精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】找出画线部分读音与其他单词不同的一项。

)1. A. short B. work C. horse D. fork

)2. A. doctor B. forest C. visitor D. actor

)3. A. whose B. where C. who D. whom

)4. A. table B. make C. baby D. wash

5. A. Sunday B. computer C. funny D. just

【答案】1. B 2. B 3. B 4. D 5. B

【解析】

1. shorthorsefork 三个词中的or都发/:/,work中or发/:/,故选B。

2. doctoractorvisitor 三个词中的or都发//,forest 中or发//,故选B。

3. whosewhowhom 三个词中的wh都发/h/,where 中的wh发/w/,故选B。

4. tablemakebaby 三个词中的a都发/ei/,wash 中的a发//,故选D。

5. Sundayfunnyjust三个词中的u发//,computer中的u发/ju:/,故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据短文判断,正确用 "T" 错误用 "F" 表示。

I'm Kitty. I'm a girl. I'm ten years old. I'm tall and thin. My eyes are big. I can hop and skate. I like riding a bicycle. I like eating carrots. Look! This is my cat. It's lovely. I like my cat.

( )1. Kitty is eight years old.

( )2. She is short and thin.

( )3. Her ears are big.

( )4. She likes eating carrots.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据所给出的短文,判断下列句子正(T)误(F)(每小题2分,共10分)

I am John. I have a good friend. His name is Ben. He is nine years old. We are in Grade Three, but in different classes. I am in Class One. He is in Class Three. Ben is a good student. He is clever and kind. I like him very much. Ben helps me and plays with me. Both of us like football. We often play football in the afternoon.

【1】Ben is John’s good friend.

2】Ben is ten years old.

3】John is in Class One, Grade Three.

4】John and Ben often play football in the morning.

5】Ben and John are in the same class.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】写一写。
画画
星期天下午,我坐在阳台上画画。
我先用绿色的水彩笔在纸上画了一片森林。森林碧绿碧绿的,树木长得非常茂密(mào mì)。我又在森林的上方,画上蓝蓝的天空。天空中还飘(piāo)着一朵朵洁(jié)白的云。接着,我在森林里画了几只小鸟,黄黄的羽毛,尖尖的嘴巴,很有趣。
最后,我给图画取了个名字:《小鸟的家》。
(1)短文一共有个自然段,第二自然段有句话。
(2)我在白纸上画了
(3)找出文中表示颜色的词语。

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,判断正(T)误(F)。

My name is Helen.I like reading storybooks.I have a lot of storybooks.I also like watching films.I usually watch films after school.

My mother likes playing the piano and singing,but my father doesn’t.He likes playing basketball.He can play it well.He also likes watching basketball games on TV.

My brother Joe is also good at basketball.He can play basketball too.My sister Amy likes flying kites in the park.Joe and Amy both like drawing.They can draw beautiful pictures.

( )(1) Helen watches films at school.

( )(2) Helen’s father likes playing football.

( )(3) Joe likes playing basketball.

( )(4) Amy can draw well.

( )(5) My sister likes playing the piano.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容判断对错,对的打,错的打

My name is Mike. I’m from Canada. Now it’s time for lunch. I’m very hungry. I’d like some beef, some vegetables and some rice. After lunch, I’d like a glass of water. What a big lunch! I have lunch happily.

1. Mike is from Canada. ( )

2. It’s time for dinner. ( )

3. Mike doesn’t like beef and rice. ( )

4. Mike is hungry after lunch. ( )

5. After lunch, he likes a glass of water. ( )

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】把无序的字母组成正确的单词并译成汉语。

1. Novembre_________ _____________

2. wamr__________ _____________

3. waether__________ _____________

4. thrid __________ _____________

5. monht __________ _____________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,选择正确的答案

It’s nine o’clock in the evening. The family are at home. Jim’s father is sitting in a chair. He’s watching TV. His mother is standing near the window. She’s giving some food to the bird, Polly. Polly says, “Thanks! Thanks!” Where’s Jim? Oh, he’s behind the door. Kate is looking for him. They are playing games. There is no homework on Sunday evening.

(1) There are _______ people in the family.

A. three B. four C. five

(2) Who is watching TV in a chair? _______.

A. Jim B. Jim’s mother C. Jim’s father

(3) Jim and Kate are _______.

A. good friends B. two girls C. brothers and sisters

(4) The children_______doing their homework.

A. aren’t B. isn’t C. not

(5)What’s Kate doing?

A. She’s doing her homework.

B. She’s playing games.

C. She’s looking for a pen.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据问句,选择合适的答语并将其序号填在前面的括号内。(每小题2分,共20分)

【1】Is she your mother? A.It’s under the chair.

【2】How many kites do you see? B.I am from Canada.

【3】Where are you from? C.No, she isn't.

【4】Where is my pencil box? D.I see thirteen.

【5】Do you like bananas? E.Thank you.

【6】Who’s that boy? F.Yes, it is.

【7】Welcome back to school! G.Me, neither

【8】Sorry, I don’t like bananas. H.He’s my brother.

【9】Is it in your bag? I.Ok.

【10】Let’s go home. J.No, I don’t.

查看答案和解析>>

同步练习册答案