精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Bob was happy.He was at a new school,and students there were friendly."Hi,Bob!"some
students greeted him,but some students said,"Hi,Peter!"Bob didn't understand.He asked one student,"Why do some students call me Peter?"
"Oh,that's easy to answer,"the student said."Peter was a student here last year.Now he is in a different school.You look like Peter.Some students thought that you were Peter."
Bob wanted to meet Peter.He got Peter's address from a student and went to Peter's house.Peter opened the door.Bob couldn't believe his eyes.He looked really like Peter!Bob and Peter had the same color eyes and the same smile.They had the same black hair.They also had the same birthday.And they both were adopted(领养) by two different families
Bob and Peter found out that they were twin brothers.Soon after the boys were born,One family adopted Bob,and another family adopted Peter.Bob's family never knew about Peter,and Peter's family never knew about Bob.
Soon Bob and Peter's story appeared in the newspaper.There was a photo of Bob and Peter next to the story.A young man named John saw the photo in the newspaper.John couldn't believe his eyes.He looked exactly like Bob and Peter!He had the same color eyes and the same smile.He had the same black hair.He had the same birthday.And he,too,was adopted by another family.
Later John met Bob and Peter.When Bob and Peter saw John,they couldn't believe their eyes.John looked really like them!Why did John look really like Bob and Peter?You can guess.Bob and Peter are not twins.Bob.Peter and John are triplets.

51.Bob feltB at the new school.
A.interested                  B.happy                 C.sad
52.Some students in Bob's new school thoughtC.
A.John was Peter             B.Bob was John          C.Bob was Peter
53.Bob saw PeterA
A.at Peter's house           B.at school               C.at John's house
54.John knew the story of Bob and Peter fromA
A.a newspaper   B.a book                C.his classmates
55.The underlined word"triplets"means"C."
A挚友    B双胞胎    C.三胞胎.

分析 本文主要讲述了鲍勃、彼得和约翰这三胞胎的故事.三胞胎之一的鲍勃去了一所新学校学习,学生们对他很友好,但一些学生把他错认成彼得,鲍勃感到不可思议,原来彼得是一个去年在这里学习的学生.现在他在另一所学校.鲍勃看起来像彼得.鲍勃和彼得的故事后来刊登在报纸上,在故事的旁边还有鲍勃和彼得的照片.一个叫约翰的年轻人看到报纸上的照片,感到很奇怪,他看起来像鲍勃和彼得!后来约翰遇到了鲍勃和彼得.当鲍勃和约翰还有彼得相见,他们不敢相信他们的眼睛.原来鲍勃,彼得和约翰是三胞胎.

解答 51.B.细节理解题.根据Bob was happy.He was at a new school,可知他在一所新学校学习,鲍勃很高兴.故选B.
52.C.细节理解题.根据You look like Peter.Some students thought that you were Peter.可知这里的意思是:你看起来像彼得.一些学生认为你是彼得.故选C.
53.A.细节理解题.根据He got Peter's address from a student and went to Peter's house.可知鲍勃从学生那里得到了彼得的地址并且去了他家.故选A.
54.A.细节理解题.根据Soon Bob and Peter's story appeared(出现)in the newspaper.A young man named John saw the photo in the newspaper可知很快,鲍勃和彼得的故事出现在报纸上.一个叫约翰的年轻人在报纸上看到了这张照片.故选A.
55.C.词义猜测题.根据Why did John look really like Bob and Peter?Bob and Peter are not twins.Bob,Peter and John are triplets.可知鲍勃,彼得和约翰是三个人,为什么三个人长得一模一样,所以猜测出这里的意思应该是三胞胎.故选C.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.主要介绍了鲍勃,彼得和约翰三胞胎的故事.阅读短文时,首先理解问题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,最后仔细斟酌,找出答案.并核对.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3._______exciting music the recording is playing!(  )
A.WhatB.What aC.What anD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The road ________ be dry,because it has just rained heavily.(  )
A.can'tB.mustn'tC.mustD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Lucy,you like the song Far Away From Home,right?
--Yes,it can _____ my feeling and thoughts.(  )
A.discussB.expectC.imagineD.express

