题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,根据要求完成下面各小题。
Manners are important to happy relations among people.No one likes a person with bad manners.(3)A person with good manners never laughs at people when they are in trouble.Instead,he tries to help them.When he asks for something,he says “Please”.And when he receives something,he usually says “Thank you.” He does not interrupt other people when they are talking.He does not talk loudly or laugh loudly in public.When he sneezes or spits,he uses a handkerchief.When he takes a bus and sees an old man or a sick man,he always gives his seat to him.(4)If he is late,he says sorry to the teacher either at the time or after class.
To learn good manners,one must first of all bear in mind that they arise(引起)from one's daily behavior--the way he responds to others and the manner he behaves in front of people.To be a man of good manners,he is supposed to be polite to others and show respect for others.In short,politeness costs nothing and gets everything.
(一)根据短文内容简要回答问题。
1.What's important to happy relations among people?
2.What does a person must remember in order to learn good manner?
(二)将短文中划线的句子译成汉语。
3.
4.
(三)请给短文拟一个适当的标题。
5.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com