精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.阅读A篇短文,根据短文内容判断正误,正确的写"T",错误的写"F".
We are all busy talking about and using the Internet,but how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s.At that time,computers were large and expensive.Computer networks didn't work well.If one computer in the network broke down,then the whole network stopped.So a new network system had to be set up.It should be good enough to be used by many different computers.If part of the network was not working,information could be sent through another part.In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government,but,in the early 1970s,universities,hospitals and banks were allowed to use it,too.However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use.By the start of the 1990s,computers became cheaper and easier to use.Scientists had also developed software that made"surfing"(浏览) the Internet more convenient.
Today it is easy to get on-line(上网) and it is said that millions of people use the Internet every day.Sending e-mail is more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people's life.

61.The Internet has a history of less than thirty years.F
62.In the 1960s computer networks went wrong easily.T
63.Scientists set up a network system to make computers cheaper.F
64.People didn't have enough software to get online conveniently until the early 1990s.T
65.Sending e-mail is the only use of the Internet.F.

分析 因特网被建立于20世纪60年代.20世纪60年代的电脑网络并不好,如果网络中有一台计算机出现问题,整个网络就会崩溃.截止到20世纪90年代初期,科学家们编写了很多的软件,使得电脑更加便宜,更容易使用.

解答 61.F,推理判断题,文中提到"Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s"因特网被建立于20世纪60年代,所以至今为止的历史可不止短短的30年,所以此题错误.
62.T,推理判断题,文中提到"Computer networks didn't work well.If one computer in the network broke down,then the whole network stopped"20世纪60年代的电脑网络并不好,如果网络中有一台计算机出现问题,整个网络就会崩溃,由此确定此题正确.
63.F,推理判断题,文中提到"Computer networks didn't work well"在20世纪60年代计算机网络工作效率不高,后面提到"So a new network system had to be set up"需要建立一套新的网络系统,由此确定建立新网络系统是为了解决系统效率低的问题,由此判断此题错误.
64.T,推理判断题,文中提到"By the start of the 1990s,computers became cheaper and easier to use.Scientists had also developed software that made"surfing"the Internet more convenient"截止到20世纪90年代初期,科学家们编写了很多的软件,使得电脑更加便宜,更容易使用,由此确定此题正确.
65.F,推理判断题,文中提到"Sending e-mail is more popular among students."发e-mail在学生之中很流行,但电脑并不是只能发e-mail,由此确定此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Thank you so much for      the small animal's life.(  )
A.savingB.makingC.taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.You should walkstraight(径直地) on before you see the hospital.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.People know the danger of fires.It's good for a family to learn how to prepare for a fire.Here are some suggestions:
Put a smoke alarm in the house.Smoke from a fire causes the alarm to go off.The alarm makes a loud sound.The sound tells everyone to leave the house at once.
Make escape (逃脱) plans.They should know all the ways out of the house.If there is a fire,everyone follows the plan to get out.Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.
Buy fire extinguishers (灭火器) in the house.Everyone in the family should know how to use them.
Practice for a fire.They do fire practice because they teach children about fire safety.Everyone in the family should know the following fire rules:
*Don't open a hot door!The fire can grow more quickly if you open the door.
*Stay close to the floor!Smoke can be more dangerous than fire; the best air is near the floor because smoke rises.
*What will you do if you hair or clothes start to burn?First,stop!Don't run!The fire burns faster because of more air.Drop!Fall to the floor.They roll!Turning over and over will make the fire go out.Put a blanket (毯子) around you to keep air away from the fire that may still be on you.
There are many possible causes for firs.A wise family is ready all the time.If there is a fire,don't forget to call 119for help.

