精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.You are the only child in your family.Your parents,grandparents and relatives all love you.(56)CHow would things be different?
You could play with him or her.You could talk about lots of things and tell your secrets to them.(57)EBut there could be hard times too.You may fight.You may pull each other's hair.You may compete for your parents'attention,food,the bathroom and even TV!Life with a sister or a brother may be colorful!
(58)AUS psychologists(心理学家) Kevin Leman says the birth order helps shape children's personalities(性格).According to Leman,parents are usually nervous and strict with their first child.They set high goals for them.(59)BThey are also often confident(自信的) people.
But for late-born kids,parents are usually more relaxed.(60)DThey often are more creative.They also try to be funny,so they can get attention from their parents.
A.Even the birth order can make a difference.
B.So the eldest child in a family wants to be perfect and successful.
C.But what if you had a sister or a brother
D.So the younger children have fewer rules.
E.You may even take care of each other.
F.And the elder one does best.
G.Parents should pay attention to every child.

分析 全文大意:
你是家中的独生子.你的父母,祖父母和亲戚都爱你.但是假设你有兄弟或姐妹会怎么样?事情又会有怎样的不同?你可以和他或她玩耍.你们可以谈论很多事情,告诉他们你的秘密.你们甚至可以互相照顾.但是也可能会有困难时期.你们可能会打架.你们可能会互相撕扯头发.甚至出生的顺序也会产生影响.美国心理学家 Kevin Leman 说出生的顺序与塑造孩子的性格有关.根据Leman所说,父母通常对他们的第一个孩子感到紧张而且要求严格.他们给他们设立较高的目标.所以一个家中的年龄最大的孩子想成为最好的、成功的.他们也通常是自信的人.但是对于后面出生的孩子,父母通常放松.所以年龄较小的孩子规矩较少.他们通常更加有创造性.

解答 答案:
56、C   推理判断题     根据上文You are the only child in your family.Your parents,grandparents and relatives all love you.可知你是家中的独生子.你的父母,祖父母和亲戚都爱你,结合下文How would things be different?结合选项可知假设你有兄弟或姐妹会怎么样?,故选C
57、E    推理判断题      根据上文You could play with him or her.You could talk about lots of things and tell your secrets to them可知可以谈论很多事情,告诉他们你的秘密.结合下文But there could be hard times too可知也可能会有困难时期,结合选项可推知还可以互相照顾,故选E
58、A    推理判断题        根据下文US psychologists(心理学家) Kevin Leman says the birth order helps shape children's personalities可知美国心理学家 Kevin Leman 说出生的顺序有助于塑造孩子的性格.结合选项故推知出生的顺序也会产生影响,故选A
59、B     推理判断题        根据上文According to Leman,parents are usually nervous and strict with their first child.They set high goals for them.可知根据Leman所说,父母通常对他们的第一个孩子感到紧张而且要求严格.结合下文They are also often confident(自信的) people.可知他们也通常是自信的人.结合选项可推知家中的年龄最大的孩子想成为最好的、成功的.故选B
60、D      推理判断题        根据上文But for late-born kids,parents are usually more relaxed可知对于后面出生的孩子,父母通常放松.结合下文They often are more creative可知他们通常更加有创造性.结合选项可推知所以年龄较小的孩子规矩较少.故选D

