D.判断题.此题B项的干扰性较强.但由于它没有说明是Chinese scientists.所以应排除.A.C项明显与原文不符.根据文章第3段第1句可知答案非D莫属. (2) Want a glance of the future of health care? Take a look at the way the various networks of people about patient care are being connected to one another, and how this new connectivity is being exploited to deliver medicine to the patient ―no matter where he or she may be. Online doctors offering advice based on normal symptoms are the most obvious example. Increasingly, however, remote diagnosis will be based on real physiological data from the actual patient. A group from the University of Kentucky has shown that by using personal data assistance plus a mobile phone, it is perfectly practical to send a patient’s important signs over the telephone. With this kind of equipment, the cry asking whether there was a doctor in the house could well be a thing of the past. Other medical technology groups are working on applying telemedicine to rural care. And at least one team wants to use telemedicine as a tool for disaster need―especially after earthquakes. On the whole, the trend is towards providing global access to medical data and experts’ opinions. But there is one problem. Bandwidth is the limiting factor for sending complex medical pictures around the world ― CT photos being one of the biggest bandwidth users. Communication satellites may be able to deal with the short-term needs during disasters such as earthquakes or wars. But medicine is looking towards both the second-generation Internet and third-generation mobile phones for the future of remote medical service. Doctors have met to discuss computer-based tools for medical diagnosis, training and telemedicine. With the falling price of broadband communications, the new technologies should start a new time when telemedicine and the sharing of medical information, experts’ opinions and diagnosis are common. 查看更多

 

题目列表(包括答案和解析)

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看答案和解析>>

目前,中学生花钱大手大脚已成为一个令学校难以管理的问题。下面是一份关于零花钱的调查报告。请你以此为依据,写一篇100词左右的短文,呼吁大家关注此问题。短文的开头已给出,但不计入总词数。

来源

父母给的生活费

用途

多数用来买零食,MP4,新潮衣服或支付上网费用;少数用来支付生活费

危害

不知挣钱辛苦;盲目攀比;还可能沾染一些其他不良习惯

呼吁

……

注意:

可根据内容适当增减细节,使语句连贯,符合逻辑,表达准确。

Nowadays, middle school students tend to be very free with their pocket money, which has become a difficult problem to solve for schools.

 

查看答案和解析>>

 

第二节  书面表达(满分35分)

目前,中学生花钱大手大脚已成为一个令学校难以管理的问题。假如你做了一份关于零花钱的调查报告。请根据提示写一篇100词左右的短文,呼吁大家关注此问题。短文的开头已给出,但不计入总词数。

钱的来源    2. 用途(至少2点)    3. 危害(至少2点)   4. 呼吁(至少2点)

Nowadays, middle students tend to be very free with their pocket money, which has become a

difficult problem to solve for

 schools. _______________________

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>

目前,中学生花钱大手大脚已成为一个令学校难以管理的问题。下面是一份关于零花钱的调查报告。请你以此为依据,写一篇100词左右的短文,呼吁大家关注此问题。短文的开头已给出,但不计入总词数。

来源
父母给的生活费
用途
多数用来买零食,MP4,新潮衣服或支付上网费用;少数用来支付生活费
危害
不知挣钱辛苦;盲目攀比;还可能沾染一些其他不良习惯
呼吁
……
注意:
可根据内容适当增减细节,使语句连贯,符合逻辑,表达准确。
Nowadays, middle school students tend to be very free with their pocket money, which has become a difficult problem to solve for schools.

查看答案和解析>>


第二节 书面表达(满分35分)
目前,中学生花钱大手大脚已成为一个令学校难以管理的问题。假如你做了一份关于零花钱的调查报告。请根据提示写一篇100词左右的短文,呼吁大家关注此问题。短文的开头已给出,但不计入总词数。
钱的来源    2. 用途(至少2点)    3. 危害(至少2点)   4. 呼吁(至少2点)
Nowadays, middle students tend to be very free with their pocket money, which has become a
difficult problem to solve for
schools. _______________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>


同步练习册答案