精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.
             
The Coca Cola Company has a new invention-the"Plant Bottle".It is partly made from plants.It shows how businesses can help to deal with the problem of climate(气候)change.

Now the UK has a new light bulb that can last 25 years or more.It is green and environment friendly,and as bright as the old light bulbs,but it costs?30.
    
A Korean designer,Jaebeom Jeong,has invented a"cart rider".The idea is to put a shopping cart and a bicycle together.That should add some fun to your weekly shopping!
   
If you sit in a chair for too long or in a bad position(位置),your back may begin to hurt.Now there is a new chair that could help you avoid that.It was developed by German scientists.It makes noises to tell users when they need to move.
61.The"cart rider"can make your shopping moreC.
A.difficult        
B.boring       
C.interesting        
D.necessary
62.The"Plant Bottle"was invented byB.
A.an English company              
B.the Coca Cola Company      
C.a Korean designer                
D.German scientists
63.What will happen if you sit in the new chair for too long?D
A.Your head will hurt.
B.You will be very nervous.
C.The chair will move.
D.The chair will make noises.
64.The new light bulbC.
A.is brighter than the old light bulbs   
B.isn't good for the environment
C.can last at least 25 years            
D.can last less than 25 years
65.All the four inventions are aboutD.
A.the climate    
B.everyday study  
C.the environment 
D.everyday life.

分析 可口可乐公司有一个新的发明,"植物瓶".它在一定程度上是由植物制成的.它表明企业可以帮助应对气候的变化.
现在英国有一个新的灯泡,可以持续25年或更久.它是绿色和环保的,像旧的灯泡一样亮,但它的成本30£.
韩国设计师Jaebcom,已经发明了一种"超市购物自行车".这个想法是把购物车和自行车放一起.给你的购物增添了快乐.
如果你长时间坐在椅子上或在一个糟糕的位置,你可能会受伤.现在有一个新椅子,可以帮助你避免这样做.这是由德国科学家开发的.它发出噪音去告诉用户需要移动.

解答 61.答案:C.细节理解题.根据第三段That should add some fun to your weekly shopping!可知给我们的购物带来趣味,故选C.
62.答案:B.细节理解题.根据第一段The Coca Cola Company has a new invention-the"Plant Bottle".可知是可口可乐公司发明的,故选B.
63.答案:D.细节理解题.根据最后It makes noises to tell users when they need to move.可知如果你坐的太久,椅子会发出声音去提醒,故选D.
64.答案:C.细节理解题.根据第二段Now the UK has a new light bulb that can last 25 years or more可知至少能持续至少25年,故选C.
65.答案:D.推理判断题.文中提到的四个发明都是和我们的日常生活息息相关,有关气候,灯泡照明,购物车,椅子等,故选D.

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Peter and Kate went to the dancing party last night.They enjoyed         .(  )
A.myselfB.themselvesC.herself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Dolphins are our friends.They can use tools to solve problems although they don't have hands.For example,scientists have ever found that a dolphin can make a shy eel(鳗鱼) come out of its hole with a dead fish.
Dolphins use different sounds to exchange information with each other.Scientists in Hawaii have developed a sign language to give instructions to dolphins,and the results are amazing.They find that dolphins not only understand the meaning of individual (个别的) words,but also understand the importance of word order in a sentence.
Most animals enjoy playing-but dolphins seem to like making their games as challenging as possible.On a beautiful day in 1997,scientists at a beach watched a little dog going into the sea and swimming towards the dolphins.To their surprise,the dolphins came up to the dog and then started throwing it into the air.The dog seemed to enjoy the"game"and continued playing with the dolphins for more than an hour.
Dolphins live in a very different world from ours,but they are very good at our"IQ tests".For example,they will jump out of the water when they hear a whistle (口哨) noise.They do this because they will get a fish as a prize.
There is still much to learn about these cute problem-solvers,but it is certain that watching a dolphin show is fun.

根据短文内容,选择最佳答案.(5分)
46.What can a dolphin use to make an eel come out of its hole?C
A.Its mouth.
B.Its head.
C.A dead fish.
D.A little dog.
47.How do dolphins exchange information with each other?D
A.By using tails.
B.By using tools.
C.By using words.
D.By using sounds.
48.Where did the dolphins throw the dog when playing?B
A.Onto its back.
B.Into the air.
C.Onto the beach.
D.Into the water.
49.Why do the dolphins jump out of the water when they hear a whistle noise?A
A.Because they want to get a fish as a prize.
B.Because they enjoy playing on the water.
C.Because they want to play with other dolphins.
D.Because the dolphin keepers want them to come out.
50.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.Dolphins understand many languages.
B.Dolphins are a kind of clever animals.
C.Scientists have known dolphins well enough.
D.Dolphins seem to make their games relaxing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A.What a pity!
B.Nice to meet you.
C.Good luck!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.听下面一段长对话,回答13-15三个小题.
13.How are the two speakers talking?
A.On the phone.
B.By air.
C.By E-mail.
14.Where is Robert now?
A.In the park.
B.In the library.
C.At his friend's home.
15.What does Robert want Anny's brother to do?
A.To study with him.
B.To play basketball.
C.To call him back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.近几年来益阳发生了巨大的变化
Great changes havetakenplace in Yiyang in recent years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Excuse me.Can you tell me what time it is now?
----Sorry,I      .My watch doesn't work.(  )
A.can'tB.may notC.mustn'tD.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-                is it from your home to your school?
-It's about 6 kilometers.(  )
A.How farB.How longC.How soonD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mr.Brown had lived in a village before he became a famous lawyer.He remembered his hard life during studying in the college.And his parents borrowed much money for him.So he worked hard and tried his best to get more money.
Now he lives in a beautiful house with his family and his son Richard is clever.He likes the boy very much and sent him to the best school in the city.He hopes Richard to live a happy life and buys everything the boy wants.He wishes his son could become a great scientist.
But he doesn't know Richard hates studying and spends much time in playing.Now he's interested in fishing and sometimes cuts classes.So he failed in the exams.Miss Young,his head teacher,tells him not to do that,but he doesn't listen to her.She became angry after the boy was late again one afternoon.
"I'll visit your father tomorrow evening,Richard."said Miss Young."I'll ask him a good way to educate you."
"You'd better not talk with him,madam,"said the boy."Or you'll pay for a fee(费) for his advisory service!"

36.Mr.Brown works hard toB.
A.forget his past hard life               
B.live a happy life
C.be a famous lawyer                  
D.give his son more money
37.Mr.Brown sent his son to the best school becauseD.
A.he's very rich                       
B.the boy studies hard
C.the boy is good at his lessons          
D.he hopes the boy to do well in his class
38.The meaning of the phrase"cuts classes"in the story isA.
A.逃学         
B.逃跑           
C.逃避          
D.留级
39.B,so Miss Young was angry with him.
A.Richard didn't listen to her           
B.Richard was often late for classes
C.Richard didn't do his homework       
D.Richard didn't pass the exams
40.Which of the following is true?A
A.Richard isn't afraid of Miss Young at all.
B.Miss Young wouldn't pay for the advisory service.
C.Richard tries to stop Miss Young visiting his father.
D.Mr.Brown wouldn't meet Miss Young.

查看答案和解析>>

同步练习册答案