精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读短文,选择正确答案,并将序号填在题前括号里。
I have four good friends. They are John, Amy, Mike and Jim. We often play together. Now we are in the zoo. We see lots of interesting animals.
Look! Two bears and a kangaroo are eating bananas. The monkeys are jumping up and down the hill. Some parrots are singing in the tree. The dogs are playing with the cats.
How interesting !
(1)Who isn't in the zoo ?
A.I
B.John
C.My father
(2)What are the two bears doing ?
A.Jumping up and down the hill.
B.Eating bananas.
C.Eating apples.
(3)Where are some parrots singing ?
A.In the tree.
B.Under the tree.
C.On the lake.
(4)What are the dogs doing ?
A.Singing .
B.Playing with the cats.
C.Jumping.
(5)Are the monkeys jumping up and down the hill ?
A.No, they aren't.
B.Yes, they are.
C.Yes, it is.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)B
(5)B
【解析】该短文主要是主人公及他的四个好朋友一起去动物园玩的事情。

(1)推理判断。根据短文第一段内容得知他爸爸不在动物园,所以答案是:C

(2)细节理解。根据短文第二段中的句子 Two bears and a kangaroo are eating bananas. 得知两只小熊正在吃香蕉,所以答案是:B

(3)细节理解。根据短文第二段中的句子Some parrots are singing in the tree. 得知鹦鹉在树上唱歌,所以答案是:A

(4)细节理解。根据短文第二段中的句子The dogs are playing with the cats.得知这些狗正在跟小猫玩,所以答案是:B

(5)细节理解。根据短文第二段中的句子The monkeys are jumping up and down the hill.得知猴子们在山上上下跳动,所以答案是:B

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据课文内容选择合适的词语填空。(填序号)

①温暖 ②丰收的景象 ③清凉 ④多彩和美丽

我画了个绿绿的太阳,给夏天带来___________;我画了个金黄的太阳,给秋天带来___________;我画了个红红的太阳,给冬天送去;我画了个彩色的太阳,让春天更加___________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】听录音,选出你所听到的句子。

____ 1. A. Where are you from? B. Where are they from?

____ 2. A. Welcome back! B. Welcome back to school!

____ 3. A. Nice to see you. B. Nice to see you again.

____ 4. A. We have two friends today. B. We have two new friends today.

____ 5. A. My friends are from China and the USA. B. My friends are from China and the UK.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容判断正误
Mike watched a film on TV last night. He went to bed late. And he had a bad dream(梦). In his dream he saw a big lion. Mike was afraid(害怕)of it. So he ran home fast. When he came home, he didn't find the key. So Mike ran to the next house and opened the door. He saw a big dinosaur. “Help! Help!” shouted Mike. Then he woke up(醒来).
The next day, Mike was very tired. He had a headache. “Mum, I will not watch TV late at night.” Mike said to mum. “Right, Mike. Early to bed and early to get up makes you healthy.” his mum said.
(1)Mike played computer games late last night.
(2)Mike saw a big lion and a big dinosaur in his dream.
(3)Mike found the key to open the door.
(4)Mike had a stomachache the next day.
(5)Mike will not watch TV late at night.
(6)Early to bed and early to get up makes us healthy.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】背一背,填一填。

寻隐者不遇

(唐)贾岛

___________,言师采药____

______________________知处。

1把古诗补充完整。

2给下面的字词选择正确的解释。(填序号)

①说,回答 ②寻访 ③没有遇见

______不遇____________

3(他)就在这座大山里,可是林深云密,我也不知他的行踪。

请根据上面这句话写出古诗中对应的诗句:_______________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,判断正(T)误(F)

Look! This is my room(). The toy car is on the desk. The toy boat is under the chair. My cat is under the chair. It’s yellow. It has two big eyes. I like it very much. Where’s

my new bag? Is it in the desk? No, it isn’t. It’s on the desk .The books are in the bag.

( )1. The toy car is on the chair.

( ) 2. The toy boat is on the desk, too.

( ) 3. My cat is yellow.

( ) 4. My bag is on the chair.

( ) 5. My books are under the chair.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,选出符合短文的正确答案。

Once (从前)a man stole ()one of Washington’s horses. Washington went with a policeman to get back the horse. But the man didn’t give the horse to Washington. He said it was his horse. Washington put his hands on the eyes of the horse and said to the man, “If (如果)this is your horse, you must tell us in which eye he is blind (瞎的).”“In the right eye!” the man said. Washington took his hand from the right eye of the horse and showed the policeman that the horse was not blind. “OhI made a mistake (弄错了),” said the man.“He is blind in the left eye.” Washington then took his hand from the left eye of the horse. It was not blind in the left eye either (也不).“I made another mistake (又弄錯了 ),” said the man. “Yes,” said the policeman, “and you know the horse is not yours. You must give it back to Washington.”

( ) 1. A man stole Washington’s________.

A. money B. horse C. monkey D. rabbit

( ) 2. Washington went to get back the horse with________.

A. a policeman B. a woman C. his sonD. his father

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】按对话的顺序将1-10序号写在括号里。

( ) Hello, Li Ping.

( ) Will you have a tea party with the cakes this afternoon?

( ) Hello, Fang fang. What’re you doing?

( ) What’ll you do for the tea party?

( ) I’m making cakes.

( ) Yes, I will.

( ) I’ll meet some friends.

( ) No, I won’t.

( ) And will you sing and dance?

( ) Oh, nice.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】给问句选择合适的答语

1. What are these?________A. No, I don't. I like oranges.

2. Who is this boy?________B. How nice!

3. Do you like apples?________C. They're grapes.

4. Do you have a toy panda?________D. He's my brother.

5. Look at our new bag.________E. Thank you.

6. Here you are.________F. No, I don't. I have a toy lion

查看答案和解析>>

同步练习册答案