7.Many young people want to become pop-stars.It is their great ambition(雄心) in life.They think pop-stars make a lot of money,they have interesting and exciting lives,thousands of fans love them,and they become famous!
Yes,but first they must become stars.Most of them start their life with a group.But there are
many groups and competitions(比赛)are hard.Only a small number can be popular.They have to work very hard before they reach the top.And very few reach the top and
stay there.In England there are perhaps thirty or so groups at the top.Most of these do not make
so much money,perhaps 500 pounds each time they act.What's more,they have quite a lot of
expenses(开销).They have to pay a manager,for example.He is the key personin their lives.
Then there are their clothes,their instruments(乐器) and their van(厢式货车).
And don't forget,they have to travel a longway-sometimes 2,000 miles in one week.At times they even sleep in their van instead of a hotel,just to save money.
So now,what do you think?Are pop-stars so rich?And do they have such exciting lives?
8.Which of the following is the reason that many young people want to become pop-stars?D
A.Living an exciting life.
B.Becoming a rich man.
C.Thousands of fans love them.
D.All of the above.
9.What does the manager do in the group?C
A.He runs(管理) this group
B.He looks after them
C.He is important to them
D.He buys them clothes and instruments
10.The writer makes us konwC.
A.it is glad to become a pop-star
B.if you work very hard in pop groups,you will reach the top
C.pop-stars are not happy or rich.
D.We had better not dream of being pop-stars.
分析 短文讲了许多年轻人想要成为明星,他们认为明星挣钱多,过着有趣令人兴奋的生活,有成千上万的崇拜者.但是成名的路很长,明星们真的那么富裕吗?她们的生活真的那么精彩吗?可知并不是像想象的那样.
解答 8.D 细节理解题.根据第一段最后一句They think pop-stars make a lot of money,they have interesting and exciting lives,thousands of fans love them,他们认为明星挣钱多,过着有趣令人兴奋的生活,成千上万的崇拜者.故选D.
9.C 细节理解题.根据倒数第四行句子They have to pay a manager,for example.He is the key personin their lives.例如他们不得不给经纪人钱,他是他们的生活中的关键人.可知经纪人是非常重要的.故选C.
10.C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子So now,what do you think?Are pop-stars so rich?And do they have such exciting lives?现在,你认为怎么样?明星们有钱吗?他们的生活令人兴奋吗?可知文章主要告诉我们明星不是很有钱,生活不是令人兴奋的.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.