分析 试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了加纳的阿跨佩姆族人的待客之道.详细介绍了他们在接待客人的方式、做法,询问游客旅程怎么样和为什么来这儿,以及送别客人的不同方式.
解答 小题51:细节理解题.根据After the visitor is welcomed into the house,he is offered a seat and water at the very beginning的描述可知,开始提供的是座位和水,故答案为:A seat and water.
小题52:推理判断题.根据And the host shakes only with his right hand,because the left hand is regarded dirty according to the Akuapem people.描述可知,左手被认为很脏,故答案为:Because the left had is regarded dirty according to the Akuapem people.
小题53:细节理解题.根据While the conversation is going on,the wife and children,especially girls,are cooking food for the visitor.描述可知,是妻子和孩子,尤其是女孩子在做饭,故答案为:The wife and children,especially girls.
小题54:推理判断题.根据The child who accompanies the visitor will not come back home until the visitor leaves safely.描述可知,是游客安全离开之后,故答案为:After the visitor leaves safely.(The child who accompanies the visitor to the station won't come back home until the visitor leaves safely.)
小题55:主旨大意题.阅读短文可知,本文主要讲述了Akuapem 人如何接待客人.根据关键句Now let's have a look at how the Akuapem people receive a visitor可知.故答案为:How the Akuapem people receive a visitor.(The way that the friendly Akuapem people receive a visitor.)
点评 1、要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外的风土人情,掌握一定背景知识; 2、对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇;3、阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | whom | B. | which | C. | who | D. | whose |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏扬州邵樊片七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:阅读理解
Mary is a girl .She is a middle school student. She is thirteen. She is in Class Three, Grade Two.
There is a big picture in Mary’s bedroom. It’s the picture of the family. Mary’s mother is a teacher of Chinese .She is a very good teacher. Mary’s father is a worker. There is a big red flower on his black coat. He is at work from Tuesday to Sunday. Mary’s brother is near her mother. He is a middle school student, too. He is fourteen .He is in Grade Three.
Mary and her brother like books .They like school. They study hard. They are good students.
1.This is a picture of ______________.
A. Mary B. Mary’s family
C. Mary’s father D. a middle school
2.There is a red flower on _________ coat.
A. Mary’s B. Mary’s mother’s
C. Mary’s brother’s D. Mary’s fathers
3.__________on Monday.
A. They four are all at home
B. Mary and her brother are at home
C. Only Mary’s father is at home
D. Mary’s mother and father are not at work
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台四校八年级上第一次月检测英语卷(解析版) 题型:书面表达
书面表达。
根据中文提示,写一篇短文介绍一下你的学校和英语老师Lucy。要求:语言流畅,条理清晰,词数不少于80词。要点如下
1. 学校在湖的附近,环境优美,空气清新;
2. 每天上午9点上学,下午4点放学,有一小时进行课外活动;
3. 班级很小,每班只有20人。我们每天都有英语课,因为我认为英语很重要:
4.Lucy是我最喜欢的老师之一. 她比我妈妈瘦一点,脸上总是挂着微笑。她能令每堂课都很有趣,并经常在课后帮我们辅导作业和解决英语问题。
5. 我的感受……
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
______________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台四校八年级上第一次月检测英语卷(解析版) 题型:阅读理解
In a New York street, a small truck hit a big tree. The truck was full of glasses and they were all broken now. The driver came out of the truck and looked at the broken glasses. He was very sad and people in the street felt sorry for him. Then an old man walked over to the driver. He looked at him for a few minutes and said, "My poor boy, I think you must pay a lot for it." "Yes," was the sad answer.
"Well, well," said the old man, "hold out your hat— here's some money for you, and I can say that some of these people will give you a helping hand, too." With these words, he walked away.
The driver held out his hat and over a hundred people came and put their money in it. At last the driver took a bag and put all the money in it. Then he looked at the people and said, "Well, thank you very much. But you didn’t know that the old man is the owner of the truck. I'm driving and making money for him.”
1.What did the truck hit?
A. An old man B. A big tree C. Some glasses. D. A big hat
2.How did the driver feel when he looked at the broken glasses?
A. Afraid and excited. B. Pleased and frightened.
C. Unhappy and worried. D. Surprised and happy.
3.Why did people give the driver money?
A. Because they felt sorry for him.
B. Because they knew the old man.
C. Because they wanted to help the old man.
D. Because they were the drivers’ friends.
4.From the passage, we know that______________.
A. The old gave the young man a hat.
B. The old man was the driver’s father.
C. The driver became rich.
D. The driver had to give the money to the old man.
5.What do you think of the old man?
A. generous B. humorous C. clever D. helpful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | get on with | B. | come over to | C. | stay away from |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com