分析 汤姆非常喜欢店铺里的那双鞋子,但是,他妈妈没有很多钱,无法买给他.于是他去了公园,以免妈妈发现他不开心.在那儿,他看到个小男孩用手移动轮椅.汤姆看着他,吃惊的发现那个男孩没有脚."没有鞋子比没有脚的情形要好得多,"他想.他没有理由感到难过.想着他是快乐的.
解答 36.答案:A.细节理解题,根据Tom walked past the shop on the street corner.可知:汤姆是步行走过那个店铺的.故选:A.
37.答案:A.细节理解题,根据He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.Looking down at his old shoes,he felt sorry for himself.He really wanted to have them for his birthday.可知:汤姆停在那个店铺前是因为他想买那双鞋子.故选:A.
38.答案:C.细节理解题,根据He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.可知:汤姆喜欢的那双鞋子还没有卖出去.故选:C.
39.答案:D.细节理解题,根据He sadly walked away and thought how to tell his mother about it.He knew very well she had little money.He decided not to go home at once,as he looked sad and his mother would notice it.So he went to the park and sat on the grass.可知:汤姆不想让他妈妈担心,故选:D.
40.答案:B.推理判断题,根据He stopped to look at the front row of shoes,and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there.这说明汤姆非常喜欢那双鞋子.结合下文He sadly walked away and thought how to tell his mother about it.He knew very well she had little money.He decided not to go home at once,as he looked sad and his mother would notice it.他知道他妈妈没有钱,所以他决定不立刻回家以免妈妈发现他不开心.由此可以推断出:汤姆非常爱他的妈妈.故选:B.
点评 首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文信息确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A Soccer Game Attention,please!There is a soccer game between Class Two and Class Three on the school playground at 3:30 this Saturday afternoon.Come and watch it. |
| Stamp Show Do you want to see different kinds of stamps?Come to the Stamp Show in the school hall.From 8:00a.m.to 4:00p.m.every Saturday and Sunday. |
| Evening Party ( 晚会 ) Do you like singing and dancing?Yes?Come to our evening party on our playground. Time:7:00p.m.---11:00p.m.Saturday |
| Movie Night Place:School Hall Day:Saturday Time:King Kong 6:00p.m.---11:00p.m. The Sound of Music 7:00p.m.---10:00p.m. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com