精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读理解,选择正确答案。

In a small village, there is a teacher, a doctor, a driver and a policeman. They are all good friends. What are their names? One is Mike, one is Jack, one is Tom and the other is John. Mike’s, Jack’s and Tom’s children are classmates. John has not any children. He teaches his friends’ children at school. Mike has many hens and he gives the driver and the doctor eggs. Jack’s child goes to school to the doctor’s house. The doctor’s is behind Jack’s.

( )1. The four people live in a small__________.

A. factory B. school C. village D. park

( )2. Are all the four people good friends?

A. Yes, they are

B. No, they aren’t.

C. No, two of them are.

D. No, three of them are

( )3. John is ____, Mike is _______, and Tom is _______.

A. a doctor, a policeman, a driver.

B. a teacher, a policeman, a doctor.

C. A policeman, a teacher, a driver.

D. a driver, a doctor, a teacher.

( )4. Which is right?______

A. Jack’s house is behind the doctor’s

B. Jack gives his friends eggs.

C. Some of their children are in the same class.

D. John hasn’t any children..

( )5. Jack’s child goes to school to______

A. Mike’s house.

B. the teacher’s house.

C. the doctor’s house.

D. John’s house

【答案】1.C 2.A 3.B 4.D 5.C

【解析】

1.本句意思是这四个人住在?根据短文第一句可知,他们住在一个小村里。故答案为:C

2.本句意思是这四个人都是好朋友吗?根据短文第一行可知,他们都是好朋友,应该肯定回答。故答案为:A

3.根据短文推测他们的职业,从句子John has not any children. He teaches his friends’ children at school.推测,John是一名教师。从句子Mike has many hens and he gives the driver and the doctor eggs可知,Mike是一名警察。从句子the doctor’s is behind Jack’s.可知,Jack是一名司机。最后剩下Tom,他就是医生。.故答案为:B

4.本句意思是哪个是正确的?选项A意思是Jack的家在医生家后面。根据短文最后一句可知,是医生家在Jack家后面,因此错误。选项B意思是Jack给他的朋友鸡蛋。根据短文第四行可知,是Mike给他的朋友鸡蛋,因此错误。选项C意思是他们中的一些孩子在同一个班。根据短文可知,是他们所有的孩子都在同一个班,因此错误。选项D意思是John没有孩子。根据短文第三行可知,他是没有孩子。因此本句正确。故答案为:D

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读.

果园里,果实成熟了。苹果像娃娃的脸红红的;黄色的柿子挂满了枝头;石榴也俏皮地咧开小嘴,向我们微笑。再看核桃,它们个个圆滚滚、胖乎乎的,在枝头上看着小朋友做游戏,它们也想下来玩玩吧!

1短文共有_______句话。

2从短文中选择合适的词语填空。

________的苹果 ________的柿子

________的核桃 ________的石榴

3照样子,写一句话。

苹果像娃娃的脸红红的。

___________________

4看到这些成熟的水果,你想对农民伯伯说些什么?

___________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解

Wu Dong has a good friend. His name is Peter. He is from the USA. Wu Dong and Peter are in the same class. They go to school five days a week. They stay at home on Sundays and Saturdays. Peter likes China and Chinese food. He likes rice cakes very much. At school they play ping-pong ball after class.

Wu Dong and Peter like making things. Now they are making a model plane. They like flying model planes on Sunday mornings. Peter speaks English and a little Chinese. Wu Dong speaks Chinese and a little English. They teach each other.

1Where does Wu Dong’s friend come from? ( )

A. He comes from the UK.B. He comes from the USA.

C. He comes from China.D. He comes from Canada.

2How many days a week are they at school? ( )

A. Six.B. Seven.C. Five.D. Four.

3What do they do after class? ( )

A. They play ping-pong ball at home.B. They play ping-pong ball at school.

C. They make things at home.D. They make things at school.

4What do they teach each other? ( )

A. Wu Dong teaches Peter English and Peter teaches Wu Dong Chinese.

B. Wu Dong teaches Peter Chinese and Peter teaches Wu Dong English

C. Wu Dong teaches Peter to play tennis.

D. Peter teaches Wu Dong to make a model plane.

5Which one of the following is NOT true? ( )

A. Peter doesn’t like China and Chinese food.

B. Peter likes playing ping-pong ball and making things.

C. Peter speaks good English and Wu Dong speaks good Chinese.

D. Peter and Wu Dong don’t go to school on Sundays or Saturdays.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】将下列单词进行分类,把单词前的序号填在横线上。

A. red B. classroom C. green D. skirt E. playground F. shirt G. library H. sweater

I. black J. white K. T-shirt

服装类:________________________________________________________________________

颜色类:________________________________________________________________________

场所类:________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词成句,请注意句子的标点符号及字母的大小写形式。
(1)time, what, the, party, does, begin(?)
(2)children, are, their, flying, kites, happily, the(.)
(3)come, to, school, I, on, foot(.)

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】按要求完成下列各题。

1. bike/ are/ there/ boys/ twelve/ on/ the (.) (连词成句)

___________________________________________

2. horse/ the/ is/ riding/ boy/ a (.)(连词成句)

____________________________________________

3. There are three books on the table.(改为否定句)

____________________________________________

4. There is two pencils in the pencil-box. (改错)

_____________________________________________

5. There are ten cats in the picture. (变一般疑问句)

_____________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】看拼音,写字词。

1.小鸡走________步就画成了zhú________叶。

2.乌鸦看jiàn ________duō________xiǎo shí zǐ________)(________)(________,想chū________办法 lái________了。

3.小蜗牛huí________家了,duì________mā ma ________)(________说:树叶quán ________变黄了。

4. gōng chǎng lǐ yǒu ________)(________)(________)(________duō________gōng ________rén ________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词成句。

1.很美很美的 小鱼儿 一朵朵 捧起 水花

____________________________________________________________________________

2.操场 小朋友 做游戏

_____________________________________________________________________

3. 一片 这里 松树林 茂密的

_____________________________________________________________________

4.公园里 鲜花 开满

_____________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Wang Peng is twelve. Wang Ming is Wang Peng’s brother. He’s seven. He likes playing with water. His water gun is his favorite toy.

One day, Wang Peng is watching TV. His brother is playing with his water gun. The TV show is about a village in Yunnan. Wang Peng invites Wang Ming to watch the show together. The TV reporter sees a young man holding a bucket(桶)of water. There is a lot of dust on his face. The TV reporter asks,”Why not wash your face with the water?” The young man says,”It’s for drinking. I can’t wash my face with it. Usually we wash our face with rain. But it hasn’t rained for six months. We use our water again and again.” Wang Ming’s face turns red. He puts his water gun in his toy box and says,”Goodbye, my friend!”

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1. Wang Ming and Wang Peng are twin brothers.

2. The water gun is Wang Ming’s favorite toy.

3. The TV show is about a village in Canada.

4. It hasn’t rained for six months in Yunnan.

5. Wang Peng puts his water gun in his toy box.

查看答案和解析>>

同步练习册答案