【题目】
Fever Medicine ★Take the medicine once a day ★2 pills(药丸) for an adult(over 18) 1 pill for a child(8--17) 1/2 pill for a kid(4--7) ★Not for kids under three | Fashion Mall ★Business hours: 9 a. m. --9 p. m. (Monday to Sunday) ★Goods for sale: clothes for men(lst floor) kids' clothes(2nd floor) clothes for women(3rd floor) toys and books(4th floor) |
Forest Zoo ★Over 80 animals: lions, tigers, pandas, monkeys, many kinds of birds... ★Opening hours: 9 a. tn. --4 p. m. (Monday to Friday); 8 a. m. --5 p. m. (Saturday and Sunday) ★¥40 for an adult; half price for a student | |
【1】Kids would like to go to the floors at Fashion Mall.
A. 2nd and 4th B. 1st and 2nd C. 2nd and 3rd D. 1st and 3rd
【2】You can buy all the things except at Fashion Mall.
A. clothes for men B. kids' clothes
C. fruit and vegetables D. toys and books
【3】Linda and Tom can visit Forest Zoo at________.
A. 4:20 on Friday afternoon B. 4:30 on Sunday afternoon
C. 6: 00 on Saturday morning D. 8: 40 on Wednesday morning
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 B
【解析】
文章大意:本文是三则广告,分别介绍的是感冒药,时尚商场和森林动物园。
【1】细节理解题。根据Goods for sale:clothes for men(lst floor) kids' clothes(2nd floor) clothes for women(3rd floor) toys and books(4th floor)可知,孩子的衣服在2楼,玩具和书在四楼,所以孩子们喜欢到2楼和四楼。故答案选A。
【2】细节理解题。根据Goods for sale:clothes for men(lst floor) kids' clothes(2nd floor) clothes for women(3rd floor) toys and books(4th floor)可知,这个商场不卖水果和蔬菜。故答案选C。
【3】细节理解题。Opening hours: 9 a. tn. --4 p. m. (Monday to Friday); 8 a. m. --5 p. m. (Saturday and Sunday) 可知,琳达和汤姆可以在周日下午4:30参观森林动物园。故答案选B。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读材料,完成下列问题。
材料一:秋收期间遭遇连续的阴雨天气,当地的玉米不能及时收获。
材料二:未来两天内将有寒潮影响本市,气温将下降6~8 ℃,提醒市民注意增添衣物,预防感冒。
材料三:2008年春节前夕,我国南方地区遭受了建国以来最大的低温冻雨雪灾,造成重大人员伤亡和财产损失。受害最大的是交通:交通中断,导致上百万旅客滞留。
(1)材料一、二、三分别说明了天气与农业、_______________和_______________的关系。
(2)根据上述材料,请你概括一下天气有哪些特点。
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 My name's Jodie King. I'm 12 years old. I'm from the United Kingdom. Now I live in China. I'm a student of Yucai Middle School. I go to school from Monday to Friday. ①On Saturday and Sunday we have no classes. On Saturday I usually do my homework. On Sunday I often ②去动物园 with my parents. I like elephants very much because they’re clever. But③我爸爸喜欢熊猫.He thinks they're beautiful and kind. My mother likes giraffes. ④She thinks they're cute and interesting. So we usually stay in the zoo the whole(整个的)day and watch them. We often take photos(拍照)of them. They are our good friends.
根据短文内容,完成下列各题。
【1】写出①处的同义句。
____________________________________________________________
【2】请把②处的汉语翻译成英语。
____________________________________________________________
【3】请把③处的汉语翻译成英语。
____________________________________________________________
【4】请把④处的英语翻译成汉语。
____________________________________________________________
【5】写出短文中最后一句话里的画线词“They”指代的内容。
____________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】短文填空,用所给动词的适当形式填空。
When we 【1】(play) a game with our classmates or friends, we usually need to make some rules first. I think it’s very important 【2】 (have) rules.
There 【3】 (be) lots of rules in my school. We have to 【4】 (get) to school on time. We have to wear the school uniform on Mondays and Thursdays. We can’t 【5】 (run) in the hallways. We can’t fight. I think it’s very good 【6】 (have) rules at school.
We have to follow traffic(交通)rules. We can goat green lights and 【7】 (not cross) at red lights. The traffic rules make us safe(安全的).
When we take a car and 【8】 (sit) next to the driver, we have to wear the safety belt(安全带). Also, little children need 【9】 (take) the back seats. The car rules 【10】 (make) us safe, too.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】 It is Saturday morning. Mr, and Mrs. Green are at home ___________ their two children. ___________ is their son, Jim. ____________ is their daughter, Kate. They _______________ have classes today. They are _____________chess in their room. They are ______________ happy. Mr. Green is ___________ a book in the sitting room. ___________is Mrs. Green? _________ is in the kitchen. She is cooking lunch ___________ the family. What a happy family!
