精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Dr.Wade is my hero.He saved my life when I could have died.He saved lots of children's lives.He worked hard and studied a lot to get the job he has got now.He has done very difficult operations.He has to work almost every day at the hospital.He has studied the heart and got his MD(医学博士)at Queens University.He is a great doctor and he is easy to talk to.
He is willing to take a risk to save someone's life.He saved my life from a heart attack when I was in hospital.He worked very hard to find out what exactly was wrong with my heart and why it wasn't working properly.
He went out of his way  for someone like me and my parents,because he had to explain to them what was wrong with me and did lots of different tests to find the medicine to cure me.His life has made a difference in the lives of others.I saw him look after many other children in hospital and help them get well.Also,he is always there helping by teaching other doctors about being heart specialists(专家).He works very hard to keep others alive.You can phone him anytime and he will phone you back as soon as possible to see how he can help you.He has a group of medical workers who make his appointments(预约)  and make sure you get the medicine that Dr.Wade tells them to give you.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
53.From the passage,we know that the writer once got a(n)B.
A.lung          B.heart        C.eye      D.stomach
54.The doctor got his MD atC.
A.Tsinghua University      B.Harvard University
C.Queens University        D.Beijing University
55.The underlined phrase"went out of his way"probably meansB.
A.宽以待人    B.竭尽全力    C.马虎应付    D.黔驴技穷
56.We can learn from the passage that the doctorC.
A.was difficult to talk with  
B.saved the writer's life easily
C.helped several doctors become heart specialists
D.wasn't willing to save some serious patients
57.Which one of the following sentences is WRONGD?
A.Dr.Wade is the writer's hero.
B.The doctor saved the writer's life.
C.The doctor saved many children's lives.
D.The doctor saved the lives of the writer's parents.

分析 本文是记叙文.叙述了Wade博士挽救了作者的生命,他经常帮助其他医生,并让他们成为医学专家,他努力挽救其他人的生命.

解答 53.B.细节理解题.根据He saved my life from a heart attack when I was in hospital.可知作者得了心脏病.故选B.
54.C.细节理解题.根据He has studied the heart and got his MD(医学博士)at Queens University.可知他在女王大学学习过,获得了医学博士.故选C.
55.B.词意猜测题.根据for someone like me and my parents,because he had to explain to them what was wrong with me and did lots of different tests to find the medicine to cure me.可知他要竭尽所能.故选B.
56.C.细节理解题.根据he is always there helping by teaching other doctors about being heart specialists(专家).可知他帮助其他的医生成为医学专家.故选C.
57.D.细节理解题.根据He saved my life when I could have died.可知Wade医生挽救了作者的生命,而不是他的父母.故选D.

点评 解答此类题,要根据题目要求采取不同的答题技巧.如对于"细节理解题"要细读教材,找出与题目叙述有关的句子,认真对比分析,方能得出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Water Park is a good place ______.(  )
A.to have funB.have funC.having funD.to have a fun

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读下面短文,将划线句子翻译成中文或英文
(71)Students these days often have a lot of worries.Sometimes they have problems with their schoolwork,and sometimes with their friends. (72)他们对此能做点什么呢? Some people believe the worst thing is to do nothing.Laura thinks (73)problems and worries are normal in life.She thinks talking to someone helps a lot.Unless we talk to someone,we'll certainly feel worse.
Robert advises students about common problems.He thinks it is best not to run away from our problems. (74)我们应该尽力去解决它们. He thinks the first step is to find someone you trust to talk to.Students often forget that their parents are always there to help them.In English,we say that (75)sharing a problem is like cutting it in half.So you're halfway to solving a problem just by talking to someone about it!
71.近来,学生们经常有许多的担忧(困惑)
72.What can they do with them?/Can they do something with them?
73.问题和担忧在生活中是(很)常见的
74.We should try our best to solve them
75.(与人)分享一个问题就如将问题分成两半(一人分担一份).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18."You'll have to take care of the baby today,"a woman told her husband."I'm not feeling well."
"Then you must stay in bed and rest,dear"her husband said."I'll be pleased to look after our baby.""By the way,shall I do the shopping for you as well?"her husband asked.
The woman was very glad and said,"That will help me very much.I'll give you a list of things to buy"
She wrote out the list and gave it to him.
The man took the baby to the supermarket and put him in the shopping cart.Then he pushed the shopping cart along the rows of things and looked for those that were on his list.
At first everything was OK,but then the baby began to cry.
Then he started to scream.
And scream!
And SCREAM!
"Keep calm,George,"the man said."Don't get excited.Don't shout,George.Don't lose your temper,George."
A woman in the supermarket heard him saying so.She walked up to him.
"I think you are wonderful,"she said."You are so patient with your little George."
"Madam,"the man said,"I'm George.He's Edward."

