packed up everything she owned in the car. She told the kids they were going to Califor?nia for Christmas,but not that they were going to live there.
I gave her my gloves,a little hug and said a quick prayer (祈祷) with her for safety on the road. As I was walking over to my car,she said, "So,are you like an angel or something?"
It was so incredible (不可思议的) to be part of someone else's miracle (奇迹) .And of course,you guessed it,when I got in my car it started right away and got me home with no problem.
1. The writer did all the following things for the woman EXCEPT_________ .
A. helping her fill up her car
B. buying some drinks and food
C. feeding the food to her children
D. buying some gifts
2. According to the passage,the woman's children were very_________ before eating the food the writer bought them.
A. lovely B. hungry C. cold D. worried
3. The woman went to California to_________ .
A. ask her parents for help
B. spend Christmas with her parents
C. look for her husband
D. make a living by herself
4. The woman thought the writer an angel because_________
A. the writer was too kind and did everything he could to help her
B. the writer was kinder than any other people in this world
C. the woman didn't get any help from others be?fore she met the writer
D. the writer didn't ask for payment for what he had done for the woman
5,According to the passage,we can infer that_________ .
A. the writer thought helping others could get an?other name
B. the writer hoped that the woman could pay him back soon
C. the writer often helps other people who need help
D. helping others may bring you a surprise
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
假如你叫李磊,请你给在美国的阿姨发一封电子邮件,告诉她近几年来家乡发生的变化。内容如下:
1. 建了许多高楼大厦,还有新工厂、学校、医院等,街道加宽了,交通方便了;
2. 街道中心建了公园,路旁的树木和鲜花使家乡史加美丽;
3. 许多家庭有了私家车,人们的生活变得丰富多彩;
4. 现在通过发电子邮件能更好地与世界各地的朋友保持联系。
注意:1. 词数100左右,巳给出的内容不计人总词数;
2. 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。Dear aunt,I am sure ypu will be surprised at the changes when you come back.
Yours, Li Lei
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com