精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.The hottest topic in Yongjin Middle School,it's money.The school held an activity called"making money"last weekend.About 200 Junior1and Junior 2 students were divided into 30 teams.They went out to make money by selling things.
Some sold newspapers;some chose bottled water;some sold environmentally friendly shopping bags.
Hu Qing's team decided to sell some useful books in Activity Center.They thought parents would like to buy the books for their children.But unfortunately,they met urban management officers.The officers asked them to leave."Finally we had to give up."said Hu.
Wang Bing and her team sold ice cream in a square.They didn't meet any officers.But few people were interested in what they were selling.The team then put up a board saying"For Country Kids".It worked.More people came to their stall(小摊).A foreigner even gave them 100yuan.Later that day they gave the money to the"Project Hope"office.
Meng Zhaoxiang and his team were luckier.They sold all their cakes in four hours.They made 40 yuan."It was not easy to make the money,"said Meng."Some people just looked.Others just tasted but didn't buy.Now I know how hard it is for our parents to make the money we need to lead happy lives."
50.B took part in the activity.
A.All the students    
B.Some students of Junior 1and Junior 2
C.Some teachers          
D.About 200students of the three grades
51.Why did Hu Qing's team finally give up?C
A.their books are not useful
B.the parents didn't like to buy the books
C.the officers didn't allow them to sell anything there
D.the Children Activity Center was too crowded
52.According to the passage the students can learnB.
A.it's impossible for them to make money
B.it's not easy for their parents to make money
C.it's very important for them to make a living
D.it's necessary for school to hold more activities in the future.

分析 文章大意:这篇文章讲述了永进中学举办了一次"挣钱"活动,他们出去卖东西赚钱.一些出售报纸,一些选择瓶装水,一些出售环保购物袋.通过这次活动,学生们了解到了家长挣钱是很不容易的.

解答 50-52 BCB
50题答案:B 细节题.根据第一段:About 200 Junior1and Junior 2 students were divided into 30 teams.可知,大约两百名初一和初二的学生参加了这个活动.故选B
51题答案:C 细节题.根据第三段:But unfortunately,they met urban management officers.The officers asked them to leave.但不幸的是,他们遇到了城管官员,警察要求他们离开,可知不允许他们在这里买东西.故选C
52题答案:B 细节题.根据第五段:Now I know how hard it is for our parents to make the money we need to lead happy lives.可知,学生们从这次活动中学到了家长挣钱是非常的不容易.故选B