51.What does it mean when a smoke alarm rings at home?C
A.You have to get up.B.Water is running to the floor.
C.Something is burning.D.Someone breaks your window.
52.The writer advices people to do the following to prepare for a fire except thatD.
A.they practice for a fireB.they make escape plans
C.they buy fire extinguishersD.they use electrical cookers
53.When a fire happens,A if you open the hot door.
A.the fire will grow more quicklyB.the electricity will be cut off
C.the door will soon be on fireD.the house will fall down
54.What are the right steps you should take when your hair or clothes catch fire?B
A.Stop,run,roll.B.Stop,drop,roll.
C.Run,drop,roll.D.Roll,drop,stop
55.What is the best title for this passage?D
A.The Dangers of a Fire.B.The Cause of a Fire.
C.Learn to Use a Fire Extinguisher.D.Be Ready for a Fire.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.It was the first day of school.I had a new classmate,a little old lady with a warm smile.She said,"Hi,young man!I'm Rose.I'm 87years old.Can I give you a hug?"
I said(16)B,"Of course!"
"Why are you in college at(17)C an age?"I asked.
She joked,"I'm here to meet a (18)A husband,get married,have children,and then travel around the world."
"No,seriously,"I asked.
"I always (19)D of having a college education.Now I'm getting one!"she told me.
After a year,Rose became popular.She easily made friends wherever she went.She loved to dress up and she enjoyed the attention from(20)D.
At the end of the term we invited Rose to (21)B at our party.I'll never forget what she taught(22)A.
"We do not stop playing because we are old; we grow (23)B because we stop playing.Here are the(24)B of staying young.You have to laugh and find humor every(25)D.You've got to have a dream.When you (26)A your dreams,you die!"she said.
"There is a big (27)C between growing old and growing up.Anybody can grow old.That doesn't take any talent or ability,"she added."But to (28)B,you have to find the chance in change.Have no regrets(遗憾).We usually don't have regrets for what we did,(29)D rather for things we did not do."
Finally we graduated from the college with Rose.One week(30)B graduation,she died peacefully in her sleep.She taught us by example that it's never too late to be all you can possibly be.

16.A.slowlyB.happilyC.heavilyD.badly
17.A.soB.thisC.suchD.that
18.A.richB.badC.poorD.short
19.A.hopedB.wishedC.wantedD.dreamed
20.A.anotherB.the otherC.the othersD.others
21.A.sayB.speakC.talkD.discuss
22.A.usB.herC.himD.them
23.A.youngB.oldC.tallD.thin
24.A.storiesB.secretsC.seasonsD.surveys
25.A.weekB.monthC.yearD.day
26.A.loseB.haveC.keepD.like
27.A.chanceB.changeC.differenceD.problem
28.A.stand upB.grow upC.grow oldD.keep healthy
29.A.becauseB.soC.thoughD.but
30.A.inB.afterC.duringD.before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Look,There's _        _ sheep on the hill and there are         children,too.(  )
A.a few; a fewB.a little; a few
C.a few; a littleD.a little; a little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.It's Sunday morning.My grandparents,my parents,my cousin and I are at my home.We are all (26)C.What are my grandparents doing?Oh,my grandfather is exercising.He is playing (27)Ctwo balls.My grandmother is reading a newspaper.She is reading a story in it.The story is (28)B.Look!How happy my grandmother is!And my father is watching TV.He is watching CCTV news.It's his favorite (29)A My mother is in the kitchen.She is (30)D.She can cook delicious food.She is a good mother.I love (31)Bvery much.My cousin Peter is my uncle's(32)C.He is 10years old.He is listening to music in my room.He likes music and he (33)B play the piano and the guitar.He is good at(34)A He wants to be a singer (歌唱家).What am I doing?I'm(35)B the computer.

26.A.lazyB.healthyC.busyD.friendly
27.A.inB.toC.withD.at
28.A.boringB.interestingC.shortD.long
29.A.showB.subjectC.bookD.dish
30.A.readingB.writingC.sleepingD.cooking
31.A.himB.herC.itD.you
32.A.daughterB.brotherC.sonD.sister
33.A.mustB.canC.mustn'tD.can't
34.A.singingB.studyingC.talkingD.drawing
35.A.useB.usingC.useingD.uses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.This is         friend.           name is Li Ming.(  )
A.my,HeB.her; He'sC.your; SheD.my; His

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The man from the countryside just came to the city.The life in the city is______ to him.(  )
A.niceB.goodC.newD.funny

查看答案和解析>>

同步练习册答案