【1】A.aboutB.inC.withD.at
【2】A.HeB.JimC.ThisD.One
【3】A.OtherB.AnotherC.The otherD.All the other
【4】A.doesn'tB.mustn'tC.can'tD.don't
【5】A.makingB.playingC.doingD.getting
【6】A.muchB.very muchC.veryD.too
【7】A.lookingB.seeingC.watchingD.reading
【8】A.WhereB.WhichC.WhenD.Who
【9】A.HeB.SheC.HerD.Him
【10】A.atB.onC.forD.with
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】There once lived a rich businessman who had a lazy son. The businessman wanted his son to realize the value of labour.
One day, he told his son, "Today, I want you to earn something. If you fail, you won't have your meal tonight."
The boy didn't want to find a job, so he asked his mother for help. She gave him a gold coin. In the evening, when the father asked his son what he had earned, the son showed him the gold coin. The father then asked him to throw it into the well (水井). The son did as he was told.
The father guessed that the gold coin was from the boy's mother. The next day, he sent his wife to her parents' home and asked his son to earn something. Since no one helped him, the son had to go to the market to look for a job. A shopkeeper told him that he would pay him a coin if he carried heavy tools for him. The son accepted. As he returned home and gave the coin to his father, he was asked to throw it into the well. The boy cried, "Dad! My body is aching. I'm tired. How are you asking me to throw my hard-earned coin into a well?"
The businessman smiled. He told his son that one feels pain only when the fruits of labour are wasted. The son realized the value of hard work. He promised not to be lazy any more.
【1】Who helped the son when he was asked to earn something for the first time?
A. His father. B. His mother. C. His sister. D. The shopkeeper.
【2】Why did the father ask the boy to throw his coin into the well?
A. To fill the well.
B. To check if the coin is real.
C. To keep the coin for the boy.
D. To check if the boy had earned the coin by himself.
【3】How did the son feel when his father asked him to throw the coin into the well again?
A. Surprised. B. Sad. C. Excited. D. Relaxed.
【4】The story is mainly about
A. a wise mother B. a gold coin C. the fruits of labour D. a lazy boy
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】How hard we all pray(祈祷) to grow up quickly,and look forward to the happy days of being a grown-up(成人), and enjoy the many interests that a youth should have.
At last,you grow up. At least you are no longer a child. They call you "young lady". You then enjoy being a young lady. You are proud (骄傲) of being a grown-up teenager. People welcome you--this young lady warmly. You are glad that your prayer has been answered.
But there is always something that troubles you a lot. You say, "Papa and Mama, give me some money please. My pocket money is all gone (用完) already."
"No," they say, "Your age is dangerous. If you have too much money to spend, it won't do you any good." Then you have to stay at home because you dare not go out with an empty pocket.
Another time you tell your grandma, "Grandma, see,I am a grown-up now."
"Good,now, you can sit here and knit (编织) this for me when I go and have a rest. "To show that you are no more a child, you have to sit there the whole afternoon doing the work,which only a grown-up can do. After an hour,you find it hard to do, and give the knitting basket back to your grandma. Your grandma criticizes (批评 ) your work. You hear what she says, "Such a big girl can't do such easy work." You wish then you were a child again.
But the fact is, you are growing up, and you can't help it. That's the way it goes.
【1】The passage is told about __________ problem.
A. a grown-up boy's B. a teenage girl's
C. an old woman's D. an old man's
【2】It is clear that the writer,as a teenager,___________.
A. is happy with the present life
B. is unhappy about growing up
C. doesn't think her present life happy enough
D. is sad about being a kid
【3】How does she know her prayer had been answered(得到回应)?
A. People treat her as a young lady.
B. She doesn't need to play with kids now.
C. People begin to call her teenager.
D. She can join women in all kinds of activities.
【4】From what her parents say,we know ____________
A. the girl always has much money in her pocket
B. it's dangerous for a girl to spend money
C. they love her more than before
D. they still treat her as a child
【5】Why does she promise (承诺) to help her grandma do some knitting?
A. Because she likes doing knitting.
B. Because she wants to show that she grows up.
C. Because she has much more free time.
D. Because her grandma is very tired.
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】宪法是国家的根本大法。每年的12月4日是国家宪法日。下面小张同学对我国宪法的宣传中错误的是( )
A. 宪法是我国的根本大法,规定了公民的一切权利和义务
B. 宪法在法律体系中居于首要地位,具有最高的法律效力和法律地位
C. 宪法是治国安邦的总章程,规定了国家生活中的根本问题
D. 宪法是一切组织和个人的根本活动准则
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】阅读下列材料,回答问题。
材料一、根据经济发展水平的差异,通常把世界上的国家分为发达国家和发展中国家。目前,世界上有20多个发达国家,160多个发展中国家。
材料二、现在世界平均城市化水平为47%,发达国家和地区约为75%,发展中国家在38%左右,最不发达国家约为22%,中国目前城市化水平是49.68%(2010年第六次人口普查数据及统计标准)。
(1)根据经济发展水平分,我国属于______国家,日本属于______国家。
(2)世界上现有20多个发达国家,主要分布在_____、_____洲和_____洲。
(3)发达国家城市化水平______,发展中国家城市人口比重______。
(4)近几十年,我国大量乡村人口涌入城市,虽然在一定程度上促进了城市经济发展,但也暴露出来一系列的问题,请你结合所学知识谈谈有可能暴露出哪些问题。(至少列举三条)__________、____________、_____________。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com