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Nowadays,more and more schools in China make rules making students wear school uniforms to school.Parents and teachers think it will make a better learning environment at school,but some students don't like their school uniforms.So,what are school uniforms like in other parts of the world?
In Japan,boys in middle school wear uniforms called"gakuran"which have dark jackets with stand-up collars and pants.Girls,on the other hand,wear uniforms called"sailor fuku",which look like European naval(海军) uniforms.
Most schools in England require students to wear school uniforms.Boys need to wear long grey or black pants,white shirts and school ties.Girls have the same clothes as boys,but they can wear skirts or summer school dresses during the summer term.
In the UK,uniforms were the custom throughout most of the 20th Century,but now more and more public schools stop requiring students to wear uniforms.They think uniforms make students lose their personalities(个性).
For children in many African countries,school uniforms can be a kind of pride,or a huge financial burden(经济负担).Many children have only one uniform,and that may be all the clothes they have.
In a word,love it or hate it,school uniform is a part of growing up for children around the world so you'd better enjoy your school uniform and your school life.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F).
76.The author introduces school uniforms of different countries to prove it is a part of growing up for children.T(判断对错).
77.In Japan,teenagers all wear uniforms which liik like European naval uniforms.
F(判断对错)
78.Neither Chinese students nor students in other countries like their school uniforms.F(判断对错)
79.In England all the school stop requiring students to wear uniforms because they think uniforms make students lose their personalities.F(判断对错)
80.In Africa,many children are too poor to afford more than one uniform.T(判断对错)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Five things to do before you are 18
1.Camp out in the garden
Go into your garden or your friend's.Two or three friends,a small tent,sleeping bags,food and drink are necessary.When it gets dark,tell thrilling stories,play games and eat your sweets.You will need a torch(手电筒)or you won't be able to see your sweets,and it might get a bit too scary.
2.Learn to swim.
Seriously,this is so important that it could save your life.If you can't swim,you won't be able to do water sports.Even taking a boat trip will be dangerous.
3.Collect things
One of the best hobbies for under-18s is collecting things.You could collect stamps,cinema tickets and so on.
The best way to collect them is to have a special album(册子) to put your collection in and to write what each thing means to you.
4.Try at least one kind of team sport
Team sports help you work well with other people.Being a good team player is an important skill in life.And they can make you keep fit,healthy and are also great fun.
5.Write your family tree
Get to know all the older people in your family and find out as much as you can about when they were young.Draw a family tree and make notes about each person so that you won't forget.
Five things to do before you are 18
Camp out in the gardenThings to do at night:(81)tell thrilling stories,play games  and eat sweets.
(82)Learn to swim.It's for doing water sports and safety.
Collect things(83)A special album  can help keep your collectioa
Try at least one kind of team sportYou should (84)work well with others  in team sports.
Write your family treeIt can help you (85)remember  each person in your family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.
A.they think they should have done
B.you have done nothing
C.people try and tell you they are not so bad
D.someone just said to me
E.it's a time to remember the things
Birthdays are strange things.The more you have,the more you try and pretend they don't matter,and the more (66)C.I'm not really sure why they think so.It's true that you are getting older,but as (67)D,"Who isn't getting older every day?"The problem may be that a birthday reminds people of all the things (68)A,but have not.I certainly understand that feeling,though I think (69)Ethat I most want to do-a kind of personal re-ordering (重新排序) of the to-do list.What makes you depressed(郁闷) on your birthday is that you realize your re-ordered to-do list is exactly the same as it was last year.That makes you feel (70)B,and not been anywhere.I have not had that experience this year.I look back at where I was last year and find things have changed since then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people would say:
Confucius(孔子).
September 28 is his birthday.(75)Che was born over 2,000
years ago,people still remember him on this day.
Confucius lived in the Kingdom of Lu,part of today's Shangdong province.He lived during the Spring and Autumn Period.His childhood was sad.His father died when he was only 3and he had to work to help his mother.But young Confucius didn't give up on studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.
Later,he became a teacher and started the first (76)Aschool in Chinese history.At that time only children from rich families could go to school,but Confucius believed(77)Dshould go to school if they wanted to learn.He had about 3,000students in his lifetime.
Today,people still follow Confucius'(78)B.He told us that each person has something worthy to learn and teach."When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I select their good qualities and follow them.I take their bad qualities and change them in myself."
He also taught us that thinking is very important in study."All study but no thinking makes people puzzled.All thinking but no study makes people(79)B."
Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners."A kind person should (80)C others.Be strict with yourself,but be kind to others."he said.

75.A.BecauseB.AfterC.AlthoughD.Since
76.A.publicB.privateC.popularD.primary
77.A.anyoneB.someoneC.no oneD.everyone
78.A.messagesB.thoughtsC.waysD.news
79.A.hardworkingB.lazyC.proudD.polite
80.A.learn fromB.get on withC.care forD.worry about.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.The Lake
The day when Robert was born was the happiest day of my life.Unfortunately my wife decided she no longer wanted to be married to me.My little boy and I had to (31)B,only getting to see each other every other weekend.
One day,I decided to go fishing with my son,who was about 5years old,at a nearby lake.We arrived at the lake early.Getting out of the car,we brought out all of the fishing equipment and our life jackets and the cooler that had our tasty lunch in it.I could just (32)A the day in my mind in hopes that it would never end.We both went out onto the dock(船坞)and I thought,"Do I put his life jacket on first or load the boat first?"I saw him skipping rocks on the water,so I decided to load the boat first.
I was just finishing up when I heard the splash.I turned and looked quickly expecting to see Robert(33)C standing there,but I did not see him anywhere.I jumped into the water to save my son immediately.I searched and searched but found him nowhere.I came up for a breath hoping to see him above water,now wondering how I could find him in the murky(浑浊的)water.I finally decided to go all the way to the bottom and(34)D around,not coming up until I found him.
Finally,there on the bottom he was,his arms wrapped around the wooden pole that holds up the dock.I brought him to the(35)A and put him on the bank.While both of us were coughing and spitting out water,I just hugged him and was (36)D that I had found him in time.
When things finally calmed down,I asked one simple question,"Robert,why were you (37)B onto that pole on the bottom of the lake?"He looked at me with the most innocent and loving eyes and simply replied,"I was waiting for you,Daddy.I knew you would come to (38)C me."
I thought that I could not be any (39)B or any madder at the same time and I just told him,"I sure do love you,sweetheart."He replied,"I love you too,Dad."
There is no amount of money or cars or jobs or any material thing that could replace being loved and (40)C someone so much.I am lucky to have the ability to love on such a high level,and the ability to forgive on the same level.

