精英家教网 > 初中地理 > 题目详情

【题目】The size and shape(外形)of your ears show your character(性格)more than any other part of the face. Other parts of the face change shapes as we get olderbut ears do not change their shapes. They only change in size.

Reading people’s character from their ears is a very old science. In the past people thought that a person’s ears with colour was dangerous. They also thought that the shape of the ears showed if a person was musical or not. Today, too many people believe that the size and shape of the ears help you know if a person is musical.

Ears are all differentand each different thing has a meaning. Next time you look at a personsee if his or her ears are largemedium-sizeor small. Look at the lobes(耳垂). Do they stick to the face? Ears that are always red mean that a person may get angry easily. Ears that are always cold and nearly white colour mean that a person has a nervous(神经质)character.

1】【1When a baby is born, .

A. his / her ears are red

B. his / her ears will not change all the life

C. his / her ears will not change in shape

D. he / she will get large ears

2】【2Reading people’s character from their ears is .

A. only for music B. an old idea

C. very new D. a good way to talk with others

3】【3When one’s ears are redit means .

A. he is a kind man B. he is very happy

C. he may get angry easily D. he drinks too much

4】【4If you look at someone’s earsthe right way is .

A. to look at his face ,ears and nose

B. to look at the size , colour , and shape

C. to look at his mouth, eyes and nose

D. to look at the hair, eyes and colour

5】【5Which may be the best title of the article?

A. Looking at a person in the right way. B. Ears and colours.

C. The change of ears. D. Ears and characters.

【答案】

1】【1C

2】【2B

3】【3C

4】【4B

5】【5D

【解析】试题本文提到耳朵的大小,形状,颜色能来判断人的个性来叙述耳朵与性格的关系。

1】【1C 细节理解题。根据第一段Other parts of the face change shapes as we get olderbut ears do not change their shapes. They only change in size,耳朵不会改变形状,只会改变大小,故选C项。

2】【2B 细节理解题。根据第二段Reading people’s character from their ears is a very old science,从耳朵来判断人的性格是个古老的科学。故选B项。

3】【3C 细节理解题。根据最后一段Ears that are always red mean that a person may get angry easily,耳朵红表明这个人容易生气。故选C项。

4】【4B 细节理解题。根据最后一段Next time you look at a personsee if his or her ears are largemedium-sizeor small. Look at the lobes(耳垂),当你看一个人时,看耳朵大小 ,耳垂,故看耳朵大小,颜色,形状。故选B项。

5】【5D 主旨大意。本文提到耳朵的形状,大小,颜色可以来判断一个人的个性,故D项更符合文章大意。

考点 日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1Halloween is on ________ 31st in America.

2“Tick or treat” means kids will play a trick _______ you if you don’t give them a treat.

3My heart was in my mouth when I went into the h________ house in the Happy Valley.

4He ________ up as a king at yesterday’s costume party.

5The old man ________ his pet dog as his child.

6In England people always drive on the ________ side of the road.

7There are eleven ________ on each football team.

8The children laughed h________ when they got “a good treat”.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】

1艾米晚上习惯于开着灯睡觉,因为她怕黑。

Amy ______________________________________ because she is afraid of darkness.

2他别无选择,只好放弃了出国深造。

He ____________________________________________ for further education.

3我想知道多久以后如此多的邮件会得以回复。

I am wondering_______________________________________________________________

4汤姆对自己的学习非常严格要求,以致于关注课本中的任何细节。

Tom is so ___________________________________________ any detail in the textbook.

5你能否向我解释一下,为什么我的电脑经常出故障?

Can you explain to me ____________________________________________ my computer?

6你最好试着用你能想到的不同的方法来解决数学问题,因为这对学好数学很有帮助。

You’d better try _______________________________________ maths problems. It’s useful for you to learn maths well

7一些父母要求孩子放弃爱好而集中精力学习.

Some parents require their children to give up hobbies and _______________________

8我时常感到有压力和生气,因为我的父母对我要求很严格.

I always fell stressed and angry because my parents __________________________

9运动能帮助我们放松,让我们的生活丰富多彩.

Sports can make us relax and ________________________________________

10大部分学生不能确信如何处理这个问题.

Most students don’t know _____________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】请用适当的词完成这篇短文,每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

Many people like pandas 1 they are shy, gentle and interesting.They live2 wet and warm places such as Sichuan and Gansu. 3 used to be many pandas in the past, and 4 lived in the east of China.But now pandas are one of the 5 animals in China.They are 6 fewer and fewer.We are7 to save pandas.We should establish more reserves8 pandas.We must let more people know about their9.I believe there will be more pandas in10 future.

