| Passage outline | Supporting details |
| The explanation of the saying | “Don’t rest on your laurels“means that you shouldn’t stop (71)improving/working/moving/studying/developingonly because of your achievements. |
| Amazing facts | •At the age of 7,Mike started sailing. •At the age of 14,sailing across the Atlantic Ocean made Mike become the (72)youngestone who set a record. •At the age of 17,Mike had a nine-month voyage of sailing (73)alone around the world. |
| Present situation | Mike is 19now.He is trying his best to break the records.His (74)plan/dream/hope/wish to fly round the world by himself will make him the first person to both sail and fly. |
| The (75)effect of Mike’s achievements | Mike’s speeches give young people courage to realize their dreams. |
分析 文章大意:本文叙述了不要在自己已取得的成就上休息,要继续提高自己.并且介绍了马克是怎样一个不断努力前进的人.他虽然获得了世界上航行穿过大西洋最年轻的人和世界上独自航行环游世界的最年轻的人的称号,但他仍在努力,计划实现下一个梦想.马克就是想用他的成就鼓励人们去实现自己的梦想.
解答 71.improving/working/moving/studying/developing;细节理解题,根据文中The saying suggests that you shouldn’t be so satisfied with your achievements that you’ll no longer try to improve.可知这个谚语的意思是不要对自己取得的成就如此满足,以至于不再努力提高,因此此处是不要停止前进,停止工作.故答案为:improving/working/moving/studying/developing
72.youngest;细节理解题,根据短文中Mike was just 14 when he became the youngest person to sail across the Atlantic Ocean.可知马克14岁航行穿过大西洋,创造了世界记录,成为穿过大西洋最年轻的人,故答案为:youngest.
73.alone;细节理解题,根据文中At the age of 17,he became the youngest person to sail all by himself around the world on a nine-month voyage(航海).可知在他17岁时,他成为世界上最年轻的9个月独自航行环游世界的人.by oneself意为“单独,独自”,故用同义副词alone代替.故答案为:alone.
74.plan/dream/hope/wish;细节理解题,根据文中he plans to fly around the world on his own,可知他计划独自飞遍世界,故此处指他的计划或梦想,故答案为:plan/dream/hope/wish.
75.effect;细节理解和推理题,根据文中Mike’s speeches give young people courage to realize their dreams.可知此处指马克的演讲为人们实现自己的梦想带来的影响,也就是他的成就所起的作用,故答案为:effect.
点评 解答此类题,根据文章上下文的语句和语段,采用不同的答题技巧来推理做题.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | enegy | B. | engine | C. | effect | D. | estate |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a;a | B. | a;the | C. | the;a | D. | the;the |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | explain | B. | express | C. | connect | D. | share |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | popular | B. | more popular | ||
| C. | the most popular | D. | less popular |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | program | B. | progress | C. | process | D. | problem |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | plant | B. | be planted | C. | planted | D. | be plant |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com