精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.A man walked to India from far away.When he got there,he saw a lot of fruits.Among them there was a big basket of very red,long fruit.And it was the cheapest in the shop."I'd like a kilogram of this kind of fruit,please."he said to the shop keeper.After the keeper gave him the fruit,he began to eat."Oh,my God!"he shouted.His eyes watered; his mouth watered; his eyes and head was burning; and his face became red.As he coughed,he jumped up and down.
But he still kept eating the fruit!Some people looked at him and said,"You're crazy,man.Those are chilies(辣椒)!You can't eat so many; they're not good for you!People use them as a  condiment,but only a little bit to put into food for taste.You can't just eat them like that.They're not fruit!"But the man said,"No,I can't stop!I pay money for them.It's my money!"
Sometimes we do a lot of things like that.We still continue just because we've put money,time,effort and love into it even though we suffer from it.
64.From the first paragraph,we can infer(推断) that the manC.
A.knew India very well
B.liked traveling with his friends
C.didn't know much about India before
D.wanted to make friends with some of the Indians
65.The underline word"condiment"meansD in Chinese.
A.水果            
B.食盐
C.食谱            
D.佐料
66.After knowing the chills were condiment,the man still ate them because he thoughtA.
A.he had paid for them    
B.they could make him warm
C.he was very brave      
D.they could make him stronger
67.What's the purpose(目的) of the writer in writing this passage?B
A.To tell us that we should pay more attention to what we have lost.
B.To tell us that we don't always get back what we've lost.
C.To tell us that chilies are harmful to our health.
D.To tell us that is getting better than losing.

分析 这篇短文主要讲述了一个人去印度,因为贪便宜,买了一些根本不能作为水果的辣椒.人们告诉他,这是辣椒不能吃,只是作为一种调料,放一点点在食物里,但是男人因为舍不得自己花的那些钱,坚持把它们吃完的.我们有时候做这样的事情,我们坚持只是因为我们花了钱,时间付出了努力.故事告诉我们放弃某些东西比继续损失要好.

解答 64.C.推理判断题.首先,B和D两个选项的内容在文中并未说到,然后从"the man"把辣椒当水果吃就可知他之前不是很了解"India",故选C,而选项A意为"对India很熟悉".故选C.
65.D.词意判断题.从该词所在句后半部分"but only a little bit to put into food for taste只放一点点到食物里调味"可知"people use them as人们把它们用作"佐料.故选D.
66.A. 细节理解题.根据第二段"No,I can't stop!I paid money for them,and now I'll eat them up.It's my money!"可知他不想浪费自己的钱,故选A.
67.B.主旨大意题.根据短文最后一段So even if you've lost something,let it go and move on.That's better than continuing to lose.描述,可知放弃某些东西比继续损失要好.故选B.

点评 在做英语阅读时,首先通读全文,不要被某个或某些自己不熟悉的单词所困扰,了解大概意思.然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法,注意,文章中一般都会有答案,有的可以直接找到,英美人并不愿意把问题弄得太深奥,不必想得太复杂,很多都是直接了当的,千万别自己发挥想象.但不得不说,平时多积累词汇量的话,答题可能就会主动一些,有把握一些.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I don't like taking a bus during rush hours.I would rather          a bike.(  )
A.to rideB.ridingC.rideD.rode

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整.每空限一词
Dear Mum,
The day before yesterday was Mother's Day.I couldn't celebrate it for you  because  I  was b(71)usy taking the high school entrance exam.But I have said"I love you,Mum!"in my heart many t(72)imes.
You are an ordinary woman,but in my eyes,you are the g(73)reatest mother in the world.Every time I have trouble,you always give me some a(74)dvice and help me out.I remember once I f(75)ailed in a competition,and I felt very sad.Instead of complaining,you just said to me s(76)oftly."It doesn't matter.A real man must learn to f(77)ace many failures(失败) in life bravely.Cheer up!"
Mum,I am not going to buy you anything as a p(78)resent because I don't think it can express my thanks to you.I'll try my best to get good m(79)arks.I think that is the best present you are looking forward to g(80)etting.I'm sure I won't let you down.
Hope my dear Mum is beautiful and young forever.
Your son
Xiao Jing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Everything was not familiar(熟悉的) to me when I went to France for the first time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.You are the only child in your family.Your parents,grandparents and relatives all love you.(56)CHow would things be different?
You could play with him or her.You could talk about lots of things and tell your secrets to them.(57)EBut there could be hard times too.You may fight.You may pull each other's hair.You may compete for your parents'attention,food,the bathroom and even TV!Life with a sister or a brother may be colorful!
(58)AUS psychologists(心理学家) Kevin Leman says the birth order helps shape children's personalities(性格).According to Leman,parents are usually nervous and strict with their first child.They set high goals for them.(59)BThey are also often confident(自信的) people.
But for late-born kids,parents are usually more relaxed.(60)DThey often are more creative.They also try to be funny,so they can get attention from their parents.
A.Even the birth order can make a difference.
B.So the eldest child in a family wants to be perfect and successful.
C.But what if you had a sister or a brother
D.So the younger children have fewer rules.
E.You may even take care of each other.
F.And the elder one does best.
G.Parents should pay attention to every child.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Must I stay at home and  take good care of him.No,you ________.(  )
A.mustn'tB.won'tC.can'tD.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Is somebody taking care of you?
-______.(  )
A.No.I've been waiting here for long.
B.Your service is not good.Where's your manager?
C.No.I'd like a long-sleeved shirt in yellow,medium.
D.Where have you been?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.今年的奥斯卡,在陪跑22年之后,莱昂纳多(Leonardo DiCaprio)终于抱得了他人生的第一座奥斯卡小金人.请根据以下内容,写一篇关于他的简介,不少于90字.
1莱昂纳多,美国演员,1974年11月11日生.
2莱昂纳多的事业始于一些电视剧的拍摄,使他世界闻名的是《泰坦尼克》(Titanic)这部电影.
3在五次奥斯卡提名(nomination)之后,今年32岁的莱昂纳多终于凭借《荒野猎人》(The Revenant)获得了奥斯卡最佳男演员奖.
4莱昂纳多梦想成真,因为他一直都很努力,从未放弃过.
5作为一名中学生,请根据他的奋斗史,发表一下自己的看法和观点,自拟两点.

查看答案和解析>>

同步练习册答案