【题目】How hard we all pray(祈祷) to grow up quickly,and look forward to the happy days of being a grown-up(成人), and enjoy the many interests that a youth should have.
At last,you grow up. At least you are no longer a child. They call you "young lady". You then enjoy being a young lady. You are proud (骄傲) of being a grown-up teenager. People welcome you--this young lady warmly. You are glad that your prayer has been answered.
But there is always something that troubles you a lot. You say, "Papa and Mama, give me some money please. My pocket money is all gone (用完) already."
"No," they say, "Your age is dangerous. If you have too much money to spend, it won't do you any good." Then you have to stay at home because you dare not go out with an empty pocket.
Another time you tell your grandma, "Grandma, see,I am a grown-up now."
"Good,now, you can sit here and knit (编织) this for me when I go and have a rest. "To show that you are no more a child, you have to sit there the whole afternoon doing the work,which only a grown-up can do. After an hour,you find it hard to do, and give the knitting basket back to your grandma. Your grandma criticizes (批评 ) your work. You hear what she says, "Such a big girl can't do such easy work." You wish then you were a child again.
But the fact is, you are growing up, and you can't help it. That's the way it goes.
【1】The passage is told about __________ problem.
A. a grown-up boy's B. a teenage girl's
C. an old woman's D. an old man's
【2】It is clear that the writer,as a teenager,___________.
A. is happy with the present life
B. is unhappy about growing up
C. doesn't think her present life happy enough
D. is sad about being a kid
【3】How does she know her prayer had been answered(得到回应)?
A. People treat her as a young lady.
B. She doesn't need to play with kids now.
C. People begin to call her teenager.
D. She can join women in all kinds of activities.
【4】From what her parents say,we know ____________
A. the girl always has much money in her pocket
B. it's dangerous for a girl to spend money
C. they love her more than before
D. they still treat her as a child
【5】Why does she promise (承诺) to help her grandma do some knitting?
A. Because she likes doing knitting.
B. Because she wants to show that she grows up.
C. Because she has much more free time.
D. Because her grandma is very tired.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
小的时候我们都盼着长大,觉得成人的日子是快乐的。但真的是这样吗?长大之后我们也会遇到很多问题,有很多烦恼,这个时候我们又想回到小时候了。
【1】推理判断题。根据短文中At last, you grow up. At least you are no longer a child. They call you "young lady".可知,作者是一个渴望长大的女孩,但真的长大之后,也会遇到很多问题。因此应选B。
【2】推理判断题。根据短文第一段How hard we all pray(祈祷) to grow up quickly,and look forward to the happy days of being a grown-up(成人), and enjoy the many interests that a youth should have.可知,作者渴望快点长大,盼望着成人的快乐的日子。由此可猜测她觉得她现在的生活还不够快乐。故应选C。
【3】细节理解题。根据短文第二段中People welcome you--this young lady warmly. You are glad that your prayer has been answered.可知,人们都把她当做了成年人,所以作者觉得她的祈祷得到了回应。故应选A。
【4】细节理解题。根据短文中作者父母所说的话"No," they say, "Your age is dangerous. If you have too much money to spend, it won't do you any good."可知,父母不给她太多的零花钱,觉得她的这个年龄很危险。因此父母仍然是把她当作孩子来对待。故应选D。
【5】细节理解题。根据短文中To show that you are no more a child, you have to sit there the whole afternoon doing the work,which only a grown-up can do.可知,作者答应帮助奶奶做编织的工作,因为她想要证明自己不再是一个孩子,而是一个成年人了。故应选B。
这篇短文给我们讲述了作者,一个十几岁的女孩想要快点长大,而真正长大了也会遇到很多烦恼。短文中举了生活中的例子来说明文章的话题,比较易于我们的理解。阅读时,注意体会作者的写作意图和感受。后面的题目设置有推理判断题和细节理解题。细节题考查我们对文章某处事实信息的理解,答案常可以直接在原文找到。例如第5小题,根据题目中help her grandma do some knitting这一信息我们可以定位到原文的第六段,根据这一段中To show that you are no more a child, you have to sit there the whole afternoon doing the work, which only a grown-up can do.可知,作者答应帮助奶奶做编织的工作,因为她想要证明自己不再是一个孩子,而是一个成年人了。故应选B。推理判断题则需要我们根据文章的事实信息进行合理的推测和判断,例如第1小题,根据短文中At last, you grow up. At least you are no longer a child. They call you "young lady".可知,作者长大后,人们就会称呼她为“年轻的女士”,由此可知作者是一个渴望长大的十几岁的女孩,因此应选B。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】小鹏同学在制作美国、日本、俄罗斯地理信息卡片时,漏掉了国家名称,请你帮他辨识出属于美国的地理信息( )
①唯一占一个大陆的国家 ②领土跨寒、温、热三带
③亚洲经济发达国家④典型的移民国家
⑤高新技术产业发达⑥地跨亚欧两洲的国家
A.①③⑤B.②④⑥C.②④⑤D.②④⑥
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】
Fever Medicine ★Take the medicine once a day ★2 pills(药丸) for an adult(over 18) 1 pill for a child(8--17) 1/2 pill for a kid(4--7) ★Not for kids under three | Fashion Mall ★Business hours: 9 a. m. --9 p. m. (Monday to Sunday) ★Goods for sale: clothes for men(lst floor) kids' clothes(2nd floor) clothes for women(3rd floor) toys and books(4th floor) |
Forest Zoo ★Over 80 animals: lions, tigers, pandas, monkeys, many kinds of birds... ★Opening hours: 9 a. tn. --4 p. m. (Monday to Friday); 8 a. m. --5 p. m. (Saturday and Sunday) ★¥40 for an adult; half price for a student | |
【1】Kids would like to go to the floors at Fashion Mall.
