7.Once when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus(马戏).Finally,there was only one family between the ticket office and us.This family made a big impression on me.
There were eight children,all probably under the age of 12.You could tell they didn't have a lot of money.Their clothes were not expensive,but they were clean.The children talked excitedly about the clowns,elephants and other acts they would see that night.I could tell they'd never been to the circus before.It was clearly a very important day out for them.The father and mother seemed happy as they could be.
The ticket lady asked how many tickets the father wanted.He proudly answered,"Please let me buy eight children's tickets and two adult tickets,so I can take my family to the circus."
The ticket lady told him the price.
The man's wife lowered her head.There was no longer a smile on the man's face.He quietly asked,"How much did you say?"
The ticket lady again told him the price.
The man clearly didn't have enough money.But how could he tell his kids the bad news?
Seeing what was happening,my dad took a $20 note from his pocket and dropped it on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped the man on the shoulder and said,"Excuse me,sir,you dropped this."
The man understood my father was helping him.He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears(泪水) replied,"Thank you,sir,thank you.This really means a lot to me and my family."
Although we did not go to the circus that night,we didn't care.
65.Why does the writer say"Their clothes were not expensive,but they were clean"(Paragraph 2)?A
A.To show the children were well looked after.
B.To show cheap clothes could be popular.
C.To show how hard the mother worked.
D.To show how rich the family were.
66.Why was the poor man in tears at the end of the story?D
A.He found the money he lost.
B.He wanted others to help him.
C.He made his children unhappy.
D.He was thankful for the kindness.
67.Which of the following statements is probably true according to the passage?A
A.The poor family saw the circus that night.
B.The two families became close friends.
C.The writer's father earned some money.
D.The writer saw the circus that night.
分析 这篇短文中作者主要记述了自己的父亲帮助一家人的故事.这是一个有着八个孩子的家庭,父母带孩子们去看马戏,可是票价太贵.正在这位父亲遭难之际,我的父亲估计丢下20美元,来帮助这一家人.最后这家人如愿以偿的看上了马戏,而我们也因为帮助别人感到很高兴.
解答 答案:65.A 细节推理题.根据句子Their clothes were not expensive,but they were clean.他们的衣服不昂贵,但是很干净.可知结合选项,由此可见父母做的工作很多,把这些孩子们被照顾的很好.故选A.
66.D 细节理解题.根据倒数第二段句子"Thank you.This really means a lot to me and my family."谢谢,对于我和我的家人这真的意味着很多.可知我的父亲帮了这一家一个大忙,感谢他的好意.故选D.
67.A 细节理解题.根据整篇文章内容及其倒数第三段句子my dad took a $20 note from his pocket and dropped it on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped the man on the shoulder and said,"Excuse me,sir,you dropped this."我爸爸从口袋里掏出一张20美元扔在地上!然后他拍拍那个男人的肩膀说:"对不起,先生,你掉了这个."和The man understood my father was helping him.He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears(泪水) replied,"Thank you,sir,thank you.This really means a lot to me and my family."那人明白我父亲在帮助他,他拿起钱,看着我父亲的眼睛,含着泪回答:谢谢,对于我和我的家人这真的意味着很多.可知这一家人那天晚上看上了马戏,故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.