【题目】New Technology Revolutionizes(变革) Learning
More and more people believe that technologies are great for learning. Today, such teaching tools as iPads are used in a lot of courses, including language, history and science.
Many teachers are supporters of using iPads in language learning. They say that students now have much more time for discussion in the classroom.Instead of spending valuable class time listening to texts or watching teaching videos, students can do this on their own and come to class prepared for discussion.
The teachers also say that iPads allow students to learn at their own pace. Some students might listen to a dialogue only once and understand it, so they can save time for doing other things. Other students, however, might need to listen to the same dialogue again and again to understand it. Using iPads is especially helpful to students who are learning a language at different paces.
The students who are using the new tool in some courses are also happy. They believe that using iPads is a more enjoyable way to learn (such as listening to stories and watching movies). The class has become much more interesting and creative.
There are other advantages for students. By using iPads, they can pay more attention to the material and learn more. Teaching notes are stored in their iPads and are easy to find .Some students spend more time studying now.“I can listen to my language material or watch teaching videos on the bus, instead of having to wait until I get home,” a studentspan> explained.
Many adults complain that technologies such as iPads are doing harm to students. They worry that students might use iPads to download teaching notes and use them to cheat during exams. Some believe that iPads may separate students from each other. If a student spends more time watching videos on an iPad, he will have fewer opportunities to have face-to-face communication with others.
However, technologies are already a part of most students’ day-to-day lives. As for cheating, teachers can ask students to hand in their iPads when they take exams. Education needs to make changes with the times as technology is playing an important part. We should look forward to a wonderful future when iPads and other technologies can add a lot to the classroom.
![]()
【1】What does the expression“at their own pace” in Paragraph 3 probably mean?
A. According to their own timetable.
B. Without their teachers’ help.
C. Because of their wonderful goals.
D. Against their parents’ hope.
【2】From the passage we can learn that____.
A. students with iPads have less discussion in class
B. students get more fun from learning with iPads
C. iPads help students save time waiting for buses
D. iPads prevent students from cheating in exams
【3】 The writer probably agrees that____.
A. teachers can take control of students’ learning
B. exam results depend a lot on now technology
C. technology in education has a bright future
D. note-taking is as helpful as video-watching
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了iPads新技术手段在教学中的优点和缺点。作者认为iPads及其他的技术在教育中将有光明的前景。
【1】A词义猜测题。根据后文的举例可知不同的人根据自己的实际情况可以听自己需要的次数,所以他们是根据自己的时间表来安排的,故选A。
【2】B细节理解题。根据第二段They say that students now have much more time for discussion in the classroom.可知A错误;根据第四段The class has become much more interesting and creative. 可知B正确。根据短文可知文章没有提及C;根据As for cheating, teachers can ask students to hand in their iPads when they take exams.可知D错误,故选B。
【3】C推理判断题。根据短文最后一段We should look forward to a wonderful future when iPads and other technologies can add a lot to the classroom.可知作者认为iPads及其他的技术在教育中将有光明的前景。故选C。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】读图回答下题.![]()
(1)图中,C是( )
A.亚欧板块
B.非洲板块
C.太平洋板块
D.印度洋板块
(2)按照板块学说的观点,图中( )
A.E山脉会消失
B.F山脉会消失
C.地中海会消失
D.红海会消失
(3)下列哪个板块与环太平洋火山地震带的形成关系不大( )
A.太平洋板块
B.美洲板块
C.亚欧板块
D.非洲板块
(4)F处是世界上最高大雄伟的喜马拉雅山脉,它的形成是由于( )
A.亚欧板块和非洲板块碰撞
B.亚欧板块和美洲板块碰撞
C.亚欧板块和印度洋板块碰撞
D.亚欧板块和太平洋板块碰撞
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】读图,回答下列问题。![]()
(1)写出图中字母所代表的山脉名称。
A;B;C;D。
(2)我国是一个多山的国家,山地面积约占全国总面积的 , 平原面积仅占多一点。
(3)C代表的山脉以北是我国地势第级阶梯,以南是我国地势第阶梯。
(4)我国的地西东 , 便于海上湿润气流深入内陆,形成降水,有利于生产。
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】我国降水分布的空间分布与时间分配上突出的特点是
A、自北向南增多,集中在春夏两 B、自东南向西北减少,集中夏季
C、自西南向东北减少,集中夏秋季 D、自西北向东南减少,集中5、6月
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】读“东南亚图”.完成下题.![]()
(1)下列有关对东南亚的叙述,正确的是( )
A.地处亚洲与大洋洲、太平洋与印度洋之间的“十字路口”
B.②海峡是太平洋与大西洋间的重要海上通道
C.③国是世界上最大的群岛国家
D.④岛气候湿热,盛产苹果与猕猴桃
(2)⑤国是世界上最大的天然橡胶生产国,这个国家是( )
A.泰国
B.菲律宾
C.马来西
D.印度尼西亚
(3)①河是东南亚流经国家最多的河流,其名称是( )
A.湄南河
B.湄公河
C.萨尔温江
D.伊洛瓦底江
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】读经纬网地图,回答问题:![]()
(1)写出下列四点的地理坐标A B C D
(2)A、B、C、D四点中,位于东半球的是 , 位于北半球的是 .
(3)A点在C点的方向,B点在A点的方向,A点在D点的方向.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com