精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.I recently spent two years in the Arctic(北极)filming the series(连续剧)Blue Planet.I love being in an environment that hasn't changed for 20,000years.Of course it's freezing,but it must be a healthy place because you never catch a cold.
When I am filming,I like to really feel how lonely the environment is.Filming underwater involves cutting through thick ice.When diving in,you should tie to a line.The person at the other end of the line has to pull you out fast if necessary.
At first I was a research diver for the British Antarctic Survey Project,but for me,science isn't exciting enough.I'd always enjoy photography,and whenever camera teams passed through,they encouraged me to watch and learn.I was then able to move into filming in 1985and have concentrated on Arctic and Antarctic wildlife ever since.
I prefer to be face to face with the animals I'm filming.I haven't been in the water with killer whales yet,but I plan to.Of course,it's dangerous if you choose the wrong moment..They're big animals and can move fast,so I'd be stupid to film them when they are searching for food!
I have never had problems with polar bears,although once I was frightened when one tried to get into my tent.Polar bears are bold,clever and dangerous.But I made the bear understand I wouldn't hurt it.
Now I come back home,I work in the mornings and spend the afternoons swimming to keep fit.Now I'm fifty,and filming is harder.The challenge(挑战)for me is to go on with the high-quality work.

74.The writer loved the Arctic becauseC.
A.it's freezing
B.it's changeable
C.it's a healthy place
D.it's an exciting place
75.From the third paragraph we know that at first the writer was aA.
A.research diver
B.scientist
C.a photographer
D.film-maker
76.The underlined phrase"the wrong moment"refers to the time when the whales areA.
A.hungry
B.meeting strangers
C.having a rest
D.moving fast
77.Talking about his experience with a polar bear,the writer saidC.
A.the animal was much more afraid than he was
B.he felt excited,having no idea that the bear might attack him
C.the bear seemed to know that he wasn't dangerous
D.he realized he was wrong to trust polar bears
78.What does the writer think of his job as a cameraman now?D
A.It's dangerous.
B.It's boring.
C.It's for young people.
D.It's difficult.
79.The passage is mainly aboutB.
A.the good chances in TV camera work
B.the challenges of the environment the writer works in
C.the difficulties of having to work alone
D.the beautiful scenery of the Arctic.

分析 本文主要向我们介绍了作者到北极拍摄连续剧Blue Planet的经历.那里是一个20000年不变的环境,当然很冷,但它一定是个健康的地方,因为你从不感冒.作者拍戏时还要面临的一个问题是,要面对海底的动物,鲸.但作者让他们意识到他自己是不危险的.最后说我面临的挑战是继续进行高质量的工作.

解答 74.C 细节理解题:根据第一段I love being in an environment that hasn't changed for 20,000years.Of course it's freezing,but it must be a healthy place because you never catch a cold.我喜欢呆在20000年不变的环境里,当然很冷,但它一定是个健康的地方,因为你从不感冒.故选C.
75.A 细节理解题:根据第三段At first I was a research diver 起初我是一个潜水员研究者.故选A.
76.A 词义理解题:根据第四段when they are searching for food当他们在寻找食物的时候.即他们很饿的时候,故选A.
77.C 细节理解题:根据第五 段But I made the bear understand I wouldn't hurt it.但我让熊明白我不会伤害它.故选C.
78.D 细节理解题:根据最后一段Now I'm fifty,and filming is harder现在我五十岁了,拍戏更难.故选D.
79.B 大意理解题:根据最后一段The challenge(挑战)for me is to go on with the high-quality work.我面临的挑战是继续进行高质量的工作.故选B.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.(  )
A.quietB.ivoryC.terrible

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.This is a song millions of Americans will hear this New Year's Eve.It is called Auld Lang Syne (《友谊地久天长》).It is the traditional music played during the New Year's celebration.Auld Lang Syne is an old Scottish poem.It tells about the need to remember old friends.
The words"auld lang syne"mean"old long since".No one knows who wrote the poem first.However,a version by Scottish poet Robert Bums was published (出版) in 1796.The words and music we know today first appeared in a songbook three years later.
The song is played in the United States mainly on New Year's Eve.The version (译文) you are hearing today is by the Washington Saxophone Quartet.As we end our program with Auld Lang Syne.I would like to wish all our radio friends a very Happy New Year!This is Buddy Thomas.

