精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Nowadays,cell phones are part of our lives.Many people have cell phones.They can help us easily find people anywhere at any time.However,using cell phones too often may cause cancer(癌症).It's reported that people who use a cell phone for 10years or more may get brain cancer.
The suggestions below may help you reduce(减少) the risk of cancer:
When using your cell phone,try to keep it away from your body as much as possible.Don't put it on the bedside table when you go to sleep.
When you're on the cell phone,use the speaker(扬声器).In this way,you have just 1/100th of the contact(接触) with radiation you have when you hold it to your ear.An earphone is also a good idea.
Try to keep your conversations short.If you need to talk longer,use an ordinary phone instead.
Change ears when you're using your cell phone.Before putting it to your ear,wait until the person you are calling picks up the phone.
Your phone gives out radiation when you talk or send messages,but not when you're listening or getting messages.Listening more and talking less can lower the risk of cancer.
Do not use your cell phone when the signal(信号) is weak or when moving at a high speed,for example in a car or on a train.At high speeds your phone is trying to pick up signals,and this increases the radiation it gives out.

51.According to the text,using cell phones too much may causeB.
A.toothache            
B.cancer            
C.heart disease
52.The underlined word"radiation"in Paragraph 4probably means"A"in Chinese.
A.辐射              
B.电池              
C.网络
53.You'd betterC.
A.use your cell phone when the signal is weak
B.use your cell phone on a high-speed train
C.change ears when you're using your cell phone
54.Which of the following is TRUE according to the text?A
A.Using an earphone is a good way to reduce the radiation.
B.You can put your cell phone on the bedside table when you go to sleep.
C.Listening less and talking more can lower the risk of cancer.
55.The purpose of the text is to tell us how to properlyB.
A.buy a cell phone        
B.use a cell phone         
C.repair a cell phone.

分析 文章大意:如今,手机是我们生活的一部分.很多人都有手机,他们可以帮助我们很容易地找到人们随时随地使用手机.然而,往往会引起癌症.据报道,人们使用手机,10年以上得脑癌.因此给大家几个建议可以尽量减少这个危害.

解答 51-55 BACAB
51题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段It's reported that people who use a cell phone for 10years or more may get brain cancer.可知 据报道,人们使用手机,10年以上得脑癌.,故答案是B.
52题答案:A 考查词汇题,根据文中前面当你在手机上,使用扬声器,下文耳机也是一个好主意,可知是辐射,故答案是A.
53题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第五、七段可知 信号弱时不能打电话,快速移动时也不能打,故排除A、B.C打电话时需要换耳朵,故答案是C.
54题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第四段An earphone is also a good idea.可知 使用耳机是减少辐射的好方法,故答案是A.
55题答案:B 考查细节理解题,根据文章大意:如今,手机是我们生活的一部分.很多人都有手机,他们可以帮助我们很容易地找到人们随时随地使用手机.然而,往往会引起癌症.据报道,人们使用手机,10年以上得脑癌.因此给大家几个建议可以尽量减少这个危害.可知 教人们如何安全的使用手机,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-We really shouldn't use plastic bags any more when shopping.
-_____ It's important to protect our environment.(  )
A.So do I..B.With pleasure.C.That's OK.D.So it is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.All the Chinese were _______ when they heard Liu Xiang won the first.It was really
_______.(  )
A.exciting,excitedB.excited,exciting
C.exciting,exciting   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.看音标,写单词['beibi]baby.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future?While express mail(快递) is a fast way to send your letters,there is another type of mail appearing in China as a new business-future mail.
"The letter should be sent next Mother's Day and not a day earlier!"Lin Xiaofan,a college student in Shanghai,tells one of the companies offering the service.
Lin Xiaofan  wrote the letter to her mother nearly a year earlier to express her love to her mother for next Mother's Day.
"Offering this service makes people slow down and lets them understand the meaning of‘time'in another way,"said Zheng Zhimin,manager at a"future mail"company.Zheng thinks"future mail"letters help remind us of care,friendship and love.
While"future mail"is becoming more and more popular,some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before the letters arrive.
Zheng said customers are glad to sign a contract(签订合同) to make sure that they can be  compensated if their letters are lost or damaged.
Most of the customers are college students and young white-collar(白领) workers.Psychologists (心理学家) said that young Chinese might have a new way to express their feelings through this service.Most people put their hopes and wishes in the letter so that they can experience the connection(联系) between the past and the present when they receive the letter.

