分析 全文大意:
当我还是个孩子时,我是个足球迷.我总是和一些男孩在后院里踢足球.我的妈妈担心我在炎热的夏天会生病.一天,我的哥哥给了我一个新足球.我来到院子兴奋地踢了起来.但是突然,这个球穿过窗户差点击中我的爸爸.爸爸没说什么.他拿走我的足球一切两半.我没有哭因为我知道我的错误有多严重.我并不期待再得到一个足球.但是令我吃惊的是,第二个月爸爸又给我买了一个足球并让我多加小心.我对爸爸的宽恕很感激.他向我表明了即使我犯了错误,他仍然爱我再给我一个机会.父母总是给我们无条件的爱和宽恕.我们应该也把爱和宽恕回馈给父母.
解答 答案:
71、B 细节理解题 根据第一段When I was a boy,I was a football fan.I always played football with some other boys in the backyard(后院)all the time"当我还是个孩子时,我是个足球迷.我总是和一些男孩在后院里踢足球"可知作者总在后院里踢足球,是因为他是个足球迷,故选B
72、D 细节理解题 根据第二段One day my brother gave me a new football.I came into the yard and played it excitedly."一天,我的哥哥给了我一个新足球.我来到院子兴奋地踢了起来"可知作者得到哥哥送的足球时感到很兴奋,故选D.
73、A 细节理解题 根据第三段I didn't cry because I knew how terrible my mistake was,可知作者没有哭是因为他知道他的错误有多严重,故选A
74、C 细节理解题 根据第三段Dad bought me another one the next month and told me to be more careful.I was really thankful for my father's forgiveness."第二个月爸爸又给我买了一个足球并让我多加小心.我对爸爸的宽恕很感激."可知作者的父亲又给他买了一个足球后,他对父亲非常感激,故选C
75、B 主旨大意题 根据最后一段Parents always give us their unconditional(无条件的)love and forgiveness.We should always give our love and forgiveness to them,too."父母总是给我他们无条件的爱和宽恕.我们应该也把爱和宽恕回馈给父母."可知从这篇故事中我们学到了我们应该爱我们的父母,故选B
点评 本文主要是细节题和主旨大意题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | comfortable | B. | nervous | C. | excited |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | why not | B. | why not to | C. | why don't | D. | why |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 1.____ Grain Rain falls between the end of spring and the beginning of summer,and the temperature rises much higher than it does in March.With dry soil and heavy winds,sandstorms may happen more often. | 2._____ There is an old custom in southern China that people drink tea on the day of Grain Rain.Spring tea during Grain Rain is good for the eyes.It is also said that drinking tea on this day would prevent bad luck. |
| 3.____ People in northern China have the tradition to eat the vegetable toona sinesis during Grain Rain.An old Chinese saying goes"toona sinensis before the rain is as tender as silk(嫩如丝)".The vegetables is good for the stomach and skin. | 4._____ The Grain Rain Festival is celebrate by fishing villages in northern China.Grain Rain marks the start of the fishermen's fast voyage(航行)of the year.The custom dates back to more than 2000 years ago. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | laughs at | B. | to laugh at | C. | laugh at | D. | laughing at |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How often | B. | How soon | C. | How long | D. | How far |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | am strict with | B. | am angry with | C. | am pleased with |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com