31.A.backB.partC.argueD.move
32.A.pictureB.enjoyC.showD.spend
33.A.carefullyB.happilyC.safelyD.quietly
34.A.walkB.lookC.hearD.feel
35.A.surfaceB.centreC.frontD.corner
36.A.thoughtfulB.regretfulC.hopefulD.thankful
37.A.jumpingB.holdingC.steppingD.pointing
38.A.callB.awakeC.saveD.remind
39.A.funnierB.prouderC.sadderD.cooler
40.A.missingB.touchingC.lovingD.changing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
many   me    sleep    surprise   office
Colin lost his wallet a month ago.Colin didn't know how he lost it while travelling by train.He fell (81)asleep on the train.He didn't realize it until he was getting into a car in Geneva.He reported it to the local police.
A few days ago,he got an e-mail from a police (82)office in the tiny Swiss (瑞士的) mountain down of Chur.Someone found the wallet on the floor of a shopping center in Chur and handed it to the police.It took (83)more than four hours by train from Geneva to Chur to it.
After a quick search online,the police sent Colin an e-mail.Colin was very (84)surprised.He said,"I'm not sure if it is (85)mine.Everything is intact (原封不动的) and it was found in a shopping center.That's a big surprise."Colin said the wallet was a gift from his wife.After a few days,it is still in good condition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Ask any student which subject he or she hates most.9out of 10students will answer"math".No matter which country you visit,no matter which grade you are in,you may not learnart,geography,chemistry or Chinese,but you always learn math.Why is this so?How come so many students hate math,and yet cannot avoid learning it in school?
Jenny Sanders,a high school student in California,asks,"What good do we get from learning math?We can use computers to compute numbers,and we can use computers to store information.I think learning math at school is a waste of time."
However,there is much more to math than just learning to add and subtract (减) numbers.In fact,math is not so much about calculation (计算) as it is about learning to think logically (逻辑地) and solving problems.Of course,Jenny was right that we can use computers to do calculations,but how would we even know how to use the computer if we can't think logically?In short,computers are only tools when solving problems.
For example,imagine you are a cook and must serve dinner to 100guests.How should you divide your resources so that you can get the job done most efficiently (高效地)?In situations like this,the ability to think logically will get you to a reasonable answer and solve your problem.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内.
61.According to the passage,which subject do students always learn in different grades at school?B
A.Chinese.
B.Math.
C.Geography.
D.Art.
62.What does Jenny Sanders think of learning math?C
A.Interesting.
B.Boring.
C.Useless.
D.Difficult.
63.Which of the following is TURE according to the passage?A
A. 90%of the students hate learning math.
B.Students can learn math well with computers.
C.Math can do calculations and store information.
D.Math helps students learn all the other subjects well.
64.What does the underlined word"resources"mean in the passage?D
A.科目          
B.效率            
C.信息           
D.资源
65.What does the writer want to tell us?C
A.Math is just learning to add and subtract numbers.
B.Math can be good for both our body and our mind.
C.Math helps us think logically and solve problems.
D.Math can help students find a good job in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Now old people without children ______ good care of by our government.
-How happy they are!(  )
A.takesB.takeC.is takenD.are taken

查看答案和解析>>

同步练习册答案