题目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
第一节
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有1 0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What are the man and the woman talking about?
A.Buildings. B.University. C.New laboratories.
2.What do you know about the man's son?
A.The son is not doing well.
B.The son is as smart as his father.
C.The son is very poor.
3.What does the man mean?
A.It's too far away to walk to.
B.It's within walking distance.
C.It's not far, but too far to walk to.
4.Where does this conversation most probably take place?
A.At home. B.At a restaurant. C.At a party.
5.How did the man move the desk?
A.He moved the desk alone.
B.He had some classmates move the desk.
C.His classmates helped him.
第二节
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒种;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。
6.Whose mother was ill?
A.Jeff’s. B.Jack’s. C.Richard’s.
7.With whom did the man go traveling?
A.Maria. B.His dog. C.Jeff and Richard.
8.What kind of food will the man and the woman eat?
A.American food. B.Indian food. C.Chinese food.
9.Where is the restaurant?
A.On Queen Street. B.On Main Street. C.On Rain Street.
10.How does the woman know that the Easten Palace is a good Chinese restaurant?
A.She has been there several times.
B.She has tried it once.
C.She has been told about it.
11.What time will they most likely meet?
A.7:05 pm. B.7:1 5 pm. C.6:50pm
听第8段材料,回答第l 2至l 4题。
12.Where does this conversation take place?
A.At a restaurant. B.In a hospital. C.In the Once.
13.When does the woman get a pain in her stomach?
A.About an hour after she has eaten.
B.About an hour before she has eaten.
C.As soon as she begins to eat.
14.What can you conclude about the woman’s husband from this conversation?
A.He eats very quickly.
B.He doesn’t eat as quickly as his wife.
C.He sometimes eats more slowly than his wife.
听第9段材料,回答第1 5、1 6题。
15.What do we learn about Dave?
A.He enjoyed the movie and the company.
B.He enjoyed the movie but not the company.
C.He didn’t enjoy the movie or the company.
16.Why did Dave say his roommate was a real fool?
A.His roommate thought the Titanic was a Japanese boat during World War II.
B.His roommate believed that the Japanese sank a boat called the Titanic.
C.His roommate said that the Japanese won the war using a boat called the Titanic.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What did the 19th century scientists think?
A.Different part of the brain functions differently.
B.It is not easy to say exactly what every part of the brain does.
C.The way the brain works is not as simple as people may think.
18.How many chemical changes take place in the brain?
A.10,000 every second.
B.6,000,000 every minute.
C.100,000 every hour.
19.How can the brain keep its power?
A.To increase the amount of research done on the brain.
B.To say exactly what each part of the brain does.
C.To give the brain plenty of exercise.
20.Which of the following statements is TRUE?
A.We can remember everything that happens to us.
B.The power of one’s brain gets weaker as one grows older.
C.We should use our brain less so that it can work better.
There seems never to have been a civilization(文明) without toys, but when and how they developed is unknown. They probably came about just to give children something to do.
In the ancient world, as is today, most boys play with some kinds of toys and most girls with another. In societies where social roles are strictly determined, boys pattern their play after the activities of their fathers and girls after the tasks of their mothers. This is true because boys and girls are being prepared, even in play, to step into the roles and responsibilities of the adult world.
What is remarkable about the history of toys is not so much how they changed over the centuries but how much they have remained the same. It is the universality of toys about their development in all parts of the world and their continuing to the present that is amazing. In Egypt, the Americas, China, Japan and among the Arctic peoples, generally the same kinds of toys appeared. Nearly every civilization had dolls, little weapons, toy soldiers, tiny animals and vehicles.
Because toys can be generally regarded as a kind of art form, they have not been subject to (服从于) technological progress that characterizes inventions for adult use. The progress from the wheel to the oxcart to the automobile is a direct line of advancement. The progress from a rattle (拨浪鼓) used by a baby in 3,000 BC to one used by an infant today, however, is not characterized by inventiveness. Each rattle is the product of the artistic tastes of the times and subject to the limitations of materials then ready for use. (words: 285 ; time : 5ms)
1. The reason why the toys most boys play with are different from those that girls play with is that ________ .
A. their social roles are strictly determined
B. most boys would like to follow their fathers' jobs
C. boys like to play with their fathers while girls with their mothers
D. they like challenging activities.
2. "The universality of toys" lies in the fact that ________ .
