阅读理解
A
Many cities around the world today are heavily polluted. Careless methods of production and lack of consumer demand for environment-friendly products have contributed to the pollution problem. One re?sult is that millions of tons of glass, paper, plastic,
and metal containers are produced, and these are difficult to get rid of.
However , today , more and more consumers are choosing " green" and demanding that the products they buy should be safe for the environment. Before they buy a product, they ask questions like these: "Will this shampoo damage the environment?" "Can this metal container be reused or can it only be used once?"
A recent study showed that two out of five adults now consider the envi?ronmental safety of a product before they buy it. This means that companies must now change the way they make and sell their products to make sure that they are "green", that is* friendly to the environment.
Only a few years ago, it was impossible to find green products in super?markets ,but now there are hundreds. Some supermarket products carry labels to show that the product is green. Some companies have made the manufactur-ing(生产)of clean and safe products their main selling point and emphasize it in their advertising.
The concern for a safer and cleaner environment is making companies rethink how they do business. No longer will the public accept the old attitude of "Buy it, use it, throw it away, and forget it". The public pressure is on, and gradually business is cleaning up its act.
1. It is clear from the passage that the driving force (动力)behind green prod?ucts is .
A. public caring for the environment
B. rapid development of companies
C. new ways of doing business
D. rapid growth of supermarkets
2. The underlined word "it" in Paragraph 4 refers to " ".
A. the selling point
B. the company's products
C. a great demand for healthful goods
D. the manufacturing of green products
3. What would be the best title of the passage?
A. Business and people
B. Shopping habits are changing
C. Business goes green
D. Supermarkets and green products
1. A推理判断题。由文章第三段和最后一段可知"人们对于环境的关心"导致商家不得不改变策略而向"绿色产品"发展。
2. D词义猜测题。细读上下文可知"一些公司已经把生产干净且安全的产品作为了卖点,而且在广告中也加以强调"。
3. C
题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标外研版 > Period One Introduction & Reading and Vocabulary
科目:高中英语 来源: 题型:
.根据句意使用恰当的词填空(注意:填入的单词数量不得多于3个)
1.I'm having a party next Saturday; put it______________ __ in your notebook so you will not forget it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2. 给你的孩子建议的最好方式是先弄清楚他们想要什么,然后再建议他们去做。
The best way to give advice to your children is to find out what they want and then___________________________ it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
8. China recently tightened its waters controls near the Huangyan Island to prevent Chinese fishing boats from_________________ (attack) in the South China Sea.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
3. Although it is a hard task to protect our environment, we can't help but ______(go) ahead.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. 妈妈让我不要弄出那么多噪音,因为我哥哥正在学习。
Mother asked me____________________________ , for my brother is studying.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
9.The question ________________ (discuss) next year has something important to do with our daily life.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
根据句意使用恰当的词填空(注意:填入的单词数量不得多于3个)
1.Now many people are complaining _____________________the government about the high house prices.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com