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】Li Chunlin,a farmer,used to live in a poor village in the north of Shaanxi.In the 1980s,he went to Shenzhen to make a living with his wife.

Years later,they became rich and returned to their hometown.To their surprise,the land around the village was covered with sand.That made them feel sad.After thinking carefully,Li and his wife made up their minds to fight against the sands.

They bought thousands of young trees and planted them around the village.However,only a few survived(存活),because the trees were not regularly watered.But how to get water was a big problem.They dug a well()but it became dry soon.Then they asked a drilling team to dig a deep well.Clear water appeared,but their money was used up.They couldn’t afford to buy young trees.They went to several banks for help but got nothing.Finally,they turned to a friend who was also from the village.The friend had a big business.Learning what they were doing,their friend was moved and decided to do something for their village too.So he offered the money they needed.

With the money,they bought trees and had them planted.They looked after the trees as if they were their own children.After some time,green leaves came out.When the villagers saw the changes,some started to join Li and his wife in the fight.Then more joined.Years went by.And now larger areas around the village are covered with green trees.

1When Li and his wife returned from Shenzhen,they were sad because .

A. the land around the village was covered with sand

B. they didn’t have enough money to buy trees

C. their village was not as beautiful as Shenzhen

D. they didn’t have enough water to drink

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Li and his wife dug a well with enough water themselves.

B. Li and his wife got much money from the banks.

C. The villagers didn’t join Li and his wife in the fight.

D. Their friend gave Li and his wife some money to buy trees.

3This passage is mainly about how Li and his wife .

A. tried different ways to find water

B. made money in Shenzhen

C. fought against the sands

D. bought and planted trees

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】“世界那么大,我想去看看”。每年的 10 月底到次年 3 月中旬,是南极旅游的旺季。运用所学知识回答下面小 题。

1人们在此期间去南极旅游,是因为该地区

A. 冰雪融化,地表裸露 B. 最为寒冷,冰层坚硬

C. 白昼较长,正值暖季 D. 可观察到极夜现象

2下列做法有利于南极可持续发展的是

A. 加强国际合作,保护南极环境 B. 为发展经济,大规模开采矿产资源

C. 开发建设居民点鼓励大量移民 D. 在南极海域猎杀鲸鱼增加食物资源

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】建设长江经济带,是国家由“沿海发展”向“沿海与沿江比翼发展”的重大战略转变,更是打造中国经济“第四增长极”的重要举措。据此完成下面小题。

1下列关于长江的叙述,不正确的是

A. 通航里程长,有“黄金水道”之称

B. 自西向东流,是东西向交通大动脉

C. 含沙量大、结冰期长、凌汛危害大

D. 水能资源较丰富,集中在上游河段

2位于长江中游,与京广铁路交会处,具有承东启西、连接南北区位优势的城市是

A. 南京 B. 重庆 C. 上海 D. 武汉

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】我国某地区校园地理室由土家族和苗族文化、黔东北地域文化、地理学与生活、地理学风采展示等板块构成。

据此完成下列各题。

1该校所在省(区)的行政中心是( )

A. 昆明 B. 贵阳 C. 长沙 D. 南宁

2学校开设的¨时事地理”课属于( )

A. 土家族和苗族文化板块 B. 黔东北地域文化板块

C. 地理学风采展示板块 D. 地理学与生活板块

查看答案和解析>>

科目:初中地理 来源: 题型:

【题目】 又是一天,又是一周。

这两天的气温跳水,早晨出门即便毛衣秋裤还是会感到阵阵寒意。

中午天气变得暖和起来,和老师们一起漫步校园,边赏景边交流,好不惬意,意犹未尽大家即兴在园中和影,虽无月色,也是花前。总算一件美事。

到了下午结束工作,走出教室那天却变了,北风呼啸,黄沙满天,开车返程,竟似游走在沙阵之中,时而沙尘滚滚让路变得朦胧,时而嘶吼阵阵似那风督着沙一次次的冲锋。坐在车里你也能感受到风的威力,不时的侧风让你的手下意识地紧把住方向盘,生怕不慎偏离了方向。那些纸片,塑料袋倒是得了势,乘风直上,成了空中的打去力量,在苍白的阳光下,绚出一种诡异的光,恍如末日。

1文本描述的季节是( )

A. 春季B. 夏季C. 秋季D. 冬季

2文中可见的天气现象是( )

A. 降水B. 沙尘C. 高温D. 飓风

查看答案和解析>>

同步练习册答案