精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A farmer was put in prison(监狱).One day,he got a letter from his wife."I am worried about our farm,"she wrote."It's time to plant potatoes,but I can't  do all the digging(挖) by myself."The farmer thought over and then had an idea.He wrote to his wife,"Don't dig the fields.This is where my gold(金子) is.Don't plant potatoes until I come home."A few days later,the farmer got anther letter from his wife.It said,"Two days ago,about ten prison guards(监狱看守) came to our fields.It looked as if they were looking for something.They have dug our field."The farmer wrote to his wife at once."Now you can plant our potatoes,"he wrote.

41.The farmer was put in prisonC.
A.because he had done something wrong
B.because he had a lot of gold in the fields
C.The writer didn't say anything about why the farmer was put in prison
D.For nothing
42.The farmer's wife was much worried aboutB.
A.her husband      
B.their farm    
C.planting potatoes     
D.herself
43.The farmer told his wifeA first.
A.not to dig the fields                    
B.to dig the fields
C.to ask the prison guards for help        
D.to find the gold in the fields
44.Why did the prison guards dig the farmer's fields?D.
A.They wanted to help the farmer         
B.Their leader ordered them to do so
C.The farmer asked them to do so        
D.They wanted to find out the gold
45.Why did the farmer ask his wife to plant potatoes at once?BecauseA.
A.their fields had been dug              
B.the gold was found out
C.the prison guards asked him to do so   
D.the prison guards were digging the fields.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍一个农民被抓进了监狱.有一天,他收到了一封他妻子的信."我很担心我们的农场,"她写道."是时候种植土豆了,但是,我不能将所有的土地松土."农夫想了,然后有了一个主意.说农场的土地中有金子,不用她挖了,最后是监狱的看守们将土地松好.

解答 41.答案:C.细节理解题.短文中没有提到这位农夫为什么去坐牢.故选C.
42.答案:B.细节理解题.根据第一行"I am worried about our farm,"she wrote.句意:"我很担心我们的农场,"她写道.可知,担心农场,故选B.
43.答案:A.细节理解题.根据第二行Don't dig the fields.句意:不要挖土地.可知,农民告诉他妻子先不要挖土地,故选A.
44.答案:D.细节理解题.根据第二行Don't dig the fields.This is where my gold(金子) is.Don't plant potatoes until I come home.句意:不要挖土地.这里有我的金子.直到我回家才能种植土豆.结合选项,可知,他们都想去挖到金子.故选D.
45.答案:A.细节理解题.根据最后一行They have dug our field."The farmer wrote to his wife at once."Now you can plant our potatoes,"he wrote他们挖了我们的田.农夫立刻写信给他的妻子:"现在你可以种我们的土豆了,"他写道.可知,农夫想了一个主意,说他家田里有金子,这些监狱看守想得到金子,于是他们的田被看守们翻了,因此农夫告诉他妻子可以种土豆了.选A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.This is the true story of a great woman.Her name was Helen Keller.She was born in 1880in Alabama in the USA.When Helen was one year and a half,she got ill and then she became blind(瞎的) and deaf(聋的).
Her parents tried to do their best for their daughter and they asked a young teacher called Anne Sullivan to their home to teach Helen.Anne herself was almost blind in her youth.Helen was a smart girl but she couldn't hear or talk.She was angry at this.So she was always crying and shouting.Then Anne often went for walks with Helen in the country near her home.After two weeks,Helen became quiet.Anne began to teach her how to spell and Helen learned to write.Boards(木板) with lines on them helped her to keep the words straight.Soon her talents were famous all over the world.There were her stories in newspapers and magazines.By the time she was 17,she was studying French,German,Latin,physics and many other subjects.She was still blind and deaf.In 1902,she wrote a book The Story of my life.It became well-known all over the world.
46.Helen became blind and deaf when she wasC.
A.one year old      
B.half a year old
C.one year and a half old           
C.two years old
47.Why was Helen always crying and shouting?A
A.Because she couldn't hear and talk.
B.Because she felt lonely.
C.Because she was angry with Anne.
C.Because Anne always went out with her.
48.Anne taught Helen how toB.
A.run          
B.speak and write        
C.play football          
D.swim
49.Why did Helen need to use special boards to write on?C
A.Because she didn't like desks.
B.Because she didn't have desks.
C.Because boards with lines on them helped her to keep the words straight.
D.Because she liked to use them.
50.How old was Helen when she finished the book The Story of my life?C
A.51.
B.42.    
C.22.
D.17.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Every evening my daughter plays ______ piano for an hour.(  )
A.theB.aC./D.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Once when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus(马戏).Finally,there was only one family between the ticket office and us.This family made a big impression on me.
There were eight children,all probably under the age of 12.You could tell they didn't have a lot of money.Their clothes were not expensive,but they were clean.The children talked excitedly about the clowns,elephants and other acts they would see that night.I could tell they'd never been to the circus before.It was clearly a very important day out for them.The father and mother seemed happy as they could be.
The ticket lady asked how many tickets the father wanted.He proudly answered,"Please let me buy eight children's tickets and two adult tickets,so I can take my family to the circus."
The ticket lady told him the price.
The man's wife lowered her head.There was no longer a smile on the man's face.He quietly asked,"How much did you say?"
The ticket lady again told him the price.
The man clearly didn't have enough money.But how could he tell his kids the bad news?
Seeing what was happening,my dad took a $20 note from his pocket and dropped it on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped the man on the shoulder and said,"Excuse me,sir,you dropped this."
The man understood my father was helping him.He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears(泪水) replied,"Thank you,sir,thank you.This really means a lot to me and my family."
Although we did not go to the circus that night,we didn't care.

