17.Mrs.Green was reading a newspaper story to her class.the story said:were you ever in a hospital when you were small?How did you feel?The doctors in Children′s hospital are asking for money for children's toys.Some children in the hospital must stay in bed for many weeks.Toys are needed to keep these sick children happy and quiet.Money for them can be sent to the hospital.After Mrs.Green read the story,she said,"This story gave me an idea.""You want us to bring some money for the toys.""We could bring some of our own toys for the children in the hospital."said the boys and girls one after another."Well,your ideas would be nice,"Mrs Green said,"but mine is different.""we could make some toys"shouted one of them.Mrs.Green smiled."do you think you could make toys?"she asked."Yes,yes."the whole class answered."Great!Let's begin to make toys tomorrow."said Mrs.Green.on Saturday afternoon,Mrs.Green took children to the hospital with the toys made by her students.The children in the class felt happy,too.A few days later,Mrs.Green read another newspaper story to the class.Some school students brought toys to Children's Hospital last week.The toys were made by the students of Grade Three in Green Street School.The doctor said,"We have never had so many wonderful toys.Our children are very happy with them.They say,"THANK YOU,GRADE THREE."
58.What"idea"did Mrs.Green have in mind?C
A.Ask the class to give some money to the children in the hospital.
B.Ask the class to send some of their own toys to the children in the hospital.
C.Let the class make some toys themselves and give them to the children in the hospital.
D.Tell the class to go to see the children in the hospital.
59.Doctors in Children's Hospital didn't haveC to keep the children happy and quiet.
A.enough time
B.enough boys and girls
C.money to buy toys
D.enough doctors
60.At first,the doctors in Children's Hospital wanted toC the sick children.
A.give some money to
B.make some toys for
C.get money to buy toys for
D.borrow some toys for
61.What Mrs Green really wanted to do is toD.
A.let everyone know her class
B.save some money for toys
C.make herself famous
D.teach the students to do things themselves and be helpful to others.
分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文介绍了一个由一篇报纸故事引发的对孩子的教育.让孩子们知道只有自己做事去帮助别人,才会让别人快乐,也会自己最大的快乐.
解答 58.答案:C.推理判断题.根据第五行Mrs.Green smiled."Do you think you could make toys?"she asked.On Saturday afternoon,Mrs.Green took the children to the hospital with the toys made by her students.格林太太笑了.你认为你会做玩具吗?"她问.星期六下午,格林太太带着学生们的玩具带孩子们去了医院.描述,可知格林老师让学生们自己制作玩具送给儿童医院的孩子们,故选C.
59.答案:C.推理判断题.根据第一行The doctors in Children"s Hospital are asking for money for children"s toys.儿童医院的医生们正在为孩子们的玩具筹钱.描述,可知儿童医院的医生们没有足够的玩具来让孩子们高兴和安静了,故选C.
60.答案:C.细节理解题.根据第一行The doctors in Children"s Hospital are asking for money for children"s toys.儿童医院的医生们正在为孩子们的玩具筹钱.描述,可知儿童医院的医生们是想筹钱为孩子们买玩具,故选C.
61.答案:D.细节理解题.根据第五行Mrs.Green smiled."Do you think you could make toys?"she asked.Let's begin to make toys tomorrow.On Saturday afternoon,Mrs.Green took the children to the hospital with the toys made by her students.格林太太笑了.你认为你会做玩具吗?"她问.让我们明天开始做玩具吧.星期六下午,格林太太带着学生们的玩具带孩子们去了医院.描述,可知格林老师是想教孩子们自己做事情来帮助别人,故选D.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.