【题目】Millions of young people are writing blogs. Millions of other people are reading them. The word "blog" is short for "web blog".
Many popular websites now offer free, easy ways to create personal web pages. Websites like Facebook and MySpace are some of the most popular sites about people's daily activities. They give people a place to write their ideas and opinions about how they think of others' ideas.
Blogs offer young people a place to show their writing and feelings. They can also help people communicate with each other. But blogs can become dangerous when they are read on the Internet by millions of people all over the world.
Recent studies show that young people often give out their names, age and where they live on the Internet. That may not be safe for them. This personal information puts them at the risk of being searched out by dangerous people who want to hurt them. Students can also get into trouble when they put others' information on their blogs. As a result, many schools have banned the use of blogging websites on school campus. Many schools have also begun teaching parents about the websites. Parents should know what their children are doing online and should read their blogs to make sure they are not giving out private information. One way to keep away from their problems is to use programs so that blogs can be read by "friends only". People can read the website only if they know a secret word chosen by the blogger.
【1】Blogs give people a place to .
A. help others B. share their life with each other
C. fight with dangerous people D. learn lots of things
【2】What does the underlined word "banned" mean in the passage?
A. 禁止 B. 表扬 C. 创办 D. 消灭
【3】Why have many schools begun teaching parents about the websites?
A. To help parents know about their children's studies.
B. To help parents learn how to give their personal information.
C. To help parents understand their children's ideas.
D. To help parents keep their children safe on the Internet.
【4】Which of the following is NOT true?
A. Facebook and MySpace are two popular sites about people's everyday life.
B. Many young people often give out their personal information on the Internet.
C. It's OK if you put others' personal information on the blogs.
D. One way to keep safe on the blogs is to let your blogs only read by your friends.
【5】Which is the best title for the passage?
A. What Blogs Can Give You
B. How to Stay Safe on the Blog
C. To Keep Away from Danger
D. Don't Give Out Personal Information
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
试题根据文章大意可知,本文作者主要介绍了使用博客时存在的危险,以及如何安全的使用博客。
【1】根据第二段最后一句They give people a place to write their ideas and opinions about how they think of others' ideas.和第三段可知,博客给了人们一个分享彼此生活的地方。故选:B。
【2】根据本段前文对博客带来的种种危险的描述可推知,banned意为“禁止”的意思。故选:A。
【3】根据第四段“学生使用博客”出现的种种不安全事项可知,其原因是帮助父母在互联网上保证孩子的安全。故选:D。
【4】根据第四段第三、四行Students can also get into trouble when they put others' information on their blogs.可知,It's OK if you put others' personal information on the blogs(如果你把别人的个人信息写在博客上是可以的)是错误的。故选:C。
【5】根据文章大意可知,本文作者主要介绍了使用博客时存在的危险, 以及如何安全的使用博客。所以How to Stay Safe on the Blog符合文意。故选:B。
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】明年是澳门回归20周年,澳门人多地少,为了缓解这个问题,澳门填海造陆成绩显著, 1912年澳门仅有11.6平方公里,现如今的澳门足足增加了将近3倍面积,达32.8平方公里(新区落成后的面积),相当于再造了“两个”澳门。
【1】为了缓解人多地狭的问题,澳门除了填海造陆,还有一个重要的方法是( )
A. 移民 B. 建设高楼 C. 毁绿建房 D. 实行计划生育
【2】澳门经济的支柱产业是( )
A. 农业 B. 工业 C. 金融业 D. 博彩旅游业
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】根据下面文字资料,完成下列问题。
珠江三角洲,水网密布,自然条件优越。一直以来,这里人口众多,经济发达,具有对外开放的历史传统,如广东就是我国南方历史悠久的对外通商口岸之一。历史上该地区还有一部分人外出寻求发展,足迹遍及港澳、东南亚甚至太平洋的彼岸。现在这个地区已成为全国的重点侨乡之一,侨居海外的华侨、外籍华人达500万人,港澳同胞400万人。每个县市都有十几万甚至几十万人旅居海外,他们与家乡的人民同根同宗,习俗相同,语言相通。
(1)珠江三角洲是我国以________工业为主的综合性工业基地,其形成外向型经济的地理位置条件是_________________________________________________________
____________________________________________________________。
(2)材料说明珠江三角洲经济发展的人文因素是什么?
(3)近几年,台商投资已经向长江三角洲转移,下列关于原因的判断是否正确?
①随着珠江三角洲的发展,企业增多,生活水平提高,土地、劳动力成本上涨,加上远离市场,人才储备不足,吸引资金的优势渐失。( )
②长江三角洲地区人才资源丰富,科技力量雄厚,国内市场广阔。( )
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】Bob and Jim were neighbors and worked in the same factory. One day, Jim borrowed ten dollars______
Bob, but then Jim moved and went to work in _________ town without _________ back the money. And he didn’t tell Bob where he went.
Bob didn’t see Jim for a year. He was afraid that Jim would not return the money. And _________ that time he knew from another friend that Jim was in another town and stayed at a hotel _________ Sunshine. So he went there _________ him late in the evening.
When he _________ Jim’s room, he saw his shoes near the door.
“Well, he _________ in,” Bob thought, and knocked at the door.
There was __________ answer. He knocked again and again, and said, “I know you are in, Jim. Your shoes are out here. Please __________ the door, I’m Bob.”
“I have gone out in my shoes,” answered Jim.
【1】A. from B. to C. at D. on
【2】A. other B. others C. another D. the other
【3】A. give B. giving C. gave D. given
【4】A. in B. at C. on D. of
【5】A. call B. to call C. called D. calling
【6】A. see B. saw C. to see D. seeing
【7】A. got B. arrived C. reached D. went
【8】A. must be B. maybe C. mustn’t be D. may be
【9】A. no B. not C. any D. nothing
【10】A. opening B. open C. to open D. opened
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】There aren't many books on the shelf, but you can borrow_________.
A.fewB.a fewC.littleD.a little
查看答案和解析>>
科目:初中地理 来源: 题型:
【题目】---Can you do well in today’s test , Lucy ?
-----_______, I didn’t prepare for it well because I had a fever last night .
A. I hope so B. I’m afraid not C. I think so D. I hope not
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com