A. technological advances have greatly improved the making of toys
B. the improvement of techniques in making toys depends on the efforts of universities
C. the exploration of the universe has led to the creation of new kinds of toys
D. the basic characteristics of toys are the same all over the world
3. Regarded as a kind of art form, toys ________.
A. follow a direct line of development
B. also greatly interest adults
C. are not characterized by progress in technology
D. show the pace of social progress
(C)篇
1. A。由原文第二段第二句可知。
2. D。根据文章第三段第一句和第三句可知,玩具的基本的特征变化不大。
3. C。由文章最后一段第一句可知,玩具作为一种艺术形式,不因科技变化而变化。
听下面5段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的答题时间。每段对话或独白读两遍。
听第1段材料,回答第1至3题。
1.What was the woman’s main purpose in going to Ottawa during the vacation?
A.To visit a Canadian family.
B.To go sightseeing.
C.To learn English.
2.Why did the woman like staying with the Smiths?
A.They were her relations.
B.She could speak English with them.
C.She could eat Western food every day.
3.What did the woman particularly like about the Canadian classes?
A.The students have more freedom.
B.Listening,speaking,reading and writing were all included in one class.
C.There were a lot of activities.
听第2段材料,回答第4至6题。
4.What did the man ask the woman to do on Sunday afternoon?
A.To come to a dinner party.
B.To watch a volleyball game.
C.To meet his friends.
5.What did the woman have to do then?
A.To invite some friends.
B.To go to Mexico City.
C.To pick up her brother-in-law at the airport.
6.What did the man suggest?
A.She come over after she gets back from the airport.
B.She bring something to eat.
C.She order pizza for dinner.
听第3段材料,回答第7至9题。
7.Why will they put on a show?
A.For fun. B.For money. C.For nothing.
8.What can we know from their dialogue?
A.They want to put on three show all.
B.They are going to choose one out of three shows.
C.They will sing three songs in the play.
9.What can we learn about the man?
A.He often gets up on a stage.
D.He sings popular songs for money.
C.He will sing and dance in the show.
听第4段材料,回答第10至12题。
10.Why does the girl work hard at her lessons?
A.She wants to be an engineer in the future.
B.She is going to be a biologist after she graduates.
C.She is going to take an exam.
11.What can we learn about the boy?
A.He is an engineer.
B.He is a doctor.
C.He is a friend of the girl’s.
12.What are those technical words about?
A.Engineering. B.Biology. C.Technology.
听第5段材料,回答第13至15题。
13.Which of the following people are unlucky?
A.People who have boring jobs.
B.People who have a lot of spare time.
C.People who earn a lot of money.
14.Why are many successful sportsmen young people?
A.Because they are under 35.
B.Because they can move fast.
C.Because they are interesting.
15.Which of the following group of people work till they die?
A.Writers, artists and actors.
B.Artists,musicians and teachers.
C.Writers;musicians and engineers.
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What do Alice’s father want to buy for her?
A.watch. B.A sweater. C.A red bike.
2.What do we learn from the conversation?
A.The train will not arrive.
B.The train may arrive at 9:15.
C.The train may arrive at 9:50.
3.What are the speakers talking about?
A.Something robbed. B.Something repaired. C.Something misplaced.
4.What does the woman think the man should do?
A.Tell his neighbors about it. B.Report it to the police. C.Keep it quiet.
5.How will the man be paid?
A.By the hour. B.By the week. C.By the month.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第段材料,回答第6至7题。
6.What is the man doing here?
A.Checking in. B.Doing shopping. C.Checking out.
7.What’s the clerk’s suggestion?
A.To come again. B.To have a good trip.
C.To make a reservation for next time.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.Where did the car come according to the man at the beginning of the conversation?
A.He lent it. B.He won it. C.He bought it.
9.What color is the car?
A.Blue. B.Black. C.Yellow.
10.What’s the date today?
A.1st, March. B.1st, April. C.1st, May.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.What does Tom want to become in the future?
A.A pilot. B.A college teacher. C.A computer expert.
12.Why is Mary studying English?
A.She wants to be a translator.
B.She wants to make English friends..
C.She will move to the US.
13.What is the best way to learn English according to Mary?
A.Using the Internet.
B.Listening to the radio.
C.Talking with the native speakers.
听第9段材料,回答第15至17题。
14.What are the speakers doing?
A.One is interviewing the other.
B.They are having a friendly chat.
C.They are talking about each other’s family.
15.How many subjects did the woman take?
A.Two. B.Three. C.Four.
16.Why was the woman’s father disappointed at first?
A.She did her first job badly.
B.She didn’t do well in the Art College.
C.She gave up her job as an accountant.
17.Which of the following is not the woman’s hobby?
A.Acting. B.Fishing. C.Reading.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What is the monologue(独白)mainly talking about?
A.An influenza. B.The seasonal flu. C.A kind of cancer.
19.Why was the medical expert team sent to Guangdong?
A.To discuss further.
B.To attend a medical conference.
C.To offer technical assistance.
20.How many people were dead in the mainland according to the monologue?
A.Nobody. B.One. C.Two.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com