42.The man took care of the baby instead because his wife wasA.
A.ill                    
B.busy                    
C.angry
43.The baby cried so hardB.
A.at home                
B.in the supermarket      
C.in the street
44.When the baby was crying,the father kept taking toCfor relaxing.
A.his baby              
B.the woman               
C.himself
45.The underlined sentence"Don't lose your temper."in this passage means"A".
A.calm down              
B.shut up                 
C.walk on
46.The baby's name isB.
A.George                 
B.Edward                   
C.Scream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.He comes home,has a shower
And eats dinner,every day
Now he's sitting in his favorite chair
Too tired to laugh or play
He reads his book or newspaper
To learn what's new today
Soon he'll go to bed
He's a boring man,my dad
 
Then I see him working
On the building site
He's high upin the clouds
Higher than a kite
He's walking bravely on anarrow piece of wood
Not worried about theheight
Not afraid,not afraid likeme
He's a superman,my dad

64.What do you think the reading above is?A poem.
65.Why doesn't Dad laugh or play after coming home?Because he is too tired.
66.Where does the writer see Dad working?On the building site.
67.How is Dad walking on a narrow piece of wood?Bravely.
68.What does the writer think of Dad at work?A superman..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Are you scared of the flight?
--No,just a little ________.(  )
A.angryB.seriousC.anxiousD.calm

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-I had a really good weekend at my uncle's.
-.(  )
A.Oh,that's very nice of youB.Congratulations
C.It's a pleasureD.Oh,I'm glad to hear that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.February 5,2012 didn't start out well for Darren.He was told that his car had been driven off  when he just rushed into a pet store for some pet food.He left his two boys,7--year--old  Jim and 5--year--old  Rick and the pet dog,Kimmy,in  the running car when he was in the store.
Then the worried father called the police at once and they began to discuss the best way to save the kids.While the adults were worried about the kids in the car,Kimmy,the little dog,was so mad at the stranger.She sat the front seat and began barking at him.If that wasn't enough,the two boys began to scold(斥责)the car thief for driving away with the wrong car.And they said angrily that it wasn't right for him to take their dad's money when the thief wanted them to steal the cash in the car.
The two boys and the dog made the thief so crazy that he asked them for their address.Then he stopped the car at the gate of their house and then ran away,with his face hidden inside his shirt.When Darren and the police were still discussing an organized plan to save the kids,his wife called to tell him that the car,kids  and the dog were all home.

61.Kimmy wasA.
A.a pet dog            
B.a police officer      
C.one of Darren's sons.
D.one of Darren's friends
62.The kids wereBwhen their father went to buy some pet food.
A.at home              
B.in the car               
C.in the store                     
D.at the street corner
63.The two kidsC in the car.
A.sat at the front seat                                
B.chatted with the thief
C.kept scolding the thief                          
D.kept barking at the father
64.A sent the kids and the dog home on that day.
A.The thief               
B.The father               
C.The mother           
D.A policeman
65.Darren's wife called toD.
A.ask how their pet dog was                                 
B.ask who drove off their car
C.tell him about the accident                                   
D.tell him that their sons arrived home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.She has many nice dresses.She wears a different one every day ______ the week.(  )
A.ofB.fromC.atD.for

查看答案和解析>>

同步练习册答案