题目列表(包括答案和解析)
假设上星期天晚上你在学校看了《七剑》这部电影。请根据以下要求,写一篇关于该影的介绍。
1.电影《七剑》是一部大片;
2.《七剑》是香港著名导演徐克的作品;
3.《七剑》既可以说是动作片,又可以说是历史片;
4.该影片集聚了中国的许多著名演员,如甄子丹、黎明、杨采妮等,他们的表演非常精彩;
5.该影片故事发生在1 7世纪中国的西北部,讲述的是一群英雄人物为了人民的幸福与自由与政府军队斗争并取得胜利的故事;
6.这部电影非常好看,是你一次难忘的经历。
注意:1.文章必须包括所有内容要点,注意不要逐句翻译;
2.标题和开头已为你写好。
3. 字数 100
参考词汇:作品production;动作片action film;自由freedom
Seven Swords
Last Sunday evening,I saw a film in our schoo1.________________________
____________________________________________________________________
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
A few years ago I had an “aha!” moment regarding handwriting.
I had in my hand a sheet of paper with handwritten instructions on it for some sort of editorial task. It occurred at first that I did not recognize the handwriting,and then I realized whose it must be. I finally became aware of the fact that I had been working with this colleague for at least a year,maybe two,and yet I did not recognize her handwriting at that point.
It was a very important event in the computerization of life—a sign that the informal. Friendly communication of people working together in an office had changed from notes in pen to instant messages and emails. There was a time when our workdays were filled with little letters,and we recognized one another's handwriting the way we knew voices or faces.
As a child visiting my father’s office,1 was pleased to recognize,in little notes on the desks of his staff,the same handwriting 1 would see at home in the notes he would leave on the fridge—except that those notes were signed “dad” instead of “RFW”.
All this has been on my mind because of the talk about The Rise and Fall of Handwriting,a book by Florey. Sire shows in her book a deep concern about the fall of handwriting and the failure of schools to teach children to write well,but many others argue that people in a digital age can’t be expected to learn to hold a pen.
I don’t buy it.
I don’t want to see anyone cut off from the expressive,personal associations that a pen still promotes better than a digital keyboard does. For many a biographer,part of really getting to know their subjects is learning to read their handwriting.
What some people advocate is teaching one of the many attractive handwritings based on the handwriting of 16th-century Italy. That may sound impossibly grand—as if they want kids to learn to draw by copying classical paintings. However,they have worked in many school systems.
1.Why was the author surprised at not recognizing his colleague’s handwriting?
A. He had worked with his colleague long enough.
B. His colleague’s handwriting was SO beautiful.
C. His colleague’s handwriting was SO terrible.
D. He still had a 1ot of Work to do.
2.People working together in an office used to ____________.
A. talk more about handwriting
B. take more notes on workdays
C. know better one another's handwriting
D. communicate better with one another
3.The author’s father wrote notes in pen _________.
A. to both his family and his staff
B. to his family in small letters
C. to his family on the fridge
D. to his staff on the desk
4.According to the author,handwritten notes _______.
A. are harder to teach in schools
B. attract more attention
C. are used only between friends
D. carry more message
5.We can learn from the passage that the author __________.
A. thinks it impossible to teach handwriting
B. does not want to lose handwriting
C. puts the blame on the computer
D. does not agree with Florey
本文是一篇夹叙夹议的文章,通过一时辨认不出一位老同事的字迹及其回顾,对在电脑冲击下,书法受忽视感到惋惜,并认为中小学应当加强书法教学。
本文是属于夹叙夹议体裁,反映的是海洋污染的问题。希望能够从中得到警示,让我们反醒自己的行为。彻底认识到保护自然就是保护我们自己!!
Every year 2. 2 million tons of oil are spilled( 散落,溅出 )into the ocean. Actually, this only amounts to a small percentage of the total 1. 6 billion tons of oil shipped around the world each year. However, this spilled oil has terrible effects on ocean life, including the coastlines where the off washes up onto shore. Some of the largest spills in history were caused by oil tankers running into each other or by an oil tanker sailing into shallow water and hitting the bottom of the ocean.
After these spills, officials try to discover who or what was at fault to help prevent similar accidents in the future.
One of the worst oil spills in history occurred along the Alaskan coastline in 1989. In this accident, 42,000 tons of oil spilled from a tanker which resulted in terrible damage to this sensitive natural area. In this spill, the tanker's captain, who was tired from overwork and drinking alcohol, had gone to___________. He gave control of the ship to the third mate. The third mate was unfamiliar with the path the ship took, and he ran the ship onto Blighe Reef. Blighe Reef is a natural underwater rock wall near the Alaskan coast. Damaged by the reef, the ship leaked oil out into the ocean. More than 1,600 kilometers of coastline were affected by the oil spill. Some scientists who studied nature in the area guessed that 580,000 birds and 5,500 others died when the oil from the spill covered their skin. As well, smaller shellfish and other sea creatures were later eaten by seals, whales, and other animals. The most oil ever spilled was actually dumped on purpose as an act of ecological warfare. The term ecological warfare means to fight by doing harm to nature in the area under attack. In 1990, Iraq sent soldiers into Kuwait and set off the Persian Gulf War. As part of the Iraq war plan, 900,000 tons of oil were let out into the Persian Gulf Way Iraq. This oil covered 1,500 square kilometers of water in the Persian Gulf. The oil also damaged 650 kilometers of the coastline of both Kuwait and Saudi Arabia. In some places, oil floating on the water was measured to be 43 centimeters thick. Water birds, water plants, and baby fish were all seriously affected by the oil. The long-term effects of this act on the food chain in the area are bound to cause problems tar into the future.
1. What’s the best title of the passage?
2. Which sentence in the passage is the closest in meaning to the following one?
Officials make efforts to do research into the oil spill accidents and don’t want to see the similar things happen again in the future.
3. Please fill in the blank in the passage with proper words or phrases to complete the sentence.(within ten words)
4. What do you think of the oil spill accident happening in 1990 in the Persian Gulf ?(within 30 words)
5. Translate the underlined sentence into Chinese.
假设上星期天晚上你在学校看了《七剑》这部电影。请根据以下要求,写一篇关于该影的介绍。
1.电影《七剑》是一部大片;
2.《七剑》是香港著名导演徐克的作品;
3.《七剑》既可以说是动作片,又可以说是历史片;
4.该影片集聚了中国的许多著名演员,如甄子丹、黎明、杨采妮等,他们的表演非常精彩;
5.该影片故事发生在1 7世纪中国的西北部,讲述的是一群英雄人物为了人民的幸福与自由与政府军队斗争并取得胜利的故事;
6.这部电影非常好看,是你一次难忘的经历。
注意:1.文章必须包括所有内容要点,注意不要逐句翻译;
2.标题和开头已为你写好。
3. 字数 100
参考词汇:作品production;动作片action film;自由freedom
Seven Swords
Last Sunday evening,I saw a film in our schoo1.________________________
____________________________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com