精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.
69.You have to payD if you buy THE SECRET GARDEN and PETER PAN online.
A)¥30
B)¥12
C)¥50
D)¥42
70.Mary brings the house and a long-lost garden back to life without the help ofB.
A) the power of hope
B) her uncle
C) the magic of nature
D) friendship
71.All of the following books have children as their main characters exceptA.
A) GONE WITH THE WIND
B) PETER PAN
C) THE SECRET GARDEN
D) A LITTLE PRINCESS
72.A LITTLE PRINCESS is an excellent book to help youC.
A) discover the fact
B) protect your family
C) fight for new life
D) imagine and create
73.We can know from the above information thatC.
A) there are only three books with tapes
B) we can buy all the above books in bookstores
C) two of the books are written by Frances Hodgson Burnett
D) THE SECRET GARDEN is¥5cheaper in bookstores than online
74.The information above is mainly for people toD.
A) practise listening
B) write a story
C) do online shopping
D) choose novels.

分析 这篇短文主要是对五本名著的介绍,文中详细介绍了这五本书的作者、价格及内容.

解答 69.D  细节理解题.根据文中信息描述可知在网上买这两本书需花费12+30=42,故选D.
70.B  细节理解题.根据文中信息Through the power of hope,friendship,and the magic of nature,the brave girl brings the house and a long-lost garden back to life.可知通过希望的力量,友谊,和大自然的魔力,这个勇敢的女孩把房子和一个失散多年的花园重现生机,注意题干中是without没有…,故选B.
71.A  细节理解题.根据文中描述除了GONE WITH THE WIND其他小说的主人公都是孩子,故选A.
72.C  细节理解题.根据文中信息Her strong character made her able to fight successfully against her poverty (贫穷) and the scorn (嘲笑) of her fellows.可知她的坚强的性格使她能够成功地击败她的贫穷和她同伴的嘲笑,即为她的新生活而努力奋斗,故选C.
73.C  细节理解题.根据文中信息A LITTLE PRINCESS和THE SECRET GARDEN这两本书都是Frances Hodgson Burnett写的,故选C.
74.D 主旨大意题.根据文章内容可知详细介绍了这五本小说的作者、价格及内容,目的就是帮助人们选择买哪本小说,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.If you live in the United States,the law says you can't have a full-time job until you are 16years old.At 14or 15,you can work part-time after school or on weekends,and during summer you can work 40hours each week.Does all that mean that if you are younger than 14,you can't earn (赚) your own money?Of course not!Kids who are between the ages of 10and 13can earn money by doing lots of things.
Valerie,11,told us that she made money by cleaning up other people's yards.Lena,13,makes money by knitting (织) dog sweaters and selling them to her neighbors,and Reisa said she had started taking art classes and showing her work to people.People have asked her to draw pictures for them and they pay her for them.Jasmine,13,writes articles for different magazines!
Earning is learning.By working to earn your own money,you are learning the skills you will need to succeed in life.These skills can include things like getting along with others,using technology and using your time.Some people think that asking for money is a lot easier than earning it,however,when you make your own money,you don't have to depend on someone else.The five dollars that you earn will probably make you feel a lot better in your hand than the twenty dollars you ask for.
46.Kids can have full-time jobs at the age ofA in the USA.
A.17        
B.14              
C.13          
D.10
47.If you are 15years old,you can't workD.
A.after school    
B.on weekends     
C.during summer  
D.on weekdays
48.Reisa makes money byB.
A.cleaning up other people's yards
B.drawing pictures for others
C.writing articles for different magazines
D.knitting dog sweaters and selling them to her neighbors
49.According to the passage,which of the following is Not True?D
A.You are learning how to succeed by working in your teens.
B.Kids are encouraged to live independently in the USA.
C.Earning one's money is better than asking for money from others.
D.Kids don't need to get along with others when making money.
50.From the passage we know thatC.
A.parents won't let their children earn their own money
B.it's hard for kids under 14years old to earn money in the USA
C.kids can learn skills if they try to earn money on their own
D.if kids try to earn money,they won't have enough time to study.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---Do you know ______ after Japanese earthquake and tsunami(海啸)?
---Sure.For three weeks.(  )
A.when did the dog float(漂浮) on the sea
B.when the dog floated on the sea
C.how long did the dog float on the sea
D.how long the dog floated on the sea

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.夜深了,格林先生强迫汤姆停止玩电脑游戏马上去睡觉.
It was very late at night.Mr Greenmade Tom stop playing computer games and go to bedright away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.你想喝一杯咖啡吗?
Would you like to drinka cup of coffee?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.中考结束后,你将告别熟悉的校园.三年的初中生活也许会成为你一生中的"永恒回忆".请你根据下列图中所给的四个方面,以"There Years'School Life"为题写一篇小短文,回顾你的初中校园生活.
要求:(1)词数在80~100词
(2)条理清晰,语句连贯,句式规范,字迹工整.
(3)文中不得出现真实的人名和校名等相关信息.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.We are all busy talking about and using the Internet.But how many of us know the history of the Internet?
At first the Internetwas only used by the government. 73.But in the early 1970s,universities,hospitals and banks are allowed to use it,too. However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use.By the start of the 1990's,computers became cheaper and easier to use.Scientists had also developed software that made"surfing"the Internet more convenient.
74.Today it is easy to use the Internet and sending e-mail is more and more popular among students.
 75.The Internet has now become one of the most important parts of people's life.
73.但是在20世纪70年代初期,大学、医院和银行也被允许使用网络.
74.今天使用网络很容易,在学生之间发送邮件也变得越来越受欢迎.
75.如今网络变成了人们生活中最重要的一部分..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.All of us want to be healthy.To keep healthy,more and more people are doing sports.
Do you like sports?If yes,which is your favorite sport?Look at the ads,they may help you.
Nancy's Gym
Keep fit!Lose weight!
25/hour
Opening time:Saturday and Sunday
Tel:455-6223/455-6224
Water World
Opening time:9:00am-9:00pm every day
Adults:10
Children(aged 15and under):7
Tel:215-1829/215-1830
Come to Water World!
Two pools for children
Two large pools for adults
Two restaurants
Ice World
Have fun skating here!
20/hour for children
30/hour for adults
Tel:886-8252/886-8262
41.What do people in Nancy's Gym want to do?C
A.To go swimming.B.To learn to skate.
C.To keep healthy.D.To eat delicious food.
42.If Mr.Smith goes skating with his little son,they need to payD for an hour's skating.
A.20         B.30            C.40         D.50
43.People can go to Water World atB.
A.8:30am      B.1:30pm        C.9:50pm      D.10:20pm
44.Mr.White can callA if he wants to know something about swimming.
A.215-1829     B.455-6224   C.886-8252      D.455-6223.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Some children ________ pictures on the blackboard when the teacher entered the classroom.(  )
A.drawB.are drawingC.were drawingD.will draw

查看答案和解析>>

同步练习册答案