精英家教网 > 小学英语 > 题目详情

【题目】阅读短文,选择正确答案。
We go shopping on Sunday. My father likes fruits very much. We buy some bananas and red apples at the fruit shop. My mother likes to wear new clothes. She buys a new sweater and a new skirt at the clothes shop. I buy three books at the book shop. At last(最后),we buy some tea for my grandfather in a tea shop.
(1)We ________ on Sunday.
A.play
B.go shopping
C.read books
(2)We buy some ________ at the fruit shop.
A.bananas
B.red apples
C.bananas and red apples
(3)We buy a new sweater and a new skirt at the ________.
A.clothes shop
B.fruit shop
C.book shop
(4)What do we buy at the book shop?
A.Two books.
B.Three books.
C.Four books.
(5)Where do we buy some tea?
A.In a tea shop.
B.In a book shop.
C.In a bike shop.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)B
(5)A
【解析】这篇短文介绍了作者一家购物的故事.
(1)这是细节理解, 根据短文叙述We go shopping on Sunday.(星期日我们去购物.)可知应填购物. 所以答案是: B.
(2)这是细节理解, 根据短文叙述We buy some bananas and red apples at the fruit shop.(在水果店我们买了一些香蕉和红苹果.) 可知答案为: C.
(3)这是细节理解, 根据短文叙述She buys a new sweater and a new skirt at the clothes shop. (她在一家服装店买了一件新毛衣和一条新裙子.)可知答案为: A.
(4)这是细节理解, 根据短文叙述I buy three books at the book shop. (我在书店买了三本书.)可知答案为: B.
(5)这是细节理解, 根据短文叙述we buy some tea for my grandfather in a tea shop.(我们在茶叶店为祖父买了一些茶.)可知答案为: A.

练习册系列答案
相关习题

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】把下面的词语组合成通顺的话,并加上标点符号。

1.不 为什么 青蛙 参加

_____________________________________________________________________________

2.乌鸦 一只 口渴 了

____________________________________________________________________________

3.小树 叶子 长满了

___________________________________________________________________________

4.雪地里 小画家 来了

_____________________________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】判断下列每组单词划线部分读音是否相同,用“√”或“×”表示。

_______ 1. A. room B. classroom

_______ 2. A. hope B. hot

_______ 3. A. name B. late

_______ 4. A. where B. here

_______ 5. A. my B. family

_______ 6. A. we B. he

_______ 7. A. class B. cane

_______ 8. A. now B. know

_______ 9. A. go B. to

_______ 10. A. play B. day

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】连词成句

1.canIahearcat(.)

______________

2.atlookbearsthe()

______________

3.ballI1ikedon'tthis()

______________

4.smallitsismouth()

______________

5.findIcan'tballmy()

______________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】根据课文内容填空。

1.《吃水不忘挖井人》讲了____带领战士和乡亲们给沙洲坝村挖了_____。解放以后,乡亲们在井旁立了一块石碑,上面刻着“______。”

2.《我多想去看看》写了作者要去_____去看看。

3.《四个太阳》一文中,“我”画了一个__的太阳,挂在___的天空, 画了一个______的太阳,送给__,画了个___的太阳,送给___,画个____的太阳,送给____

4.《小公鸡和小鸭子》一文中,小公鸡给小鸭子___,小公鸡下了水,小鸭子______游到小公鸡身边,让小公鸡__

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】读一读,做一做。

我爱做小事情

爸爸下班汗淋淋,拧上一条热毛巾;

妈妈蹲着在择菜,端上一张小板凳;

爷爷晚上看报纸,帮他拿来老花镜;

奶奶做饭很辛苦,读个新闻给她听。

这些都是小事情,我可干得挺开心。

1这篇文章共有______句话

2在括号里填合适的量词。

______毛巾 ______板凳 ______眼镜 ______报纸

3我爱做哪些小事情?请用“ ”在文中画出来。

4明明觉得这些都是小事情,太简单了,现在应该多读书,长大报答大家。你觉得明明的想法对吗?为什么?

___________________________

5读了这个儿歌,你明白了什么道理?

_________________________

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】Where is Love? How can we find Love?

Once a little boy wanted to meet Love. He knew it was a long trip to where Love lived, so he got his things ready with some pizzas and drinks and started off. When he passed three streets, he saw an old woman sitting in the park and watching some birds. She looked very hungry. The boy gave her a pizza. She took it and smiled at him. The smile was so beautiful that he wanted to see it again, so he gave her a Coke. She smiled once again. The boy was very happy.

They sat there all the afternoon, eating and smiling, but they said nothing. When it grew dark, the boy decided to leave. But before he had gone more than a few steps, he turned around, ran back to the old woman and gave her a hug. The woman gave him her biggest smile ever.

When the boy opened the door of his house, his mother was surprised by the look of joy on his face and asked what had made him so happy. "I had lunch with Love. She has got the most beautiful smile in the world." At the same time, the old woman's son was also surprised at his mother's pleasure and asked why.

"I ate a pizza in the park with Love," she said, "and he is much younger than I expected."

If the world is full of love, we can enjoy a better life.

1. When the little boy saw the old woman, she was_______.

A. looking for a seat in the park

B. passing the street

C. looking at some birds

D. having a pizza

2. The little boy gave the old woman a Coke because_______.

A. the old woman still felt hungry

B. he wanted to see the smile again

C. he didn't like the drink

D. the old woman paid him for it

3. The old woman gave the little boy the biggest smile_______.

A. after the little boy went home

B. before it grew dark

C. when she was drinking Coke

D. after the little boy hugged her

4. The boy's mother was surprised to see her son was very_______ when the door opened.

A. pleased B. surprised C. unhappy D. angry

5. Which of the following is TRUE?

A. The little boy failed to find Love.

B. Both the little boy and the old woman found what they wanted at last.

C. The little boy decided never to go home.

D. The old woman gave the little boy a hug to thank him.

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】“√”画出下列汉字的正确读音。

qún( ) bú( ) wèi( ) xǚ( )

chún( ) bù( ) wié( ) xǔ( )

chān( ) jā( ) dònɡ( ) pɑn( )

cān( ) jiā( ) dòn( ) pánɡ( )

wū( ) yiɑ( ) chù( ) zǎo( )

wú( ) yā( ) cù( ) zhǎo( )

bán( ) fànɡ( ) yǎ( ) ɡāo( )

bàn( ) fānɡ( ) yá( ) jāo( )

wǎn( ) biàn( ) zù( ) fā( )

wán( ) bàn( ) zhù( ) hā( )

jiǒu( ) jìng ( ) záo( ) hái( )

jiǔ( ) jìn ( ) zháo( ) hǎi( )

查看答案和解析>>

科目:小学英语 来源: 题型:

【题目】选出与下列句子中画线部分意思相反或相对应的选项。

______ 1. My little brother is tall. A. ball B. short C. all

______ 2. The orange dog is very big. A. fine B. good C. small

______ 3. That is a father bird. A. mother B. grandpa C. sister

______ 4. Eleven fat yellow cats. A. five B. thin C. point

______ 5. What’s this, Mr Li? A. the B. that’s C. that

查看答案和解析>>

同步练习册答案