精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.
46.Temple won the first Juvenile Oscar inC.
A.1928            
B.1934         
C.1935          
D.1948.
47.From the passage we know that TempleD.
A.was not good at dancing    
B.began to star in her first movie when she was ten years old.
C.was unfriendly to her fan   
D.encouraged the whole country during the Great Depression
48.According to the passage,Shi Li and Cui JipingA.
A.are disabled people full of love       
B.wrote many famous books.
C.finished the book by themselves       
D.live a very poor life
49.Which of the following is TRUE about the book?B
 A.It is the first world encyclopedic dictionary.
 B.It can help deaf people know about the world more easily.
 C.It took them sixteen years to finish the book.
 D.It includes medicine and art about the life of deaf people.

分析 本文报道了名人Shirley Temple、Shi Li and Cui Jiping的事迹.Temple曾经著名的儿童电影明星,在1935年2月获得了少年奥斯卡奖,在美国经济大萧条时期,Temple鼓励着整个国家.Shi Li and Cui Jiping是残疾人,他们为聋人和听力有障碍的人编写了中国第一本为聋人和听力有障碍的人的百科全书.

解答 46.C.细节理解题.根据Later she starred in other movies and won a Juvenile Oscar in February,1935,可知Temple在1935年2月获得了少年奥斯卡奖.故选C.
47.D.细节理解题.根据An American movie star said,"Little Shirley Temple encouraged the whole country during the Great Depression(大萧条)."可知在美国经济大萧条时期,Temple鼓励着整个国家,故选D.
48.A.推理判断题.根据They are disabled.They complete the first Chinese encyclopedic(百科知识的) dictionary for deaf people and people with hearing problems.可知Shi Li and Cui Jiping是残疾人,他们为聋人和听力有障碍的人编写了中国第一本为聋人和听力有障碍的人的百科全书.故推断他么那是在帮助这些残疾人,是有爱心的,故选A.
49.B.细节理解题.根据This book provides a learning tool for this special group of people and it helps them know about the world more easily.可知这本书为这群特殊人群提供了一个学习工具,并且帮助他们更容易地了解世界.故选B.

点评 本题是一篇新闻报道类阅读短文.主要介绍了名人Shirley Temple、Shi Li and Cui Jiping的事迹.在做题时先快速浏览一遍文章掌握好文章的大意,然后再结合题目从文中想到与之相关的细节性的句子,稍加引申的题目要仔细推敲,选择出正确答案,一定要忠实于原文,切记主观臆断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.阅读某校网站上新生的留言和老师的回复,并将它们配对.请把序号A-E填入71--75.答案均写在对应题号的横线上.
(71)E
As a new person,it's almost impossible for people to ignore (忽视) you,so talk to people who look friendly.Then,you won't feel so shy.
(72)D
You've got to think why you're at school.You're at school to get an education and develop as a person.You can take an active part in school activities and you'll enjoy your school life.
(73)A
Why not speak to the people you're sitting next to in class,before and after class?Besides,join the clubs you're interested in.You'll have some friends soon.
(74)C
Remember that everyone's homesick (想家的),but some people are better at hiding it than others.So just keep yourself busy,talk to people when you feel lonely,and ring home regularly.
(75)B
Don't worry.It's better for you to tell your parents the truth.I'm sure they'll understand you.Also,you can ask your teachers for help.

Questions
A.No one wants to be friends with me.Can you tell me what to do?
B.I didn't pass the math test and I'm afraid to face my parents.What should I do?
C.I'm getting homesick.Do you have any advice?
D.I hate school.Could you give me some suggestions?
E.I'm really shy.How can I become more confident?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Wechat,a new kind of communication ways,has become one of      ones among young people because of its great advantages.(  )
A.popularB.more popular
C.the most popular   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Almost all of us have unpleasant habits.We all want to get rid of(摆脱) them,but we don't know proper ways.Here's some advice.
●Write down all the reasons why you want to stop some behavior.Look at the reasons very often.
●It's clever to do something else when you want to stop your bad habits.If you get angry easily,for example,you can go out for a walk.
●Decide what you'll do to reward(奖励) yourself if you really get rid of your bad habits.
●If you get too heavy,keep junk food out of your house.
●Bad habits develop over years,so you can't get rid of them very soon.So you should be patient.
●Don't be afraid to ask others for support.You can talk to your friends,family or other people.When you talk to them,they might be able to provide some advice that you can't get from yourself.

How to Get Rid of Bad Habits
Make a listWrite down(66)all the reasons why  you want to get rid of your bad habits.
Join in some activitiesYou'd better do something else when you want to stop your bad habits.
Give yourself a rewardDecide how to reward yourself if you(67)succeed in getting rid of your bad habits.
Keep off your bad habitsStay away from (68)junk food  if you want to be thinner.
Be patientIt's(69)hard/difficult/not easy/impossible…  to get rid of a bad habit in a short time.
Ask for  helpWhen you talk to others,they may give you(70)some advice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.Now we are short of water and we should save water in our daily life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.We are secretly preparing a birthday party to give Mum a surprise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The farther you travel,the more (much) knowledge you will get.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Most children feel        when they work in groups than on their own.(  )
A.most confidentB.more confident
C.more confidentlyD.most confidently

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Boys and girls,I hope you are proud ofyourselves(you).

查看答案和解析>>

同步练习册答案