点评 此题为选句填空.做题时先把各个选项读一遍,做到心中有数;再通读全文了解大意,结合空格处上下文意思及关键词凭借语感积极主动地猜测空格中所缺的信息,结合选项选出符合上下文逻辑的正确答案.最后注意通读检查是否符合逻辑,符合题意的要求.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Why do you admire Mr Hu so much?
-Because he is the person ______ helps us learn much knowledge.(  )
A.whichB.whoC.whatD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Do you mind if I open the window a bit wider?
-        (  )
A.Yes,please.B.Sorry to hear that.
C.Of course not.D.Yes,you're right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I can never forget the days _________ we spent together in our middle school.(  )
A.whenB.whichC.whoD.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A man walked to India from far away.When he got there,he saw a lot of fruits.Among them there was a big basket of very red,long fruit.And it was the cheapest in the shop."I'd like a kilogram of this kind of fruit,please."he said to the shop keeper.After the keeper gave him the fruit,he began to eat."Oh,my God!"he shouted.His eyes watered; his mouth watered; his eyes and head was burning; and his face became red.As he coughed,he jumped up and down.
But he still kept eating the fruit!Some people looked at him and said,"You're crazy,man.Those are chilies(辣椒)!You can't eat so many; they're not good for you!People use them as a  condiment,but only a little bit to put into food for taste.You can't just eat them like that.They're not fruit!"But the man said,"No,I can't stop!I pay money for them.It's my money!"
Sometimes we do a lot of things like that.We still continue just because we've put money,time,effort and love into it even though we suffer from it.
64.From the first paragraph,we can infer(推断) that the manC.
A.knew India very well
B.liked traveling with his friends
C.didn't know much about India before
D.wanted to make friends with some of the Indians
65.The underline word"condiment"meansD in Chinese.
A.水果            
B.食盐
C.食谱            
D.佐料
66.After knowing the chills were condiment,the man still ate them because he thoughtA.
A.he had paid for them    
B.they could make him warm
C.he was very brave      
D.they could make him stronger
67.What's the purpose(目的) of the writer in writing this passage?B
A.To tell us that we should pay more attention to what we have lost.
B.To tell us that we don't always get back what we've lost.
C.To tell us that chilies are harmful to our health.
D.To tell us that is getting better than losing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.Hello.Everyone!I'm glad to tell you(31)A  about my school life.My name is Alice.I'm in Class 4.Grade 9of Green High School.Our school (32)C at the foot of Jiuyi Mountains.It's very beautiful The air here is very (33)Band clean.There are about 100teachers and more(34)A800students in our school.Our teachers are kind to us and they are also strict(35)C us.They work hard and teach(36)B lessons very well.The students respect and love them very much.I get on well with my classmates in the school.We are (37)A to each other.We help each other with our study and(38)B progress together.In class,we(39)Cthe teachers carefully and discuss questions happily.After class,we(40)Apart in different kinds of activities.How active and colorful our school life is!

31.A.somethingB.anythingC.nothing
32.A.standB.areC.lies
33.A.dirtyB.freshC.humid
34.A.thanB.asC.of
35.A.inB.atC.with
36.A.ourB.usC.we
37.A.friendlyB.lonelyC.kindly
38.A.haveB.makeC.do
39.A.hear ofB.look forC.listen to
40.A.takeB.haveC.join.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.______ I enjoy the book with some nice pictures,I don't have enough money to buy it.(  )
A.SinceB.WhileC.AsD.If

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6._______telephones,you are not to answer it today.(  )
A..WhomB.WhoeverC..WhoD..whomever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother.All she knew was that he was very sick and they had no money.Only a very expensive operation(手术) could save him now and there was no one to lend them the money.
When she heard her daddy say to her tearful mother,"Only a miracle can save him now,"the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore(药店)with the money in her hand."And what do you want?"asked the shopkeeper."It's for my little brother,"the girl answered,"He's really,really sick and I want to buy a miracle.""Pardon?"said the shopkeeper."My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him.So how much does a miracle cost?""We don't sell a miracle here,child.I'm sorry,"the shopkeeper said with a smile."Listen,if it isn't enough,I can try and get some more.Just tell me how much it costs."
A well-dressed man heard it and asked,"What kind of a miracle does your brother need?""I don't know,"she answered with her eyes full of tears."He's really sick and mum says he needs an operation.But my daddy can't pay for it,so I have brought all my money.""How much do you have?"asked the man."1.11,butIcantryandgetsomemore,"sheanswered."Well,Goodluck!"smiledtheman."1.11,the price of a miracle for your little brother."
He took up the girl's hand and said,"Take me to where you live.I want to see your brother and meet your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."
That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong,a famous doctor.The operation was successful and it wasn't long before Andrew was at home again.How much did the miracle cost?
51.What was the trouble in the little girl's family?D
A.Her brother was seriously ill.
B.They had no money.
C.Nothing could save her brother.
D.Both A and B.
52.In the eye of the little girl,a miracle might beC.
A.something interesting
B.something beautiful
C.some wonderful medicine
D.some good food
53.The little girl said again and again"…I can try and get some more."That showsB.
A.she had still kept some money
B.she hoped the shopkeeper could sell her a miracle
C.There was no need to worry about money
D.she thought money was easy to get
54.What made the miracle happen?A
A.The girl's love for her brother.
B.The girl's money.
C.The medicine from the drugstore.
D.Nobody can tell.
55.From the passage we can infer (推断)thatB.
A.The doctor didn't ask for any pay 
B.A miracle is sure to happen if you keep on
C.The little girl is lovely but not so clever   
D.Andrew was in fact not too sick.

查看答案和解析>>

同步练习册答案