61.This passage is fromD.
A.a newspaper.
B.a magazine.
C.a TV program.
D.a radio program.
62.C is introducing Auld Lang Syne to us.
A.Robert Bums.
B.The Washington Saxophone Quartet.
C.Buddy Thomas.
D.The passage doesn't tell us.
63.From the passage,we know that The song Auld Lang Syne mainly played in theUSA
A
A.On New Year's Eve.
B.On Christmas Eve.
C.On weekends.
D.On holidays.
64.The words and music of Auld Lang Syne we know today first appearedD
A.In 1790.
B.In 1793.
C.In 1796.
D.In 1799.
65.The song Auld Lang Syne is aboutC.
A.the history of Scotland              
B.an old Scottish poet
C.the need to remember old friends  
D.the wishes to the radio friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.Haire,19,with five friends,got into his car at around 10p.m.,and went to a party.They'd driven on the streets often,(16)A they couldn't find the house,and Haire's iPhone GPS wasn't working.
He had to drive into a parking place by a small lake to see(17)D his car's GPS could help.Before Haire could stop the car,his friend Sawin,19,looked up from the backseat and saw a pair of (18)B lights from the water about fifty yards away."There is a car in the water!"he cried.
In the darkness,the boys could hardly see (19)A through the windows."We thought we had to get this man out of there now,or he was going to die,"says Haire.
He and Sawin jumped into the cold water and(20)C hard to the sinking car.Inside,Miguel Hernandez was holding the steering wheel and looking up in fear.
Haire(21)A the car first and helped Hernandez roll down the window,and he opened Hernandez's seat belt.Then water began(22)B into the car,causing it to go down to the bottom of the 15-foot-deep lake.
Haire and Sawin (23)D Hernandez out of the car and took him back to the shore as the car went down completely into the darkness below.
"Some things happened sometime,and it was hard for people to(24)B,"says Haire."We left my friend's house at a certain time,didn't have to stop at any red lights,and got(25)A."Sawin agrees,"If we had showed up 30seconds later,he probably would have been dead."

16.A.butB.soC.orD.and
17.A.thatB.whatC.howD.if
18.A.darkB.strangeC.blackD.interesting
19.A.clearlyB.slowlyC.quicklyD.loudly
20.A.ranB.droveC.swamD.jumped
21.A.reachedB.arrivedC.droveD.stopped
22.A.droppingB.pouringC.throwingD.bringing
23.A.sawB.turnedC.sentD.pulled
24.A.enterB.expectC.exploreD.excuse
25.A.lostB.foundC.worriedD.pleased.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.People all over the world recognized teachers make great (46)Cto the society.
In the Philippines(菲律宾),Teachers'Day takes place on October 5.But it is actually (47)A in schools between the months of September and October.And students give their teachers flowers and sing songs or read poems to their teachers.
South Korea celebrates Teachers'Day on May 15.It began when a group of Red Cross youth team members visited their(48)Cex-teachers(前任老师)at hospitals.Later it became the Teachers'Day.Now on Teachers'Day students visit their former teachers who are retired or sick and(49)Bgreetings and thank you cards.Many schools (50)Con Teachers'Day or use the day to have a hiking for the teachers.
In the United States,Teachers'Day takes place on May 5,and students offer small gifts to their(51)Ateachers.
We should remember our teachers play an important role in the(52)C of  youth and children.From the time of Confucius,teachers have been did the job of (53)Bthe people's skill.Teachers (54)Athe knowledge to the students,and they encourage students to have a thirst for(渴望)knowledge and love of learning.
Think of that special teacher who has made a difference in your life.They are worth your respect and (55)C.

