题目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
In the dark forests ________ some large enough to hold several English towns.
A. stand many lakes B. lie many lakes
C. many lakes lie D. many lakes stand
【详解】本题考查倒装结构,完全倒装。同时stand 和lie的区别。stand是突出的,lie是平躺的,湖不可能是突出的,所以此题应该选择lie。
第二节:阅读下面61到65几段文字,为它们从A到F中选出适当的标题。注意:有一个标题是多余的。
A.The most common problem is a “wandering” mind
B.Selective listening is also a mental barrier
C.Listening isn’t an easy skill to master
D.Attitudes can also interfere with good listening
E.Noise and background music makes listening more difficult
F.Listening is also related to the level of the listener’s knowledge
1.__________________
Listening is not as easy as someone thought.Even good listeners may recall only fifty percent of what they hear.Retention, the ability to remember and recall information, decreases about twenty to twenty – five percent after a few days.So no matter how well you listen in class, you’re always going to have to refresh your memory before a test! Unfortunately, many people have poor listening habits, and little listening training.To improve your listening skills, it’s important to understand what causes poor listening.
2.__________________
If you find it difficult to concentrate solely on what a speaker is saying, there’s good reason.The mind processes information much faster than a speaker can speak.The brain can process over 500 words per minute, while the average speaker talks as a rate of 124 to 250 words per minute.That means the mind can hear what’s being said and can think about something else at the same time.
3.__________________
If you have a negative idea about the speaker or the topic, you’ll find it difficult to listen attentively.Hostile or captive audiences often have more difficultly listening than do favorable or voluntary ones.
4.__________________
If a speaker speaks “above the heads” of an audience, people find it difficult to concentrate.Speakers who use unfamiliar words or who use incomplete explanations make it more difficult to listen.Speakers who “speak down” to audiences, failing to acknowledge what the audience already knows, also create mental blocks.
5.__________________
When people listen selectively, they simply block out what they don’t want to hear.For instance, many people have habits that are dangerous to their health, like smoking.However, they often choose to block out what a speaker says about health risks.They may listen to a speech and think that the speaker’s message applies to other people, not them.In other words, they hear what they want to hear and ignore what they don’t want to hear.
阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。
首先请阅读下列英语读物的封面及基本信息:
A.National Geographic Complete Birds of the World
![]()
LIMITED-TIME OFFER: Order today and save $5.00!
Was: $35. 00
Now: $30.00
Hardcover
384 pages; 900 color photographs and illustrations
B.Visions of Paradise
National Geographic photographers reveal unique wonders of nature.
$35.00
Hardcover
304 pages; 250 photographs
C.National Geographic Adventure Magazine
![]()
Join the adventure with National Geographic Adventure Magazine. Please allow 4-6 weeks for the delivery of the first issue within the U.S. and Canada. For outside of the U.S. and Canada, please allow 8-12 weeks for the delivery of the first issue.
$12.00
D.Cesar's Way:
![]()
The Natural, Everyday Guide to Understanding and Correcting Common Dog Problems
America's most sought-after expert reveals what dogs truly need to live a happy and fulfilled life.
Was: $24.95
Now: $14.95
Hardcover
243pages
E. National Geographic Ultimate Field Guide Photography, 2nd Edition
![]()
Softcover
400 pages; 272 color and black-and-white photographs
Thoroughly updated for 2009, straightforward and entertaining, this is the ultimate source for people seeking real how-to advice from the editors and photographers of National Geographic. It is carefully designed to lead the amateur photographer to better pictures and is comprehensive in scope, explaining the entire process from choosing a camera to taking the pictures to printing, scanning, and archiving the images.
F. New York: Destination Music CD
![]()
Innovative artists continue New York's cabaret tradition.
$19.95
It's Showtime!
下面是读者的简要内容。请把相关的内容与它们的书名匹配起来。
1. Hinny is filled with hope and inspiration to celebrate and protect the world's environments. Looking through the book, he knows that every beautiful sight that meets his eyes is a precious dreamland worth preserving a special place that feels like “Heaven on Earth”.
2. Jumpy is pleased that his newly-bought book is a fascinating colorful guide to all the birds on the planet, their identification, structures and plumages, habitats, behaviors, and ranges.
3.Pope is using a film camera for his part-time photographs by means of his guide photography. Now he is armed with the practical know how-to get great images.
4.Jackson will get a wealth of ideas for making adventure a part of his life with the magazine! He likes every issue of this magazine packed with breathtaking photography and compelling features on topics such as diving, snorkeling, skydiving, hang gliding, kayaking, rafting, sailing, climbing, hiking, and more.
5.Dingy is invited to join an excursion into the rich rhythms and textures of music from the far reaches of the world. He enjoys the diverse mix of memorable music from these special corners of the Earth as he browses through some of the fascinating cultural facts and maps of each region and then sets off for his destination!
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com