精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.In Singapore,many middle school students spend a lot of their time on their studies.Good education is often regarded as a ticket to success in their future.So many of these students try their best to get a good mark in their examinations.They have a lot of homework every day and exams are a big headache.Sometimes some of them are even made to remedial(补习的) classes after school.
Schools run activities outside school hours.The students like to take part in sports and games,music and dance,hiking and rock-climbing,etc.They are also active in community service.
In their spare time,most students like to listen to pop music.Hollywood blockbusters(大片),Hong Kong and Singapore movies are very popular among them.They understand IT very well.Some of them also spend their free time surfing the Internet,emailing their friends,playing computer and video games.
They sometimes go to cafes,fast food restaurants,shopping centers and big bookstores.
So,it looks like life as a middle school student in Singapore is not easy but it is rich and colorful.

34.What is not mentioned in the passage?C
A.School work.
B.After-class activities.
C.Subjects.
D.Things to do in the spare time.
35.Why do students work hard at school in Singapore?C
A.Because they have a lot of homework to do every day.
B.Because they have to go to remedial classes.
C.Because they want to have a good future.
D.Because they have many outside school activities.
36.What does the underline sentence mean in the first paragraph?A
A.Students are afraid of the exams.
B.Students have a headache before an exam.
C.Students have too many exams.
D.Students are in poor health because of exams.
37.What is the best title of this passage?D
A.Middle school students in Singapore.
B.Hard life for students in Singapore.
C.Remedial classes in Singapore.
D.Colorful Life of Middle School Students in Singapore.

分析 文章大意:文章讲述了新加坡的学生们的学习生活,他们的学习任务比较重,但是课后的活动也很多.所以,在新加坡,向中学生一样的生活并不简单,并且很丰富多彩.

解答 34-37:CCAD
34题答案:C细节题,根据文中的第一段many middle school students spend a lot of their time on their studies;第一段Sometimes some of them are even made to remedial(补习的) classes after school.第三段In their spare time,most students like to listen to pop music大意可知有提到学校工作,课后生活及业余时间的活动,没有提到学科,故答案是C.
35题答案:C细节题,根据文中的第一段Good education is often regarded as a ticket to success in their future可知良好的教育通常被视为他们未来成功的途径,故答案是C.
36题答案:A细节题,根据文中的第一段后面的句子:Sometimes some of them are even made to remedial(补习的) classes after school.有时他们甚至在放学后作辅导班,可 知考试应该是头疼的事,学生害怕考试,故答案是A.
37题答案:D 主旨题,根据文中的大意文章讲述了新加坡的学生们的学习生活,他们的学习任务比较重,但是课后的活动也很多.所以,在新加坡,向中学生一样的生活并不简单,并且很丰富多彩,故答案是D.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.It is very important for us students to learn to use dictionaries.Try to find the answers to the questions in this dictionary extract(摘要).

61.We can find these explainations(解释)inA dictionary.
A.an English-English   
B.a Chinese-English    
C.an English-Chinese
62.If you try to find a word similar to"proud",you can look up the word"B".
A.pleasure         
B.pride     
C.person
63.If you have a bad cold,you willB according to the extract.
A.feel proud of yourself   
B.lose your voice  
C.encourage your parents
64.The word"encourage"is a (an)C.
A.adjective     
B.noun    
C.verb
65.In the sentence"Your parents may△you from smoking",△stands for. according to the extract.C
A.proud       
B.voice   
C.Discourage.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Do you know the boy ______ a hat?(  )
A.hasB.wearsC.withD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.My house isclose to (靠近) the school.So I often walk to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.and,obey,car,sign,first,them,park,how,accident,never
When we drive or walk on the road,we can see many traffic(87)signson the both sides(边) of the roads or streets.Some of them tell us what to do,(88)andothers tell us what not to do.Traffic signs are traffic rules.We must obey(89)them.
There are many (90)carson the road in big cities.So it's very important(重要的) (91)to obeythe traffic rules.If a driver wants to(92)parkhis car,he must look for a right place for the car.The right place is the parking lot.(93)Howdoes a driver find a parking lot?The traffic sign can help him."P"is the(94)firstletter of the word"Park".It tells you that you can park your car there.
If you go to school or work by bike every day,you must be very careful,too,or you will have an(95)accident.You can't ride too fast.You must(96)nevercross the road when the traffic light is red.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--What's your mother like?
--_________.(  )
A.She is very kindB.She likes dancing
C.She is an nurseD.She likes my sister

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.[k?t?]catch.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Now and then you are not satisfied with yourself,thinking you're short of beauty,short of money or short of friendship.(36)C,all these are not necessary.Why not learn to love yourself?
Loving yourself means loving everything in you,your height,your voice,your eyes,your hair,even including your mistakes.Don't feel ashamed that you will (37)B at when you are wrong.As we know,no one is perfect.Is there anybody in the world who makes(38)C mistake at all?Of course not.Always ask yourself,"Am I getting (39)A just because of the mistakes I made?"Or"Do I have the courage to correct my mistake?"(40 )Cthe answer is yes or no,holding a positive attitude is of great importance.Face bravely the mistakes you made yesterday and try your best to encourage yourself to learn (41)B them.They might be your best teachers.You don't need someone else to tell you how to correct your mistakes.When correcting the mistakes and making decisions on your own,you will find you are stronger and stronger with each passing day.Remember,the one who loves (42)A can gain the love from others.You enjoy being liked and loved,but don't (43)C everybody to like you.If somebody doesn't like you,it is still OK.Being what you are is the best way to show you love for yourself.All above will teach you how to grow up and bring you great (44)Din your life.
My dear friends,every morning when you open yur eyes,it's a gift from life.Get started (45)B.Never allow yourself to become discouraged.Since you're the only one in the world,love yourself and smile every day!

36.A.ImmediatelyB.CloselyC.ActuallyD.Suddenly
37.A.laughB.be laughedC.laughedD.be laughing
38.A.someB.anyC.noD.few
39.A.sadB.excitedC.pleasedD.sadly
40.A.WeatherB.IfC.WhetherD.Although
41.A.onB.fromC.atD.about
42.A.himselfB.itselfC.ourselvesD.yourself
43.A.hopeB.letC.expectD.make
44.A.behaviorB.blindnessC.kindnessD.success
45.A.from then onB.from now onC.from early onD.since then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Mary,_____________________?
 I have a terrible headache.(  )
A.What's your matterB.What's the wrong
C.What's the matterD.How is the matter with you

查看答案和解析>>

同步练习册答案