精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.He comes home,has a shower
And eats dinner,every day
Now he's sitting in his favorite chair
Too tired to laugh or play
He reads his book or newspaper
To learn what's new today
Soon he'll go to bed
He's a boring man,my dad
 
Then I see him working
On the building site
He's high upin the clouds
Higher than a kite
He's walking bravely on anarrow piece of wood
Not worried about theheight
Not afraid,not afraid likeme
He's a superman,my dad

64.What do you think the reading above is?A poem.
65.Why doesn't Dad laugh or play after coming home?Because he is too tired.
66.Where does the writer see Dad working?On the building site.
67.How is Dad walking on a narrow piece of wood?Bravely.
68.What does the writer think of Dad at work?A superman..

分析 他回家,淋浴,然后每天吃晚饭.现在他坐在他最喜欢的椅子上太累了,不笑不玩,他读他的书或报纸去学习今天新的东西.很快他就要上床睡觉了,他是个无聊的人,我的爸爸.然后我看到他在工作在建筑工地上,他高高的在云上比风筝高.他勇敢地走在一块木头上不担心高度不害怕,不像我一样害怕,他是超人,我的爸爸.

解答 本文属于文学类阅读理解,主要以诗歌的形式描写了一位父亲的伟岸形象.
64.答案A poem  猜测题 由文章的格式可以看出,这篇文章不同于以往的段落式的文章,只有诗歌的格式才是这样的,故填 A poem
65.答案Because he is too tired.细节理解题 由文中 Too tired to laugh or play 可知 太累了,不笑不玩,故填Because he is too tired
66.答案On the building site  细节理解题 由文中 Then I see him working On the building site 可知 然后我看到他在工作 在建筑工地上,故填On the building site
67.答案Bravely  细节理解题 由文中 He's walking bravely on anarrow piece of wood 可知 他勇敢地走在一块木头上,故填Bravely 
68.答案A superman  细节理解题 由文中 He's a superman,my dad 可知 他是超人,我的爸爸,故填 A superman.

点评 本文较为简单,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.注意是诗歌的形式.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Which of the following signs can be seen on the door of a shopping mall?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.In the last ten months,September Miracle (奇迹) ______in CCTV for more than five times and is popular all over the country.(  )
A.has played the pianoB.has given out their song disks
C.has written songsD.has performed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Can we turn right,driver?My home is over there.
-Oh,sorry.Look at the sign ________.(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The sign with the words"__________"is often found in a hospital or a library.(  )
A.KEEP QUIETB.NO PHOTOSC.NO PARKINGD.STOP

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Dr.Wade is my hero.He saved my life when I could have died.He saved lots of children's lives.He worked hard and studied a lot to get the job he has got now.He has done very difficult operations.He has to work almost every day at the hospital.He has studied the heart and got his MD(医学博士)at Queens University.He is a great doctor and he is easy to talk to.
He is willing to take a risk to save someone's life.He saved my life from a heart attack when I was in hospital.He worked very hard to find out what exactly was wrong with my heart and why it wasn't working properly.
He went out of his way  for someone like me and my parents,because he had to explain to them what was wrong with me and did lots of different tests to find the medicine to cure me.His life has made a difference in the lives of others.I saw him look after many other children in hospital and help them get well.Also,he is always there helping by teaching other doctors about being heart specialists(专家).He works very hard to keep others alive.You can phone him anytime and he will phone you back as soon as possible to see how he can help you.He has a group of medical workers who make his appointments(预约)  and make sure you get the medicine that Dr.Wade tells them to give you.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
53.From the passage,we know that the writer once got a(n)B.
A.lung          B.heart        C.eye      D.stomach
54.The doctor got his MD atC.
A.Tsinghua University      B.Harvard University
C.Queens University        D.Beijing University
55.The underlined phrase"went out of his way"probably meansB.
A.宽以待人    B.竭尽全力    C.马虎应付    D.黔驴技穷
56.We can learn from the passage that the doctorC.
A.was difficult to talk with  
B.saved the writer's life easily
C.helped several doctors become heart specialists
D.wasn't willing to save some serious patients
57.Which one of the following sentences is WRONGD?
A.Dr.Wade is the writer's hero.
B.The doctor saved the writer's life.
C.The doctor saved many children's lives.
D.The doctor saved the lives of the writer's parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Waiter,20dollars for dinner,right?
--I'm afraid 25dollars,sir,for drinks are ________.(  )
A.extraB.freeC.highD.spare

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Amy,I called you yesterday evening,but nobody answered the phone.
-Oh,I _________ a walk with my mother at that time.(  )
A.takeB.tookC.am takingD.was taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Because of the bad weather,we have to _________ the meeting till next week.(  )
A.take offB.get offC.put offD.set off

查看答案和解析>>

同步练习册答案