精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.It is very important for us students to learn to use dictionaries.Try to find the answers to the questions in this dictionary extract(摘要).

61.We can find these explainations(解释)inA dictionary.
A.an English-English   
B.a Chinese-English    
C.an English-Chinese
62.If you try to find a word similar to"proud",you can look up the word"B".
A.pleasure         
B.pride     
C.person
63.If you have a bad cold,you willB according to the extract.
A.feel proud of yourself   
B.lose your voice  
C.encourage your parents
64.The word"encourage"is a (an)C.
A.adjective     
B.noun    
C.verb
65.In the sentence"Your parents may△you from smoking",△stands for. according to the extract.C
A.proud       
B.voice   
C.Discourage.

分析 文章大意:对学生来说,学会使用字典是非常重要的.本题节选了字典上三个单词在词典上的释义,介绍了与在三个单词有关的知识.

解答 61-65:ABBCC
61题答案:A 推理判断题.根据表格内容可知,这是全是用英语解释英语单词,是一本英英词典,故选A.
62题答案:B 细节理解题.根据第一个表格中proud的第三条注释,可知我们可以查pride这个单词,故选B.
63题答案:B 细节理解题.根据第二个表格中的Lose your voice,You lose your voice描述,可知如果得了感冒,可能会失声.故选B.
64题答案:C 细节理解题.根据第三表格中en•cour•age verb描述,可知这个单词是个动词,故选C.
65题答案:C 根据第三表格中的最后一句:discourage:Our parents discourage us from plying computer games all the time.描述,可知△代表的是discourage这个单词,故选C.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,需要对整个表格的信息先有所掌握,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
win     herself     cheap     taste     sugar
81.Cindy could look afterherself when she was five years old.
82.They are looking forward towinning the first prize in the English speech.
83.I want a glass of sweet milk.Please put somesugar in it.
84.Come to Mr.Cool's Clothes Store now!You can buy thecheapest clothes in town.
85.It's not good for us to eat more ice-cream,but ittastes good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.On December 24th,children around the world are waiting for Santa Claus(圣诞 老人)to bring them gifts.But do you know that some people in China don't like Christmas so much?
Last month,10students from Tsinghua(清华),Peking and Renmin Universities said Santa Claus wasn't welcome in China.
"Christmas is becoming more and more popular in China,while people do not talk much of traditional Chinese festivals,like the Spring Festival."said the students in a letter.
They asked people to stop sending Christmas cards and buying gifts for their children.Instead,they said,we should spend more time on our own festivals.
There are people who have the same ideas.In Hunan,several people went out on the street on Christmas Day.They made poems and wrote Chinese calligraphy(书法)."We should care more about our own culture,"said one of them.But others have different ideas."Having Christmas helps us know more about foreign cultures.It is good for us to make friends."said Liu Yang,a 14-year-old boy from Shanghai.Another boy,Sun Long,13,from Beijing said,"My school held a big party on Christmas Day.We played games and shared gifts with each other.I think we have got closer."
56.On Christmas Eve,children are looking forward toCfrom Santa Claus.
A.money         B.love         C.gifts         D.wishes
57.Who asked people to stop sending gifts to children?B
A.Santa Claus.B.10university students.
C.Several people in Hunan.D.Chinese people.
58.Which of the following is the ten university students'opinion?C
A.Christmas is a great festival for us.
B.Christmas is not a great festival for foreigners.
C.We shouldn't waste time having Christmas.
D.We shouldn't care about foreign culture.
59.Why do some Chinese like Christmas,according to the passage?A
A.Because they can learn more about foreign cultures.
B.Because they can write songs and poems.
C.Because they can send gifts to their children.
D.Because they can have more festivals around the year.
60B.held a big party on Christmas Day.
A.Liu Yang's school         B.Sun Long's school
C.Tsinghua University         D.Peking University.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Mike was kind of guy you love to hate.He was always happy and always had something interesting to say.If someone asked him how he was doing,he would reply,"Couldn't be better!"He was really a care-free young man and never felt tired.
Mike used to say,"Each morning I wake up and say to myself,‘Mike,you have two choices (选择) today.You can choose to be happy or you can choose to be upset.'I choose to be happy.Each time something happens,I am always ready to learn a good lesson.I choose to learn from life."
I tried to understand what he said.Indeed life is all about choices.Every situation is a choice.The bottom line is:You're living your life and you make it either happy or sad.
Several years later I had a car accident and my legs were seriously injured.When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:I could choose to live or choose to die.I chose to live.
People like to say,"Choose the one you live and love the one you choose."Why not choose the one we love and live happily?
56.What kind of man was Mike?A
A.A happy young man                               
B.A hard-working man
C.An ugly bad boy                                     
D.A kind young man.
57.What does"Couldn't be better!"mean?B
A.It's bad.
B.It's very good.
C.It isn't bad.
D.It isn't very good.
58.Which of the following is NOT true?D
A.Mike tried to be happy every day.
B.Mike chose to learn from life
C.The writer learned from Mike.
D.The writer was unhappy every day.
59.When the writer got hurt in a car accident,C
A.he loved the one people chose                 
B.people loved the one he chose
C.he chose to live                                      
D.he chose to die
60.Which can be the best title for the passage?D
A.Life Is Difficult    
B.Life Is Different    
C.Life Is Colorful      
D.Life Is Full of Choices.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Annie          to the party.She had a wonderful time with us.(  )
A.has invitedB.is invitedC.was invited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.这位老人经常看着窗外,等待他的儿子.
The old man oftenlooksoutof the windowto wait for his son.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-____________ is it from your home to school?
-About ten minutes'walk.(  )
A.How longB.How muchC.How farD.When

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.让我带你参观我们现代化的图书馆.Let me take you to visit our modern library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In Singapore,many middle school students spend a lot of their time on their studies.Good education is often regarded as a ticket to success in their future.So many of these students try their best to get a good mark in their examinations.They have a lot of homework every day and exams are a big headache.Sometimes some of them are even made to remedial(补习的) classes after school.
Schools run activities outside school hours.The students like to take part in sports and games,music and dance,hiking and rock-climbing,etc.They are also active in community service.
In their spare time,most students like to listen to pop music.Hollywood blockbusters(大片),Hong Kong and Singapore movies are very popular among them.They understand IT very well.Some of them also spend their free time surfing the Internet,emailing their friends,playing computer and video games.
They sometimes go to cafes,fast food restaurants,shopping centers and big bookstores.
So,it looks like life as a middle school student in Singapore is not easy but it is rich and colorful.

34.What is not mentioned in the passage?C
A.School work.
B.After-class activities.
C.Subjects.
D.Things to do in the spare time.
35.Why do students work hard at school in Singapore?C
A.Because they have a lot of homework to do every day.
B.Because they have to go to remedial classes.
C.Because they want to have a good future.
D.Because they have many outside school activities.
36.What does the underline sentence mean in the first paragraph?A
A.Students are afraid of the exams.
B.Students have a headache before an exam.
C.Students have too many exams.
D.Students are in poor health because of exams.
37.What is the best title of this passage?D
A.Middle school students in Singapore.
B.Hard life for students in Singapore.
C.Remedial classes in Singapore.
D.Colorful Life of Middle School Students in Singapore.

查看答案和解析>>

同步练习册答案