61."Future mail"is a/anC way to send your letter.
A.fast 
B.old
C.new  
D.cheap
62.The underlined word"compensated"meansA in Chinese.
A.赔偿         
B.完成         
C.送达        
D.抛弃
63.The"future mail"service is popular amongB.
A.junior students
B.college students   
C.young children   
D.blue-collar workers
64.The"future mail"service can help usB.
A.sign a contract
B.express our love and care
C.forget friend ship      
D.understand the meaning of"time"in a wrong way
65.You'd better use"future mail"if you want toD.
A.save money from sending express mail
B.send a birthday gift to your friend quickly
C.talk with your friends about your life freely
D.send a your best wishes to yourself on  January 1,2020.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Five years ago,my mother gave birth to a brother for me when I was 8.I have learned a lot from getting along with him.
After he was born,I almost became a babysitter.I had to amuse him after school.I would make faces and sing to him when he was crying.Sometimes I even carried him everywhere in our yard to refresh him while my parents were busy.What I liked to do best was to feed him when looking after him.How cute he was as he tasted his favorite food!My parents often praised me happily.As an elder brother,you've made contributions to looking after your younger brother."
I have got happiness from sharing.When I was young,I was the only child in my family.I could get what I wanted from my parents and get my parents'whole love.I was a"Little Emperor".
But now,as long as I get something good,I will share it with him.I remembered the year when he was three,he was fond of Rubik cubes(魔方)I bought one for him with my lucky money as a birthday present.When he got the toy,he was so happy that he laughed,hugged me and said,
"Brother,I love you!"
Thanks for spending these years together with my family.It has taught me what responsibility means,what unselfishness means and what friendship means.Not only should I look after myself,but also I should pay attention to my family and my friends.

56.The underlined word"amuse"in the second paragraph meansB.
A.开他玩笑     
B.令他开心      
C.令他生气      
D.令他讨厌
57.When looking after his younger brother,the writer did the following EXCEPTD
A.carrying him everywhere                   
B.making faces and singing to him
C.feeding him                              
D.telling stories to him
58.How old was the writer when he bought the birthday present for his younger brother?C
A.3.  
B.8.
C.11. 
D.13.
59.Before his younger brother was born,the writerB.
A.was a babysitter in his family              
B.was a"Little Emperor"in his family
C.cooked for his family                  
D.bought a Rubik cube for himself
60.If you have a brother or a sister in your family,you might learn to beAfrom the passage.
A.responsible       
B.selfish         
C.lonely            
D.puzzled.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.As the years go by,the Italian community has found its place in Australia.One of the main reasons is the birth of a second generation (代).The children of migrants (移民) have grown up as Australians.
Lucy's family is an example.
Lucy's parents came from Italy in the 1950s.Lucy was born in Sydney soon after her parents arrived in Australia.Lucy's parents were both workers.They spoke Italian at home.When Lucy went to school she had to learn English.Her mum and dad could speak just a little English.At home it was always Italian.When she got a bit older,her mum and dad would ask her to help them out when they didn‘t understand something in English.
When she was growing up,her parents didn't allow her to do as much as her Australian friends.Her friends didn't understand why she couldn't go out and do things with them,or why she always did what her parents wanted!Lucy's parents spent a lot of time with other Italians,mainly because it was much easier for them to communicate in Italian.Because of this,she spent more time with kids from Italian background.
Things have changed since Lucy had children of her own.Lucy is not as strict as her parents were,so her own kids have more freedom (自由).They can move between the different cultures and feel easier in both cultures.They haven't had so many problems about their identities (身份)•They see themselves as Australians with an Italian background and they‘re proud of their traditions.

51.Lucy's family live inC.
A.Italy  
B.Germany  
C.Australia  
D.China
52.Lucy's parents spokeBat home most of the time.
A.English  
B.Italian  
C.Chinese  
D.German
53.When Lucy was a kid,she was allowed toA.
A.do what her parents wanted
B.do everything with her friends
C.do as much as her Australian friends
D.spend more time with kids from Australian background
54.Lucy's childrenD.
A.only speak Italian
B.can't accept Australian cultures
C.don't like their own Italian traditions
D.live in Italian and Australian cultures freely
55.What's the main idea of the passage?C
A.Lucy's parents lived a hard life in the early years.
B.It's hard for Lucy's children to accept Australian culture.
C.As time goes by,the Italians in Australia have found their places there.
D.The Italians have played an important role in Australian society.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.
they; choose; young actress; knock at the door; take a taxi;
have a rest; wait for; throw away; come out; not rain
56.It's too late.There's no bus available.They have no choice butto take a taxi   home.
57.I dislike the characters in the cartoons.However,the storiesthemselvesare interesting.
58.--What are you going to do the day after tomorrow?
--We'll have a picnic if itdoesn't rain.
59.Guo Jingming's new book that we had looked forward tocame outlast month.
60.Last week,winners of the music awardswere chosenthrough online voting.
61.Old textbooks shouldn'tbe thrown away.Maybe they are useful in your later life.
62.We've worked for several hours.Why not stopto have a rest?
63.--Listen!Is there anybodyknocking at the door?
--Let me have a look.
64.--Why didn't you attend yesterday's presentation?
--Sorry,Iwas waiting foran important EMS then from an editor.
65.Breslin is one of theyoung actressesever to be nominated for an Oscar.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.因为受头疼困扰,爸爸昨晚没睡好.
Father didn't sleep well last night because hesuffered from a headache.

查看答案和解析>>

同步练习册答案