A. 2nd and 4th B. 1st and 2nd C. 2nd and 3rd D. 1st and 3rd
【2】You can buy all the things except at Fashion Mall.
A. clothes for men B. kids' clothes
C. fruit and vegetables D. toys and books
【3】Linda and Tom can visit Forest Zoo at________.
A. 4:20 on Friday afternoon B. 4:30 on Sunday afternoon
C. 6: 00 on Saturday morning D. 8: 40 on Wednesday morning
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】四、根据句意及首字母提示完成单词。
【1】We want to j_______the swimming club.
【2】I can’t sing but I can d______well.I want to join the dancing club.
【3】His father often plays s_______with him on Sundays.
【4】I can speak Chinese and I can a_______speak English.
【5】Do you like to play the d_______?
【6】My mother is at h_________now.
【7】I want to w________a letter to my friend.
【8】She can play the v_________but she can’t play the guitar.
【9】--Are you free t________? Yes.
【10】The old man can t_________many interesting stories.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】四、根据旬意及汉语或首字母提示完成单词。
【1】Many of the________(村民)never go to the big city.
【2】Miss Smith is from New York.But she______(居住)in Beijing now.
【3】Do you want to buy a_________(新的)bike?
【4】There is a tiger.But he isn’t a_________.
【5】Thirty m_________is half an hour.
【6】There are many people waiting for the bus at the bus s________.
【7】The students go on a r_______to cross the river to school.
【8】What do you t_______of the transportation?
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】上海所在的华东沿海酸雨区污染强度低于华中、西南酸雨区,不仅与当地的气候有关,也与我国实施的“西气东输”、“西电东送”工程有关。
(1)西气东输工程起点是_____________(省区)_________(地形区),止点是______市。
(2)此工程突出体现了优势互补,请你具体谈谈对东、西部地区各有什么好处?
对东部:_____________________________________________________________________;
对西部:_____________________________________________________________________。
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】
Passage A Yuan Longping was born in Beijing in 1930. He developed a new kind of rice in 1974, which helped many countries grow more rice than ever before. So he is called “the Father Rice”. | Passage B Dear Diana, Last week, we had a history exam but I didn’t study for it. I was really worried. In the exam, Tom sat next to me and I copied his answers. Will the teacher give me a poor mark if I tell her the truth? Should I tell her? Yours, Maggy |
Passage C An Italian marathon runner, Dorando Pietri, entered the stadium and took a wrong turn during the race. He fell down. He was treated by a doctor and he was helped to cross the finishing line. | Passage D Sometimes a birthday party can be a surprise party. It is planned by friends but it is a secret. One friend of the birthday boy/ girl invites him/her to do something at their house. All their friends arrive early and hide until he/she arrives, and/ then jump out and shout “Surprise!” |
Passage E
Ways of traveling | Cost | Time | |
New Yourk----Los Angeles | coach | $20 | 10 hours |
plane | $80 | 2 hours | |
train | $60 | 3 hours | |
car | $230 | 8 hours |
【1】According to Passage A, which sentence is right?
A. Yuan Longping is “the Grandfather of Rice”.
B. Yuan Longping was born in 1932.
C. Yuan Longping helped only one country grow more rice.
D. A new kind of rice was developed by Yuan Longping.:
【2】If you want to write a true event about the OlympIcs, you can read _________for information.
A. Passage A
B. Passage B
C. Passage C
D. Passage D
【3】The best title of passage D is_______
A. A Birthday Boy/G
B. A Birthday Party
C. A Secret
D. An Invitation
【4】What is the second cheapest way to travel from New York to Los Angeles?
A. By coach
B. By plane
C. By train
D. By car
【5】What is Maggy?
A. A student.
B. A teacher
C. A doctor
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com