精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.People know the danger of fires.It's good for a family to learn how to prepare for a fire.Here are some suggestions:
Put a smoke alarm in the house.Smoke from a fire causes the alarm to go off.The alarm makes a loud sound.The sound tells everyone to leave the house at once.
Make escape (逃脱) plans.They should know all the ways out of the house.If there is a fire,everyone follows the plan to get out.Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.
Buy fire extinguishers (灭火器) in the house.Everyone in the family should know how to use them.
Practice for a fire.They do fire practice because they teach children about fire safety.Everyone in the family should know the following fire rules:
*Don't open a hot door!The fire can grow more quickly if you open the door.
*Stay close to the floor!Smoke can be more dangerous than fire; the best air is near the floor because smoke rises.
*What will you do if you hair or clothes start to burn?First,stop!Don't run!The fire burns faster because of more air.Drop!Fall to the floor.They roll!Turning over and over will make the fire go out.Put a blanket (毯子) around you to keep air away from the fire that may still be on you.
There are many possible causes for firs.A wise family is ready all the time.If there is a fire,don't forget to call 119for help.

51.What does it mean when a smoke alarm rings at home?C
A.You have to get up.B.Water is running to the floor.
C.Something is burning.D.Someone breaks your window.
52.The writer advices people to do the following to prepare for a fire except thatD.
A.they practice for a fireB.they make escape plans
C.they buy fire extinguishersD.they use electrical cookers
53.When a fire happens,A if you open the hot door.
A.the fire will grow more quicklyB.the electricity will be cut off
C.the door will soon be on fireD.the house will fall down
54.What are the right steps you should take when your hair or clothes catch fire?B
A.Stop,run,roll.B.Stop,drop,roll.
C.Run,drop,roll.D.Roll,drop,stop
55.What is the best title for this passage?D
A.The Dangers of a Fire.B.The Cause of a Fire.
C.Learn to Use a Fire Extinguisher.D.Be Ready for a Fire.

分析 我们都知道火的隐患,如何防火,这篇文章给了我们很多实用的建议和介绍.

解答 51.C细节理解题.根据"smoke from a fire cause the alarm to go off.The alarm makes a loud sound"火灾引起的烟雾引起警报发出响亮的声音.可知火警响起了是因为着火了.故选C.
52.D细节理解题.根据文章内容,A是第五段的内容,B是第三段的内容,C是第四段的内容,作者没有提到建议人们用电子炊具来防火,故D项是错误的.故选D.
53.A细节理解题.从文章中的第六段"The fire can go more quickly if you open the door"可知如果你打开门,火就会烧得更快.故选A.
 54.B细节理解题.根据文章中的第八段"stop,drop,then roll"可知当你的头发或衣服着火了,所采取的正确步骤是:stop,drop,then roll,故选B.
55.D主旨大意题.根据全文可知本篇文章主要讲述的是如何防火.故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

11.If you are in Rome,please do as theRomans(罗马人)do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Jack suddenly stopped      and lay (躺)on the ground.so we all stopped      what happened to him.(  )
A.to run to seeB.running  seeingC.running  to seeD.to run  seeing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.当你来到路的拐弯处时,向右转你会看到一家旅馆.
When you come to thecorner of the road,turn right and you'll see a hotel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Mary is my sister.She usually gets up at six thirty.Then she always takes a s(1)howerand eats a good b(2)reakfast.After that,she goes to school at eight thirty.At twelve,she eats l(3)ots of fruit and v(4)egetablesfor lunch.After lunch,she s(5)ometimes plays volleyball.She a(6)lways eats ice-cream after dinner.She knows it's not good for her,but it tastes7astes good!In the evening,she does her homework and usually s(8)wims or takes a w(9)alk.At nine thirty,she g(10)oes to bed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.TYPING
This course is for those who want to learn to type,as well as those who want
to improve their taping.The course is not common.You are tested in the first
class and begin practicing at one of eight different skill levels.This allows you to
learn at your own speed.Each program lasts 20hours.Bring your own paper.
Course fee(费用):﹩125 Materials:﹩25
Two hours each evening for two weeks.New classes begin every two weeks.
This course is taught by a number of professional business education teachers who
have successfully taught typing courses before.
UNDERSTANDING COMPUTERS
This twelve-hour course is for people who do not know very much about
computers,but who need to learn about them You will learn what computers are,
what they can and can't do and how to use them.
Course fee:﹩75Jan.4,7,11,14,18Wed.&Sat.9:00-11:30a.m.Equipmentfee:10
David is a professor of Computer Science at Beijing University.He has over
twenty years of experience in the computer field.
STOP SMOKING
Do you want to stop smoking?Have you already tried to stop and failed?Now
is the time to stop smoking using the latest methods.You can stop smoking,and
this twelve-hour course will help you do it.
Course fee:﹩30 Jan.2,9,16,23Mon.2:00-5:00p.m.DrJohnisapracticingpsychologistwhohashelpedhundredsofpeoplestopsmoking.

66.If you choose the UNDERSTANDING COMPUTERS course,you will have classesB.A.fromMondaytoSunday
B.onWednesdayandSaturday
C.onSaturdayandSunday
67.How long will the STOP SMOKING courselast?A
A.Forfourweeks.
B.Forthreehours.
C.Foraweek.
68.Mr.Black works every morning and evening,but he wants to take part in one of the three courses.What is suitable for him?C
A.TYPING
B.UNDERSTANDINGCOMPUTERS
C.STOPSMOKING
69.If you want to learn about computers and at the same time you want to improve your typing,how much will you pay for it?C
A.﹩75.            B.﹩150.          C.﹩235.
70.What's the special difference between the TYPING course and the other two?A
A.People with different skill levels may learn at different speed.
B.You will take a test after the course.
C.You will pay less money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.阅读A篇短文,根据短文内容判断正误,正确的写"T",错误的写"F".
We are all busy talking about and using the Internet,but how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s.At that time,computers were large and expensive.Computer networks didn't work well.If one computer in the network broke down,then the whole network stopped.So a new network system had to be set up.It should be good enough to be used by many different computers.If part of the network was not working,information could be sent through another part.In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government,but,in the early 1970s,universities,hospitals and banks were allowed to use it,too.However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use.By the start of the 1990s,computers became cheaper and easier to use.Scientists had also developed software that made"surfing"(浏览) the Internet more convenient.
Today it is easy to get on-line(上网) and it is said that millions of people use the Internet every day.Sending e-mail is more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people's life.

61.The Internet has a history of less than thirty years.F
62.In the 1960s computer networks went wrong easily.T
63.Scientists set up a network system to make computers cheaper.F
64.People didn't have enough software to get online conveniently until the early 1990s.T
65.Sending e-mail is the only use of the Internet.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.About two    people watch e-sports competitions and cheer on their favorite teams.(  )
A.millionB.millionsC.million ofD.millions of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.He likes _______ football,but he doesn't _______ it well.(  )
A.play,playsB.to play,playsC.plays,playingD.playing,play

查看答案和解析>>

同步练习册答案