46.A.introductionB.pronunciationC.contribution
47.A.celebratedB.builtC.raised
48.A.kindB.wiseC.sick
49.A.allowB.offerC.suggest
50.A.keepB.runC.close
51.A.specialB.firstC.old
52.A.lifeB.experienceC.education
53.A.trainingB.developingC.worrying
54.A.passB.teachC.learn
55.A.resultsB.regretsC.thanks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确.
stop smoking;  because of;  are made to;  such as;  have no choice
FromJanuary1,2009 Hong Kong banned(禁止)smoking in mostpublic places.The places include restaurant,workplaces,schools or karaokebars.And from July1,2009,it banned some other public places (57)such as nightclubs,bars or bathhouses.Even smokingin some outdoor places is against the law.For example,beaches,sports ground,museums and most areas of public parks.Hong Kong hopes the ban can prevent peoplefrom smoking passively.What's passive smoking?When people smoke in arestaurant or on a bus,others (58)are made to breathe thesmoke too.They don't want to smoke but they (59)have no choice.It does harm to people's health.And it'll be better if more people in HongKong give up smoking (60)because of the ban.
   If someone breaks the ban,he will have to pay up to HK$5,000.Now moreand more citizen begin to (61)stop smoking.Today's Hong Kong is becoming more and moreattractive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.根据要求完成大作文,词数:60---80词左右;
现在的科技日新月异,各种发明以及高科技产品成为了我们生活中不可缺少的东西,如电脑、笔记本电脑(laptop)、手机(mobile phone)、MP4、数码相机(digital camera)、数码摄影机(DV)等.请以My favorite invention为题描述你最喜欢的一种发明,并说明理由(理由至少有两个方面).
         My Favorite Invention
My favorite invention
  Among all the modern inventions,laptop is my favorite one.I think it is the most amazing invention in the 21 st century.Laptops are light and small.They are easy to carry.With alaptop,we can work,study and entertain everywhere.A laptop can get to the Internet outside,which enables us to get the latest information whenever we want.Using a laptop,I can keep in touch with my friends and family through e-mails and QQ at any time and in anyplace.I think in the future,everybody will have his or her own laptop..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Have you ever complained why life is so tiring?Does the sky sometimes seem dark to you?Are your studies sometimes not successful?Well,friends,cheer up and smile all the time.If you see the world with your warm heart,you'll find that the whole world smiles to you.
While in school,sometimes you are tired of your lessons,but have you ever noticed the happy smile on your teacher's face when you did a good job?
One day,it is fine.Just before you go out,it suddenly states to rain.Maybe you would feel very sad and start to complain about the weather.But dear friends,why don't you sit down and listen to the free concerts that nature offers you?And with the timely(及时地) rain,crops in the fields will grow better and better and farmers will have a good harvest.
Although everyone wants to succeed in what he tries to do,sometimes failure can't be avoided.I think failure is not terrible,and the terrible thing is that we are afraid of it and give up hope.When we face failure,we must be confident in ourselves.As a popular saying goes,"Failure is the mother of success.
Attitude(态度) decides everything.Let's smile to whatever we meet and the whole world will smile to us.

根据短文内容,选出一个最佳答案填入题前的括号内.
86.People sometimes complain.D
A.the sky is always dark              
B.their studies are successful
C.they see the world with their heart    
D.life is tiring
87.According to the passage,in schoolB,
A.the students won't get tried of  their lessons   
B.the teacher will be happy if the students do good jobs   
C.the teacher don't like their teaching  
D.the teacher are tired of their work
88.If there is a timely rain,C
A.you want to go out               
B.you can't listen to a concert
C.crops in the fields will grow better   
D.farmers can't have a good harvest
89.When we face failure,weA.
A.must be confident in ourselves    
B.shouldn't be afraid of it
C.shouldn't give up               
D.All of the above
90.The best title for the passage isA.
A.Smile and the World Smile to you   
B.Complaining about Life
C.Failure is the Mother of Success     
D.It is Very Hard to Succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.______ will they finish printing the newspaper?
In about five hours.(  )
A.How muchB.How often.C.How longD.How soon

查看答案和解析>>

同步练习册答案