精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Love is a two-way street
A father sat at his desk and looked at his bills when his young son rushed in and announced:"Dad,because today is your birthday and you're 40years old,I'm going to give you 40kisses,one for each year!"When the boy started making good on his word (履行诺言 ),the father shouted:"Andrew,don't do it now.I'm too busy!"
The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes.Feeling sorry,the father said:"You can finish later.The boy said nothing but quietly walked away."That evening the father said:"Come and finish the kisses now,Andrew!"But the boy didn't.
Unfortunately,a few days later after the father's birthday,the boy had an accident and died.His sad father wrote:"If only(要是…,该多好)I could tell him how sorry I am for my thoughtless words,and how much my heart is hurting."
Love is a two-way street.We must warmly accept any loving act,or others will take it as a"NO"and it can leave a scar(伤痕).If we don't receive love,our life will lose its true meaning.Nothing is more important than accepting love from those who are near and dear to us.

53.On his father's birthday,the boy wanted toD
A.help pay the bills                              B.have a talk with his father
C.buy his father a gift                            D.give his father kisses
54.The boy feltC when his father refused him.
A.sorry       B.surprised       C.sad           D.excited
55A few days after the fathers birthday,the boyB
A.was badly hurt in an accident                  B.was killed in an accident
C.had to go back to school                      D.became unhappy with his father
56.The headline"Love is a two-way street"meansC
A.love keeps one busy all the time  B.love can make people happy and unhappy
C.we should learn to give and receive love D.it's important to love people around us
57.We can know from the story thatA
A.the father is busy with his work              B.the boy is hard-working
C.the father doesn't like the boy               D.the boy is too careless.

分析 爱,是一条双行道.
     父亲坐在办公桌旁,正盯着那些堆积了一个月来的账单,这时,他的小儿子冲了过来,大声宣布:"爸爸,因为今天是你五十五岁的生日,我想给你五十五个吻,一年一个!"当男孩正要兑现诺言时,他爸爸大声说道:"哦,安德鲁,现在不行,我太忙了!"
     小男孩马上不吭声了,蓝色的大眼睛里涌满了泪水.父亲深表歉意地说:"过会有空再亲吧."男孩什么也没说,只是静静地走开了,失望的表情溢于言表.那天晚上,父亲说:"来吧安德鲁,现在可以亲了!"但是,孩子却没有做出回应. 
    不幸的是,这件事刚过去几天之后,小男孩就遭遇一起事故去世了.伤心欲绝的爸爸写道:"如果我早告诉他,对于那些无心的话我是多么后悔,他一定会明白我的心有多么痛."
    爱,是一条双行道.对于爱的表示一定要热情地接受,否则对方会以为你拒绝了,从而留下一道伤痕.如果我们忙得连给予和接受爱的时间都没有,那未免也忙得太过分了!对于那些在我们身边,对我们弥足珍贵的人,用爱去回应他们爱的渴望,这最重要不过了!

解答 53.答案:D;细节理解题.根据短文的第一段中"Dad,because today is your birthday and you're 40 years old,I'm going to give you 40 kisses,one for each year!"可知,这个小男孩在他父亲过生日的时候,想送给他40个吻.故选D.
54.答案:C;细节理解题.根据短文第二段中The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes.可知,当这个小男孩被拒绝的时候,他什么也没说,眼泪流了出来.由此我们可以知道,他很伤心.故选C.
55.答案:B;细节理解题.根据短文第三段中Unfortunately,a few days later after the father's birthday,the boy had an accident and died可知,不幸的是,在他父亲生日几天后,这个小男孩死于一场事故.故选B.
56.答案:C;推理判断题.根据短文最后一段的内容可知,作者认为爱是一条双行道,意思就是我们既要给别人爱,也要接受别人给我们的爱.故选C.
57.答案:A;推理判断题.根据这篇短文的大概意思我们可以知道,当这个男孩想给父亲40个吻作为生日礼物的时候,父亲拒绝了他,说:I am too busy,由此可知,故事中的父亲忙于他的工作,没有接受小男孩给他的礼物.故选A.B、C、D在短文中并没有提到.故选A.

