1.As the years go by,the Italian community has found its place in Australia.One of the main reasons is the birth of a second generation (代).The children of migrants (移民) have grown up as Australians.
Lucy's family is an example.
Lucy's parents came from Italy in the 1950s.Lucy was born in Sydney soon after her parents arrived in Australia.Lucy's parents were both workers.They spoke Italian at home.When Lucy went to school she had to learn English.Her mum and dad could speak just a little English.At home it was always Italian.When she got a bit older,her mum and dad would ask her to help them out when they didn‘t understand something in English.
When she was growing up,her parents didn't allow her to do as much as her Australian friends.Her friends didn't understand why she couldn't go out and do things with them,or why she always did what her parents wanted!Lucy's parents spent a lot of time with other Italians,mainly because it was much easier for them to communicate in Italian.Because of this,she spent more time with kids from Italian background.
Things have changed since Lucy had children of her own.Lucy is not as strict as her parents were,so her own kids have more freedom (自由).They can move between the different cultures and feel easier in both cultures.They haven't had so many problems about their identities (身份)•They see themselves as Australians with an Italian background and they‘re proud of their traditions.
51.Lucy's family live inC.
A.Italy
B.Germany
C.Australia
D.China
52.Lucy's parents spokeBat home most of the time.
A.English
B.Italian
C.Chinese
D.German
53.When Lucy was a kid,she was allowed toA.
A.do what her parents wanted
B.do everything with her friends
C.do as much as her Australian friends
D.spend more time with kids from Australian background
54.Lucy's childrenD.
A.only speak Italian
B.can't accept Australian cultures
C.don't like their own Italian traditions
D.live in Italian and Australian cultures freely
55.What's the main idea of the passage?C
A.Lucy's parents lived a hard life in the early years.
B.It's hard for Lucy's children to accept Australian culture.
C.As time goes by,the Italians in Australia have found their places there.
D.The Italians have played an important role in Australian society.
分析 本文讲述的是生活在在澳大利亚的意大利人的情况.随着岁月的流逝,意大利社区已经在澳大利亚找到自己的位置.一个主要原因是第二代的出生.移民的孩子已经成长为澳大利亚人.露西的家庭就是一个例子.
她的父母不允许她尽可能多和她的澳大利亚朋友玩,露西的父母花了很多时间与其他意大利人在一起.后来露西有了她自己的孩子,她的孩子有更多的自由,他们已经把自己看作澳大利亚人.
解答 51.C细节理解题.根据第二段Lucy was born in Sydney soon after her parents arrived in Australia可知露西的家人住在澳大利亚,故选C.
52.B细节理解题.根据第二段They spoke Italian at home可知他们在家说意大利语,故选B.
53.A细节理解题.根据第三段Her friends didn't understand why she couldn't go out and do things with them,or why she always did what her parents wanted可知她的朋友们不明白为什么她总是按父母的要求去做,故选A.
54.D细节理解题.根据第四段Things have changed since Lucy had children of her own.Lucy is not as strict as her parents were,so her own kids have more freedom (自由).可知露西的孩子有更多的自由,故选D.
55.C主旨大意题.根据文章内容As the years go by,the Italian community has found its place in Australia可知本文讲述的是随着时间的推移,意大利人在澳大利亚已经找到了他们的位置,故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.