精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.A lady wrote a long novel.She sent it to a famous editor(编辑).After a few weeks the novel was returned to her.The lady was angry.She wrote back to the editor,"Dear sir,yesterday you sent back a novel of mine.How do you know that the novel is not good?You didn't read it.Before I sent you the novel,I posted together pages 18,19and 20.This was a test to see whether you would read the novel.When the novel came back yesterday,the pages were still posted together.Is this the way you read all the stories that are sent to you?"
The editor wrote back:"Dear madam,at breakfast when I have an egg.I don't have to eat the whole egg in order to discover that it is bad."

53.The title(题目) that can explain the story best isB.
A.A Letter Returned
B.A Novel Given Back
C.Testing Whether Reading or not
D.Reading While Eating
54.The novel was sent back to its writer becauseC.
A.some pages of it were posted together
B.the editor checked the novel in a hurry
C.the editor thought it was not good
D.the novel wasn't written by the writer herself
55.The Lady posted three pages together so as to findA.
A.whether the novel was read through
B.whether the novel was opened
C.whether the novel was stolen
D.whether the novel was broken.

分析 一位女士写了部长篇小说.她把小说寄给一个有名的编辑.几周后小说被退回.这位女士非常生气.她给那位编辑写信"尊敬的先生,昨天你把小说寄回来了.你怎么知道这本小说不好?你没读.在我寄小说前,我把第18,19,20而粘在一起.这么做就是检测你有没有读这本小说.昨天收到寄回来的小说时,这几页还是粘在一起.难道你就是这么读寄给你的所有的小说吗?"这位编辑回信说"尊敬的女士,早餐吃一个鸡蛋时,我没必要吃完整个鸡蛋才知道它是不是变质的."

解答 53.B理解推断题.根据文章内容可知本文讲述的就是一个被退回的小说的故事,故选B,一个被退回的小说.
54.C细节理解题.根据最后一句I don't have to eat the whole egg in order to discover that it is bad."可知编辑不喜欢她的小说,所以退回,故选C.
55.A细节理解题.根据第二段When the novel came back yesterday,the pages were still posted together.Is this the way you read all the stories that are sent to you可知这个女士把小说的几页粘在一起就是为了看看编辑有没有读完,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I hope I'll be one of__________in our class.(  )
A.best studentB.the best students
C.the best student   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Are these _______ pens?No,they are not _____.(  )
A.your; myB.yours; mineC.your; mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.结果是他跟这个案件无关.
It turned out that hehad nothing to do withthe case.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.We talk every day.When we have good news,we like to share it with our good friends and when something terrible happens,we make it known to others soon.But can you imagine that a tree can talk and share news too?Of course,no tree moves lips and says words just as people do.Strange as it may sound,though,some trees do manage to communicate with each other.
Willow(柳树) trees are the best-known of these trees.When insects begin nibbling(叮咬) a willow tree,the tree sends out a special smell at once.This smell tells the other willows that harmful insects are coming near.All of them quickly make a chemical(化学物质) in their leaves.This chemical is bad to the insects.The insects do not like it and they fly away soon.In this way,the willow trees protect themselves from the insects.
The next time when you take a walk in the woods,maybe the trees are"talking"to each other quietly.And when someone says that trees cannot"talk",please tell them that even trees give messages to each other,too.

34.Willow trees send messages withC.
A.words
B.movements 
C.smells
D.sounds
35.The underlined word"lips"in the first paragraph meansB.
A.树干
B.嘴唇
C.枝条
D.手势
36.The passage tells us that some of the trees canC.
A.speak just as people do
B.tell stories to others
C.communicate with each other
D.kill insects in the woods
37.According to the passage,the right order of the following isA.
a.The willow tree gives out a smell.
b.The willow trees make a chemical in their leaves.
c.Insects fly away because of the chemical.
d.Insects begin nibbling a willow tree.
A.d-a-b-c
B.d-b-a-c
C.a-b-c-d
D.d-c-b-a.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.I was a single parent of four small children,working at a low-paid job.Money was always tight,but we had a roof(顶)over our heads,food on the table,clothes on our backs,and if not a lot,always(16)C.Not knowing we were poor,my kids just thought I was   (17)D.I've always been glad about that.
It was Christmas time,and(18)Bthere wasn't money for a lot of gifts,we still planned to celebrate with a family party.But the big excitement for the kids was the fun of Christmas(19)A.
They planned for several weeks,asking each other what they wanted for Christmas.Luckily,I had saved 120 for(20)Cto share by all five of us.
The big day arrived.I gave each kid a twenty-dollar bill and(21)Bthem to look for gifts of about four dollars each.Then everyone scattered(散开).We had two hours to shop; then we would(22)Dback at the"Santa's Workshop".
Driving home,everyone was in high Christmas spirits,C(23)my younger daughter,Ginger,who was unusually quiet.She had only one small,flat bag with a few candies--fifty-cent candies!I was so angry,but I didn't say anything at that time.I ordered her to come to my bedroom and closed the door,ready to be angry again.This is what she told me.
"I was looking around thinking of what to buy,and I(24)Ato read the little cards on the‘Giving Trees.'One was for a little girl,four years old,and all she wanted for Christmas was a doll.So I took the card off the tree and bought the doll for her.We have so much and she doesn't have anything."
I never felt so(25)Bas I did that day.

16.A.littleB.lessC.enoughD.more
17.A.busyB.seriousC.kindD.strict 
18.A.becauseB.althoughC.whileD.since
19.A.shoppingB.travellingC.partiesD.greetings
20.A.toysB.clothesC.presentsD.bills
21.A.expectedB.remindedC.invitedD.taught
22.A.drawB.stayC.moveD.meet
23.A.includingB.butC.exceptD.beside
24.A.stoppedB.succeededC.failedD.hated
25.A.angryB.richC.patientD.sad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Are you ready for the adventure of your lifetime?Do you love to travel and(21)C new people?
If your answer (22)A these questions is"Yes",then read on.
Have you ever lived and studied in (23)D country?No?Well,now it is your chance!
Student exchange (交换) is fun,exciting and will teach (24)B new things.It gives you the chance to experience a (25)A culture and learn a new language.You will never have another experience like this!
There are two stages (阶段) in every student exchange,a hosting stage and a visiting stage.For hosting stage,an exchange student will travel to your hometown and (26)D with your family for three months.Then,you will travel to the hometown of your exchange partner and live with his or her family for three months (27)C the visiting stage.You will go to school there and live just like a member of the host family.
(28)A can go on a student exchange?All secondary school students can go on an exchange if you have done (29)C in your class this year.You should be 14-17,and you would like to learn the language,culture,history,geography and the way of life in another country.And you should have your application (申请) approved (批准) by the head teacher.
So,what are you (30)A for?Apply today!

21.A.watchB.talkC.meetD.look
22.A.toB.ofC.withD.for
23.A.othersB.the otherC.otherD.another
24.A.yourB.youC.hisD.our
25.A.differentB.sameC.strangeD.usual
26.A.studyB.learnC.helpD.live
27.A.afterB.beforeC.duringD.between
28.A.WhoB.WhatC.WhichD.When
29.A.goodB.niceC.wellD.hard
30.A.waitingB.livingC.playingD.inviting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Don'tfool (foolish) anyone in your class,because none of them are fools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.用5句话介绍你的家庭
I have a happy family.There are three people in my family.They are my father,my mother and me.
My father is a worker.My mother is a teacher..

查看答案和解析>>

同步练习册答案