题目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
In the dark forests ________ some large enough to hold several English towns.
A. stand many lakes B. lie many lakes
C. many lakes lie D. many lakes stand
【详解】本题考查倒装结构,完全倒装。同时stand 和lie的区别。stand是突出的,lie是平躺的,湖不可能是突出的,所以此题应该选择lie。
书面表达
某国际性英语刊物有一个介绍各国风俗习惯的专栏,请用英语为该专栏写一篇短文,简单介绍中国的农历新年(春节)。请包括以下要点:
a.春节是中国人的重要节日;
b.春节在哪一天(农历:the lunar calendar);
c.除夕一家人吃团圆饭(have a…feast);
d.守岁爆竹迎新年(爆竹firecracker);
e.大年初一亲朋好友拜年;
f.孩子们的压岁钱(lucky money);
g.狮子舞(lion dances)及其他节目是节日不可缺少的活动内容,要延续三天左右。(词数80~120)
写作指导:此题要求同学们介绍中国的农历新年(春节),写作时要注意安排好各要点的顺序,并注意使它们浑然一体,避免简单地一个个罗列,适当的使用连接词可以使文章自然流畅。如可以先介绍春节的重要性和意义,然后说明它的时间以及人们的传统活动。另外注意时态和人称的正确使用。
阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。首先,请阅读以下世界古代奇观的简介:
A. The Great Wall was begun more than two thousand years ago. It was built to keep out invaders. It extends about six thousand seven hundred kilometers across northern China. Today, the Chinese government is working to repairparts of the wall and protect as much of it as possible. The Great Wall of China is one of the largest building projects ever attempted. It is also the only object built by people that can be seen from space.
B. The Coliseum in Rome, Italy was built almost two thousand years ago. The ancient Roman sports center could hold fifty thousand people who gathered there to watch public events. Experts say it is one of the finest examples of Roman design and engineering.
C. The city of Machu Picchu in Peru includes some of the best stone works ever built. The ancient Inca people built Machu Picchu high in the Andes Mountains, northwest of the city of Cuzco. Machu Picchu is about thirteen square kilometers. Historians say it might have been one of the last places of safety for the Incas who were fleeing invaders from Spain.
D. India is famous for its temples and buildings. The most famous is the Taj Mahal, considered one of the most beautiful buildings ever built. The fifth Mughal emperor, Shah Jahan, ordered it built in Agra in sixteen thirty-one. He built it as a burial place in memory of his wife. The Taj Mahal has tiny colorful stones inlaid in white marble. The structure seems to change color during different times of the day and night.
E. Abu Simbel was built more than three thousand years ago. It is about 280 kilometers south of Aswan on the western bank of the Nile River. It took an army of workmen and artists more than thirty years to cut the huge temple into the face of a rock mountain. In front of the main temple are four huge statues of Ramses the Second. Each statue is about twenty meters high.
F. Stonehenge also belongs on a list of ancient wonders. It is a circle of huge stones in southeastern England. Experts believe work began on Stonehenge about five thousand years ago. We know very little about Stonehenge. We do not even know how these huge stones were moved to the area. Much has been written about Stonehenge, but experts say they still are not sure what it was used for.
以下是旅行者的信息,请匹配他们计划参观的世界奇观。
1.Mr. Smith, who comes from Rome, Italy, plans to visit Asia. He hears about a beautiful building which tells a moving story about the love between an ancient ruler and his wife. __
2.Li Hua, who has been to the Great Wall several times, plans to visit an ancient wonder in Europe which has as long a history as the Great Wall. _
73. Cindy, who comes from India, plans to visit an ancient temple on the bank of a famous river in Africa. The temple, in front of which there were some huge statues, is one of the greatest stone works ever built. _
3.Jack will visit one of the oldest stone works ever built by people. It was made up of huge stones, but how ancient people moved the stones and why they built it remain a mystery._
4.A scientist will be sent into space. He hopes he can see an object built by human beings when he looks at our earth with his bare eyes. __
第二节:Bill, George, Franklin, Louisa 和 Nana 想今年夏天外出旅游。阅读下面有关六个旅游目的地的介绍(A、B、C、D、E和F),选出适合他们去的地方,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项是多余的。
Bill: I want to go to visit a country with a relatively short history, where I can not only enjoy fun things but also see some national parks.
George: I wish I could go to a place with a very long history where I can enjoy warm beaches.At the same time, I can also visit cities well known as romantic ones.
Franklin: I like hunting and fishing.However, this summer I want to do something for a change.I hope to visit a place with wonderful beaches and also see some ruins left by ancient people.
Louisa: My purpose of traveling is to meet more friendly people, who are easy to get along with.Meanwhile, I want to enjoy their special music.
Nana: I have travelled to a lot of inland places.This summer I want to have some adventures on wonderful beaches where I can enjoy a variety of water sports.
A
Canada is known for great hunting and fishing, as well as major cities such as Toronto and Vancouver.It also has many interesting natural wonders like Niagara Falls.With two major cultures and languages, French and English, Canada offers a unique cultural experience.
B
The United States has many of the top tourist locations in the world.Visiting the US offers a historical view of a relatively young country.Its youth is marked by fun things to do in cities like Orlando, Los Angeles, Las Vegas, and New York where theme parks, museums, and entertainment are the top America tourist attractions.The states in New England offer a good deal of locations that are great to visit if a tourist is looking to learn about US history.The western United States is home to many national parks and natural geologic formations.When looking for a relaxing tropical vacation Hawaii is the destination many Americans choose.
C
Mexico is an excellent place to visit for the traveler looking to both relax and explore.The country offers fantastic beaches and ancient ruins.The city of Cancun is a major city with both ancient Mayan ruins and a large beach.When looking to learn about history, Mexico is a great place to visit as it has ruins left by several different Native American tribes such as the Aztecs and the Mayans.The various resort hotels of Mexico are a great place for the traveler looking to mix relaxation with exploration.
D
Greece, Italy, and Spain offer warm beaches and thriving cities for the person looking to relax.The warm beaches and resorts along the Mediterranean are perfect for relaxation and fun.The Romantic cities of Venice and Paris are excellent for tourists looking to go on a romantic getaway.The exciting and historical sites of Vienna and London can be great for the traveler looking to have fun and just do some sightseeing.The colder regions of Norway, Switzerland, and Sweden are great for travelers looking for winter activities like skiing, snowboarding, or relaxing near the fireplace while the snow falls.
E
The splendid tourist destination of Pattaya in Thailand offers travelers a range of attractions.The Pattaya tourist attractions highlight the rich history and culture of this beautiful beach resort.Travelers will have endless pristine beaches to sunbathe or relax.There are also various types of water activities.Tourists can enjoy the various water sports such as water skiing, scuba diving, windsurfing and snorkeling.Elephant Village has in store for you all the fun you ever dreamed of.You can enjoy thrilling expeditions on elephant back, trekking though the jungle, rafting on the lake, riding on ox cart and enjoying elephant shows.
F
Rio de Janeiro, the city itself being one of the world’s tourist attractions, is extraordinary.Just taking in the eye candy of a city surrounded in green mountains, covered in Atlantic rainforest, and the samba music on all the happy faces of the cariocas (people born and raised in Rio) is revitalizing! The Brazilian population.They are quite something else.They are curious, open- minded, helpful and smiling people, easy to get into contact with.You can enjoy the most famous beach in the world.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com