点评 在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件中的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.He used to _____ much meat,but now he's used to ______ fruits and vegetables.(  )
A.eat; eatingB.eating; eatC.eat; eatD.eating; eating

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.______I see your ID card,sir?We have to check your information.(  )
A.MustB.ShouldC.MayD.Need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The repairman      some tools to fix the tap.(  )
A.requiredB.repairedC.recognizedD.received

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Lucy,you like the song Far Away From Home,right?
--Yes,it can _____ my feeling and thoughts.(  )
A.discussB.expectC.imagineD.express

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.It's very early in the morning and I'm sitting outside.It's also very cold and dark.With me is Jim Nightingale,and he is the reason I'm up so early.He passes me a hot cup of coffee."Not long to wait now,"he says.I hope he's right.
After a few minutes there is a very weak light in the east,and then I hear a bird singing.It sings very loud and very clear."That's the robin(知更鸟),"says Jim.A few more birds start singing with the robin and Jim knows the names of them too.Half an hour later,there are more and more birds singing,and it's very loud!Suddenly,all around us the air is full of the sound of birdsong.This is the dawn chorus(晨鸣),and it's beautiful.
"Wow,this is amazing!"I tell Jim,who is smiling."Is there a dawn chorus every morning?"
"Birds can sing any time of the year but the best time is the end of winter and during the spring.This is when the birds sing most."
"Really?So,why do they sing?"I ask.
"Well,there are two reasons,"explains Jim."Most of the songbirds who sing are males.They want to find a female(雌性)so they sing to show how strong they are.The females listen and choose the best singer!The birds also sing to tell other males to go away.They need their own area; they don't like sharing with another male."
I listen to the birds; the songs seem too much to me."Do the birds sing a special song in the morning?"
"That's a good question,"replied Jim."The successful birds have many kinds of calls and songs.Sometimes they copy the songs of other birds.This makes it sound like there are many birds in that place already and other males stay away.Also the female likes songs with different notes.Some birds,for example the European wren,have songs that contain over 700different notes per minute!"
So,how does Jim know so much about birds?Well,he works as a volunteer for the Royal Society for the Protection of Birds.He is trying to help the birds live in the modern world."More and more of the birds'habitat disappears every year.The sparrow,for example,was a very common bird in the UK,now it's in danger."
By now the sun is up and the birds are quiet.It's light so they can start looking for food,they need a big breakfast after all that singing.

51.Why does the writer get up early in the morning?D
A.To visit her friend.B.To drink hot coffee.
C.To see different birds.D.To hear birds sing.
52.When you hear a bird sing in the morning,it's most probablyC.
A.a robin                         B.a sparrow
C.a male bird                      D.a female bird
53.A bird sings early in the morning mainlyA.
A.to call a female's attention          B.to fight with other males
C.to find a place to live in            D.to start looking for food
54.According to the text,which of the following statements is true?B
A.At first the writer is happy to be up so early in the morning.
B.Male birds have their own ways of fooling other birds.
C.It's easier for the birds to find food early in the morning.
D.Jim has a job with the Royal Society for the Proteciton of Birds.
55.The text is mainly aboutC.
A.the robin's songs                  B.the birds'habitat
C.why birds sing                    D.how to protect birds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Don’t Rest on Your Laurels
Have you ever heard the saying“Don’t rest on your laurels”?“Laurels”means the achievements you have already got.The saying suggests that you shouldn’t be so satisfied with your achievements that you’ll no longer try to improve.
As to this saying,Mike Perham has set us a good example.Born in 1992 in Hertfordshire,England,Mike was just 14 when he became the youngest person to sail across the Atlantic Ocean.You might think the achievements are good enough,but Mike doesn’t think so.At the age of 17,he became the youngest person to sail all by himself around the world on a nine-month voyage(航海).
Mike is now 19,and he is still trying his best to break the records and push himself further.For his next adventure,he plans to fly around the world on his own,making him the first person of all ages to both sail and fly around the world.
Mike wants his achievements to encourage young people to realize their dreams.Since his adventures,he has travelled widely,speaking at schools and youth clubs in the UK,Hong Kong and Australia on the theme of“Live the Dream”.
Amazing Facts:
Mike started sailing when he was seven.
His trans-Atlantic crossing began at Gibraltar and ended in Antigua.
His round-the-world yacht(游艇) was called TotallyMoney.com.
Title:Don’t Rest on Your Laurels
Passage outlineSupporting details
The explanation of the saying“Don’t rest on your laurels“means that you shouldn’t stop (71)improving/working/moving/studying/developingonly because of your achievements.
Amazing facts•At the age of 7,Mike started sailing.
•At the age of 14,sailing across the Atlantic Ocean made
Mike become the (72)youngestone who set a record.
•At the age of 17,Mike had a nine-month voyage of sailing (73)alone around the world.
Present situationMike is 19now.He is trying his best to break the records.His (74)plan/dream/hope/wish to fly round the world by himself will make him the first person to both sail and fly.
The (75)effect of Mike’s achievementsMike’s speeches give young people courage to realize their dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.When he saw the invitation,he decided to ________/?'ksept/it.(  )
A.exceptB.expectC.acceptD.escape

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Dinner is ready.Help yourself!
-Wow!It          delicious.You are really good at cooking.(  )
A.looksB.soundsC.tastesD.feels

查看答案和解析>>

同步练习册答案