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Charles Darwin was a scientist who changed our understanding of the natural world.He is known as the Father of Modern Biology.Darwin  spent all his life studying nature and making notes about all the species(物种)he found.
Darwin was born in 1809in England.Like many geniuses he didn't do well at school and got poor marks.He was a good athlete though and loved exploring nature and collecting sea shells.He also kept doing chemistry experiments and so his classmates gave him the nickname"Gas"
His father was a doctor and expected Charles to become one too.Charles started studying medicine at Edinburgh University,but soon gave up his studies there.He went on to study religion at Cambridge University instead.There he started collecting insects like beetles and paid too little attention to his studies.
In 1831,at the age of 22,Darwin went on a five-year expedition to South America,Australia and South Africa by ship.He was often seasick,but the things he saw on this long journey changed his life.He collected many fossils as well as animal and plant specimens.He spent the rest of his life studying what he had seen and he wrote many books.
In 1839,Darwin married his cousin,Emma Wedgwood,with whom he had ten children!He was a loving father and enjoyed family life,which was always more important to him than his research.In spite of having many health problems throughout his life,Darwin lived until he his 73.
Darwin's most famous book On the Origin of Species came out in 1859and sold out in a day.It said that all living things were related,which meant that human beings were just another kind of animal.These ideas were not popular at first,but now most people agree with them and admire Darwin as a brilliant scientist.

101.Darwin was agood athlete,not good at school and had great interests in exploring nature though he has work.
102.At Edinburgh University,Darwin soon gave up his study because hedidn't want be a doctor.
103.Darwin came up withsome new ideas,changed his lifeafter the long journey,and what he saw on the way.
104.According to the article,Darwin loved his family very much and he hada happy life.
105.At first,Darwin's new ideas about human beingswere not accepted by most people/were accepted by few people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Don’t Rest on Your Laurels
Have you ever heard the saying“Don’t rest on your laurels”?“Laurels”means the achievements you have already got.The saying suggests that you shouldn’t be so satisfied with your achievements that you’ll no longer try to improve.
As to this saying,Mike Perham has set us a good example.Born in 1992 in Hertfordshire,England,Mike was just 14 when he became the youngest person to sail across the Atlantic Ocean.You might think the achievements are good enough,but Mike doesn’t think so.At the age of 17,he became the youngest person to sail all by himself around the world on a nine-month voyage(航海).
Mike is now 19,and he is still trying his best to break the records and push himself further.For his next adventure,he plans to fly around the world on his own,making him the first person of all ages to both sail and fly around the world.
Mike wants his achievements to encourage young people to realize their dreams.Since his adventures,he has travelled widely,speaking at schools and youth clubs in the UK,Hong Kong and Australia on the theme of“Live the Dream”.
Amazing Facts:
Mike started sailing when he was seven.
His trans-Atlantic crossing began at Gibraltar and ended in Antigua.
His round-the-world yacht(游艇) was called TotallyMoney.com.
Title:Don’t Rest on Your Laurels
Passage outlineSupporting details
The explanation of the saying“Don’t rest on your laurels“means that you shouldn’t stop (71)improving/working/moving/studying/developingonly because of your achievements.
Amazing facts•At the age of 7,Mike started sailing.
•At the age of 14,sailing across the Atlantic Ocean made
Mike become the (72)youngestone who set a record.
•At the age of 17,Mike had a nine-month voyage of sailing (73)alone around the world.
Present situationMike is 19now.He is trying his best to break the records.His (74)plan/dream/hope/wish to fly round the world by himself will make him the first person to both sail and fly.
The (75)effect of Mike’s achievementsMike’s speeches give young people courage to realize their dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.They got tired ______ fighting with each other.They decided to make peace.(  )
A.forB.fromC.withD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.They will build a new bridge across the river soon.Which of the following is correct for the underlined part?(  )
A./bju:ld/B./bi:ld/C./bild/D./beld/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-        does your sister Mary        ?
-She is tall with brown hair.(  )
A.What; likeB.How; likeC.What; look likeD.How; look like

查看答案和解析>>

同步练习册答案