根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A”表示,错误的用“B”表示。
Once a little boy asked his mother, “Why are you crying?”
“Because I’m a woman,” she told him.
“I don’t understand,” he said. His mum just hugged him and said, “And you will never understand it.”
Later the little boy asked his father, “Why does my mother seem to cry for no reason?”
“All women cry for no reason,” answered his father.
The little boy grew up and became a man, still wondering why women cry. Finally he gave a call to the God; and when the God got the phone, he asked, “God, why do women cry so easily?”
God said: “When I made woman she had to be special. I made her shoulders strong enough to carry the weight of the world; yet, gentle enough to give comfort. I gave her an inner strength to endure(忍耐) childbirth and the rejection(拒绝) that comes from her children many times. I gave her a hardness that allows her to keep going when everyone else gives up, and takes care of her family through sickness and fatigue(疲劳)without complaining.”
At last the God said again, “Finally, I gave her a tear to shed, and this is her right exclusively(专有的)to use whenever it is needed.”
1.The boy’s mother cried because she hurt herself.
2.His father told the reason why the boy’s mother was crying.
3.There are three persons in the passage except the God.
4.The passage mainly tells us why women cry so easily.
5.According to the God, a woman can stop doing something when someone else does.
科目:初中英语 来源: 题型:
科目:初中英语 来源:2012-2013学年陕西省西安市庆安中学八年级上学期期中考试英语试卷(带解析) 题型:阅读理解
根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A”表示,错误的用“B”表示。
Vince is an officer in the navy(海军军官).He is thirty-five years old.He lives on the sea(海洋)most of the time.
Last week.Vince went to a city for vacation.One evening,after he had supper, he decided to go to a movie.He got on a bus and stood by the door. More than ten minutes later, a drunk (醉汉) got on the bus.“Hey! Does the bus go to the zoo?”he asked Vince.
Vince said nothing and was going to the front.But the drunk caught hold of(抓住)him and went on asking,“This bus will take me to the zoo.won't it?”
Vince became angry and said,“Look carefully.I'm not a conductor,but an officer in the navy!”
Hearing this,the drunk spoke loudly,“Stop the ship, then! I want to take a bus!”
【小题1】This story happened on the sea.
【小题2】Vince took the bus to go to a zoo.
【小题3】The underlined word“conductor”means “售票员”in the passage.
【小题4】At last, the drunk thought he was in a ship.
【小题5】We can learn from the passage that the drunk took the wrong bus.
科目:初中英语 来源:2011-2012学年湖北省孝感市车站中学初二下学期月考英语试卷B卷(带解析) 题型:阅读理解
根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A”来表示,错误的用“B”来表示。
A young man couldn’t sleep well every night. He was very worried. One day he went to see the doctor. The doctor looked him over carefully. But nothing was wrong with him. The doctor told him to count from 1 to 10 again and again. “Keep doing it until you fall asleep,” the doctor said.
After a few days, the young man came to the doctor again. But to his surprise, the doctor found the young man was even worse than before! “Didn’t you count as I told you?” the doctor asked. “Yes, I did,” the young man answered. “But every time when I reached eight, I couldn’t help jumping(跳) from bed.”
“But why?” the doctor wanted to know. The young man said, “I am a boxer.”(拳击运动员)
【小题1】The young man had a very terrible illness(疾病).
【小题2】The doctor told him to count numbers from 1 to 1000 .
【小题3】After a few days the young man was even worse.
【小题4】The young man didn’t do the things that the doctor told him.
【小题5】The young man was a boxer.
科目:初中英语 来源:2014届陕西省西安市八年级上学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A”表示,错误的用“B”表示。
Vince is an officer in the navy(海军军官).He is thirty-five years old.He lives on the sea(海洋)most of the time.
Last week.Vince went to a city for vacation.One evening,after he had supper, he decided to go to a movie.He got on a bus and stood by the door. More than ten minutes later, a drunk (醉汉) got on the bus.“Hey! Does the bus go to the zoo?”he asked Vince.
Vince said nothing and was going to the front.But the drunk caught hold of(抓住)him and went on asking,“This bus will take me to the zoo.won't it?”
Vince became angry and said,“Look carefully.I'm not a conductor,but an officer in the navy!”
Hearing this,the drunk spoke loudly,“Stop the ship, then! I want to take a bus!”
1.This story happened on the sea.
2.Vince took the bus to go to a zoo.
3.The underlined word“conductor”means “售票员”in the passage.
4.At last, the drunk thought he was in a ship.
5.We can learn from the passage that the drunk took the wrong bus.
科目:初中英语 来源:2013届湖北省孝感市初二下学期月考英语试卷B卷(解析版) 题型:阅读理解
根据下面一篇短文的内容判断下列句子的正误,正确的用“A”来表示,错误的用“B”来表示。
A young man couldn’t sleep well every night. He was very worried. One day he went to see the doctor. The doctor looked him over carefully. But nothing was wrong with him. The doctor told him to count from 1 to 10 again and again. “Keep doing it until you fall asleep,” the doctor said.
After a few days, the young man came to the doctor again. But to his surprise, the doctor found the young man was even worse than before! “Didn’t you count as I told you?” the doctor asked. “Yes, I did,” the young man answered. “But every time when I reached eight, I couldn’t help jumping(跳) from bed.”
“But why?” the doctor wanted to know. The young man said, “I am a boxer.”(拳击运动员)
1.The young man had a very terrible illness(疾病).
2.The doctor told him to count numbers from 1 to 1000 .
3.After a few days the young man was even worse.
4.The young man didn’t do the things that the doctor told him.
5.The young man was a boxer.
科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解
科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解
科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解
科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解
科目:初中英语 来源:同步题 题型:阅读理解
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com