精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Mike was kind of guy you love to hate.He was always happy and always had something interesting to say.If someone asked him how he was doing,he would reply,"Couldn't be better!"He was really a care-free young man and never felt tired.
Mike used to say,"Each morning I wake up and say to myself,‘Mike,you have two choices (选择) today.You can choose to be happy or you can choose to be upset.'I choose to be happy.Each time something happens,I am always ready to learn a good lesson.I choose to learn from life."
I tried to understand what he said.Indeed life is all about choices.Every situation is a choice.The bottom line is:You're living your life and you make it either happy or sad.
Several years later I had a car accident and my legs were seriously injured.When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:I could choose to live or choose to die.I chose to live.
People like to say,"Choose the one you live and love the one you choose."Why not choose the one we love and live happily?
56.What kind of man was Mike?A
A.A happy young man                               
B.A hard-working man
C.An ugly bad boy                                     
D.A kind young man.
57.What does"Couldn't be better!"mean?B
A.It's bad.
B.It's very good.
C.It isn't bad.
D.It isn't very good.
58.Which of the following is NOT true?D
A.Mike tried to be happy every day.
B.Mike chose to learn from life
C.The writer learned from Mike.
D.The writer was unhappy every day.
59.When the writer got hurt in a car accident,C
A.he loved the one people chose                 
B.people loved the one he chose
C.he chose to live                                      
D.he chose to die
60.Which can be the best title for the passage?D
A.Life Is Difficult    
B.Life Is Different    
C.Life Is Colorful      
D.Life Is Full of Choices.

分析 短文讲了Mike是一个无忧无虑的年轻人,从不感到疲倦.作者从Mike那里学到了一种生活的态度:你过自己的生活时,要么使它快乐要么使它悲伤,作者选择了快乐.生活充满了选择,选择自己所爱的,快乐的生活.

解答 答案:56.A  细节理解题.根据第一段第一行句子He was always happy and always had something interesting to say.他总是很高兴并且总是有一些有趣的事情要说.
可知Mike是一个快乐的年轻人.故选A.
57.B    句意猜测题.根据第一段第一行句子If someone asked him how he was doing,he would reply,"Couldn't be better!"He was really a care-free young man and never felt tired.当有人问他最近怎么样,他会说…他真的是个无忧无虑的年轻人而且从不感到累.可知Couldn't be better应该是非常好、更好的意思.故选B.
58.D    细节判断题.根据第一段第一行句子He was always happy and always had something interesting to say.他总是很高兴并且总是有一些有趣的事情要说.和He was really a care-free young man and never felt tired.他真的是个无忧无虑的年轻人而且从不感到累.可知作者每天都不快乐是不对的.故选D.
59.C   细节理解题.根据第四段句子Several years later I had a car accident and my legs were seriously injured.When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:I could choose to live or choose to die.I chose to live.几年后我出了车祸并且我的双腿严重受伤.当我躺在地上的时候,我记得我有两种选择:我可以选择生存或者选择死亡.我选择了生存.可知作者在事故中选择了生存.故选C.
60.D   标题归纳题.根据文章整体内容及其最后一段句子Choose the one you live and love the one you choose."Why not choose the one we love and live happily?选择一种生活并且爱你所选的生活.为什么不选择自己所爱的,快乐的生活呢?可知生活充满了选择.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,运用学过的一些句型和语法进行翻译.最终确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.is,it,job,an,easy,I,think.
I think it is an easy job..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Do you know who ____ the tomb of Emperor Qin and who ___ the mobile phone?
---No,but we may ask our teacher.(  )
A.discovered/inventedB.was discovered/was invented
C.invented/discoveredD.was invented/was discovered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--Can you tell me how to make fruit salad?
--Sure,Please watch carefully and you will see how it           .(  )
A.is makingB.is madeC.makes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Why did I come today?I wondered.My Christmas (16)D contained (包含) several people that claimed they wanted nothing.But I knew their feelings would be hurt (17)CI didn't buy them anything,so gift buying was fun.
Hurriedly,I finished shopping and (18)Athe long checkout lines.In front of me were a boy of about 5 and a younger girl.She carried a beautiful pair of (19)Dshoes.When we finally   reached the cashier's desk,the girl 20Aplaced the shoes on the counter.She treated them as if they were a (21)C.
"That will be 6.09,"thecashiersaid.The boy (22)B hispockets.Hefinallycameupwith3.12."I guess we will have to put them back,"he said."We will come back some other time,maybe tomorrow."
"But Jesus (耶稣) would have loved these shoes,"a soft cry broke from the (23)B.
"Well,we'll go home and work some more.Don't cry.We'll surely (24)D,"he said.
Quickly I (25)B$3.00 to the cashier.These children had waited in line for a long time.And,after all,it was Christmas.Suddenly a pair of (26)D came around me and a small voice gratefully said,"Thank you,lady."
"What did you (27)Awhen you said Jesus would like the shoes?"I asked.The boy answered,"Our mommy is (28)Cand going to heaven (天堂).Daddy said she might go before Christmas to be with Jesus."The girl spoke,"My Sunday school teacher said the streets in heaven are shiny gold,just like these shoes.Won't mommy be (29)Cwalking on those streets in these shoes?"
My eyes flooded as I looked into her tear-streaked face."Yes,"I answered,"I am sure she will."Silently I thanked God for using these children to (30)Ame of the true spirit of giving.

16.A.planB.shoppingC.goodsD.list
17.A.unlessB.becauseC.ifD.since
18.A.joinedB.watchedC.attendedD.gathered
19.A.cottonB.leatherC.silverD.gold
20.A.carefullyB.quicklyC.shylyD.proudly
21.A.giftB.lifeC.treasureD.prize
22.A.openedB.searchedC.watchedD.touched
23.A.boyB.girlC.cashierD.shopper
24.A.leaveB.comeC.arriveD.return
25.A.lentB.handedC.showedD.offered
26.A.shoesB.socksC.fingersD.arms
27.A.meanB.expectC.requestD.want
28.A.deadB.dangerousC.sickD.lost
29.A.equalB.comfortableC.beautifulD.sorry 
30.A.remindB.warnC.cureD.reply.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Most of the earth's surface _______by water.(  )
A.is coveredB.are coveredC..coverD.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.It is very important for us students to learn to use dictionaries.Try to find the answers to the questions in this dictionary extract(摘要).

61.We can find these explainations(解释)inA dictionary.
A.an English-English   
B.a Chinese-English    
C.an English-Chinese
62.If you try to find a word similar to"proud",you can look up the word"B".
A.pleasure         
B.pride     
C.person
63.If you have a bad cold,you willB according to the extract.
A.feel proud of yourself   
B.lose your voice  
C.encourage your parents
64.The word"encourage"is a (an)C.
A.adjective     
B.noun    
C.verb
65.In the sentence"Your parents may△you from smoking",△stands for. according to the extract.C
A.proud       
B.voice   
C.Discourage.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I think she is thebest (最好的) music teacher in this school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.My house isclose to (靠近) the school.So I often walk to school.

查看答案和解析>>

同步练习册答案