65.Why does the writer say"Their clothes were not expensive,but they were clean"(Paragraph 2)?A
A.To show the children were well looked after.
B.To show cheap clothes could be popular.
C.To show how hard the mother worked.
D.To show how rich the family were.
66.Why was the poor man in tears at the end of the story?D
A.He found the money he lost.
B.He wanted others to help him.
C.He made his children unhappy.
D.He was thankful for the kindness.
67.Which of the following statements is probably true according to the passage?A
A.The poor family saw the circus that night.
B.The two families became close friends.
C.The writer's father earned some money.
D.The writer saw the circus that night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Mr Smith gave his wife money every Friday evening.His wife always spent it all the next Wednesday,so that for the next three days she had no money to spend at all.One day Mr Smith asked her,"But how did you spend all that money?"She answered,"I don't know."So one Friday evening,Mr Smith gave her money together with an exercise book and a pencil.He said to his wife,"Please write down how you spend the money."Next Tuesday,his wife had no money again.Mr Smith took the exercise book to see how she had spent it."I have done what you told me,"she said gladly.She had written"Friday,I got 18pounds from Mr Smith."on the first page,and on the second page,she wrote,"Tuesday,I have spent it all."

56.Mrs Smith always spent all the moneyB.
A.the next day  
B.in four days  
C.in a week  
D.on next Wednesday
57.Mr Smith gave his wife an exercise book and a pencil and asked herC
A.to do homework                   
B.to have a look
C.to write down how she spent the money 
D.to draw a picture on it
58.Mrs Smith wasA to do what Mr Smith asked her to.
A.happy   
B.sad  
C.sorry   
D.excited
59.Mr Smith gave his wife moneyA a week.
A.once   
B.twice  
C.three times   
D.four times
60.The story tells us that Mrs Smith was not veryC.
A.glad    
B.tall   
C.careful   
D.good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Bruno was a boy of eight.His father worked in a cinema and his mother worked in a shop.He lived not far from his school.He always walked there and walked home.On his way to school,he had to pass a playground.It was very wet after it rained.One day,when he got home,his clothes were all wet.His mother became angry and said,"Don't play in the water on your way home from school!"
The next day Bruno came home with wet and dirty(脏的)clothes.His mother became even angrier."I'll tell your father if you come back wet again,"said his mother."He'll punish(惩罚)You,you know."
The third day the little boy was dry when he came home.
"You're a good boy today",his mother said happily."You didn't play in the water."
"No,"the boy said unhappily."There were too many older boys in the water when I got there this afternoon.There wasn't any room(空地方)for me at all!"

根据文章内容选择正确答案
46.Bruno went to schoolDevery day.
A.by bike
B.by bus
C.by car
D.on foot
47.The playground was betweenC.
A.two classrooms 
B.the cinema and shop
C.Bruno's house and school 
D.the shop and Bruno's school
48.The little boy liked to play on the playgroundB.
A.when it snowed
B.when there was some water there
C.when the children played football there
D.when his father was busy with his work
49.That afternoon,the boy's clothes were dry becauseA.
A.nobody made room(地方)for him in the water
B.there was no water on the playground
C.he took off his clothes before he played there
D.he played in the water carefully.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.(A)
NameAgeSchoolFromClassFavourite
Alice11International SchoolEngland4Reading
Tony13New Star Middle SchoolChina3Basketball
Linda12No.1Middle SchoolEngland5Writing
Bill14New Star Middle SchoolAmerica7Football
36.B are from England.
A.Bill and Linda    
B.Alice and Linda  
C.Alice and Tony    
D.Bill and Alice
37.Bill isC years old.
A.eleven          
B.twelve         
C.fourteen          
D.thirteen
38.Who is in Class 3?B
A.Mike           
B.Tony          
C.Alice             
D.Bill
39.Linda is fromA.
A.No.1Middle School          
B.Yuying Middle School
C.New Star Middle School       
D.International School
40.A is Alice's favourite.
A.Reading        
B.Football        
C.Writing           
D.Basketball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Believe in ___ is a very important rule for you to get along well with others.(  )
A.myselfB.himselfC.yourself

查看答案和解析>>

同步练习册答案