题目列表(包括答案和解析)
阅读表达 阅读短文,按要求完成短文后的各项任务。
Dragon –Boat Festival is also called the DuanWu Festival. (1)It is celebrated on the _____day of _____ according to the Chinese calendar.Here is something about Dragon-Boat Festival.
For thousands of years, the festival has been marked by eating Zong Zi and racing dragon boats .People hold the dragon-boat races in order to remember Qu Yuan , one of the greatest poets(诗人)in China.
Qu Yuan was born in Zigui of Hubei Province over 2,200 years ago.Qu Yuan was an honest minister(大臣)of the State of Chu,during the Warring States Period(475-22 l BC)(战国时期).He was upright and wise. He wanted to bring his country peace and make the country stronger, but the country was in the hands of bad officials,he failed.At last,he was very discouraged. He ended his life by throwing himself into the Miluo River. It was said that people jumped from boats into the river and tried to save him. But it was too late. They were very sad. They threw rice into the water to feed Qu Yuan’s spirit.
(2)Now we read his poem Li Sao which was full of deep love for his country.We can see the dragon-boat races and have a kind of Chinese food named Zong Zi to eat during the Dragon-boat Festival.
1.在(1)句的空白处填入合适的词,使上下文完整。_____ _____
2.Why do we hold the dragon-boat races? _________________________________.
3.把(2) 处划线部分译成汉语。
________________________________________________________
4.在文中找出与下列句子意思相近的句子:He jumped into the Miluo River and died. ________________________________________
5.找出或写出文章中最能表达该文中心的句子。
________________________________________________________
阅读表达 阅读短文,按要求完成短文后的各项任务。(10分)
The summer is coming, and the storms are often. Though they happen often, some people don’t take them seriously. 1) In fact, it’s very ______ for people and it even can ______ people die at once.
So how do we keep safe during a lightning storm?
If you are indoors, stay away from windows and doors during a lightning storm. Don’t take a shower or do some dishes, because lightning can travel through water. Turn off the TV and computer. I learnt the hard way, and my computer was broken. Never use the phone. Lightning could travel through the phone line and hit you.
If you are outdoors during a lightning storm, never take shelter under a tree, because the lightning could hit the tree and travel through the trees to hit you. Stay away from anything that is metal. Try to get in your car and close all the windows or go into a nearby building right away.2) If there is no building around, try to find a low place to stay in. Squat(蹲) down near the ground and put your hands over your ears. Never use a cell phone.
1.在1)句的空白处填入适当的词使句意完整、上下文通顺;
2.将2)句译成中文:
3.回答问题:Why can’t people use the phone?
4.在文中找出与 If something is made of metal, keep away from it.意思相近的句子。
5.在文中找出最能表达该短文主题的句子。
任务型阅读 请根据材料内容,按照要求完成各题。(共5小题;每小题2分,满分10分)
In real life, all of us have friends. We can talk to them, play and go to the cinema with them. (1) But we know that not all of them are real good friends, because simply “A friend in need is a friend indeed”.
But why are they still our friends? (2) In every one of us there is a ______ need to have friends and not to live ______ in this world. This need makes us get along with the others. On the other hand, this need keeps us searching everywhere to find new friends. But when we have found one, some time later we realize that he or she is not what we are looking for.
Everybody knows how to become a friend, but not all of them know how to become a good friend, because they don’t know what a good friend means. Some of us want to have friends just to make themselves happy, or maybe get something from others. He or she is not thinking about the others or what makes them happy. He or she is a selfish person.
Someone knows the meaning of good friendship. Someone knows how to be loyal(忠诚的) to someone, how to take care of him, and how to love him, as he is a very important person in his life. Unluckily, not everyone on the Internet wants to be a good friend as what is happening in real life. They are looking for friends, just to prove that they have a lot of friends.
About me, I’m not interested in numbers. Because I learned from the life: “Finding a real good friend is not an easy task”.
1. 将(1)句译成中文:_________________________________________________________
2. 在(2)句的空白处分别填入一个适当的词使句意完整、上下文通顺:
_____________________ _____________________
3. 回答问题:What can we do with friends according to this passage?
___________________________________________________________________________
4.在文中找出与We are not alone because of the need of having friends意思相近的句子:
___________________________________________________________________________
5. 写出文中最能表达该短文主题的句子。
___________________________________________________________________________
A film star’s day
--Good morning, Miss Winters. What are you going to do today?
--I am going to swim for half an hour first, and then I’m going to have breakfast at ten o’clock with my producer Frank Zinc. Then the photographers will take pictures for a newspaper. In the afternoon I’m going to do some shopping.(1)I’m going to try on some new clothes for my next movie. (2) five o’clock I’m going to sleep for one (2) two hours, because at seven o’clock I’m going to have supper with a good friend. We are going dancing at the King Club…but I hope you aren’t going to write that in your newspaper. We are only good friends. And then I’m going to bed at about eleven o’clock.
--Ok, thank you.
1.将(1)句译成汉语。
2.将(2)句空白处填上恰当的词使句意完整、上下文通顺:____________ _________
3.回答问题。What is Miss Winters going to do at seven o’clock?
4.在文中找出与but I hope you won’t tell others about that in your newspaper.
意思相近的句子
5.写出最能表达该短文主题的句子或短语。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com