精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Information is received into our brain by attention,and its quality determines (决定) how well it will be processed,saved and used afterwards.
    All information we receive is chosen by our attention.Factors (因素) affecting (影响) our attention are personal interest,experience,ability,feelings,knowledge,environment,timing,and so on.The same information may attract different forms and levels of attention from different people.Some people can get and save the information easily; some may have great difficulty; while others may just turn a blind eye to it.To the same information,one may even pay different levels of attention at different times.But if the facts work together,the quality of attention may be better.Therefore,it is not surprising to see that somebody with average intelligence (智力) can have excellent performances in some fields.
    The good news is that a person's attention can be shaped,trained and made stronger by effective exercise.With this in mind,we should keep improving the quality of our attention.
51."it"in Paragraph 1meansA.
A.information       B.brain       C.attention        D.quality
52.All information we receive depends onB.
A.information itself     B.our attention    C.our intelligence      D.the environment
53.Which is not the factor that affects our attention according to the passage?D
A.Interest and experience.B.Experience and knowledge.
C.Ability and feelings.D.Food and drinks.
54.About attention,which of the following statements is right?C
A.People always have the same level of attention.
B.People pay the same attention to the same information.
C.A person may pay different levels of attention to the same information at different times.
D.All factors affecting attention never work together.
55.According to the passage,B can help people to make their attention better.
A.speaking more      B.effective exercise    C.hard work     D.high intelligence.

分析 文章大意:本文是一篇记叙文.主要介绍了信息的收集是由大脑的注意力决定的,影响注意力的方面是很多的,同一条信息也会因不同的人,不同的时期会有不同的收集效果.

解答 51.答案A 考查词义理解题.根据第一段中的"Information is received into our brain by attention"可知it的意思就是指的前面的information,故选A.
52.答案B 考查细节理解题.根据第二段中的"All information we receive is chosen by our attention."可知信息的收集是我们大脑的注意力决定的.故选B.
53.答案D 考查细节理解题.根据第二段中的"personal interest,experience,ability,feelings,knowledge,environment,timing,and so on"可知食物和饮料不是影响我们注意力的因素,故选D.
54.答案C 考查细节理解题.根据第二段中的"To the same information,one may even pay different levels of attention at different times."可知一个人在不同的时间对同一条信息的注意力是不一样的.故选C.
55.答案B 考查细节理解题.根据最后一段中的"a person's attention can be shaped,trained and made stronger by effective exercise"可知有效的训练可以使我们的注意力更好.故选B.

点评 首先要认真阅读短文,掌握大意,然后根据题目再去阅读文章,在文中寻找有用的信息,最后做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届江西鄱阳县二中九年级上第五次月考英语卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达

现在大多数教科书都只使用一次,这是一种极大的浪费。循环使用教科书可以减少树木砍伐,同时也可以保护环境。在教科书的循环使用过程中,同学们要爱惜书本,不乱涂画,保持书本的干净整洁。请你根据以上提示内容写一篇英语短文,谈谈你对循环使用教科书的看法。

注意:1,词数80—100;

2,请不要逐句翻译,可适当发挥;

3,文章的开头已给出,不计入总词数。

参考词汇:recycle 重复使用 benefit 有益于 damage 损坏

Recycling textbooks is a good way which will benefit both the society and students.___________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏扬州邵樊片七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

Excuse me. _____do you say that in English?

A. How B. Who C. Where D. What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.A first-grade student whose best friend is battling cancer thought that hours of playing and telling jokes was not enough-he wanted to show his buddy just how he understood the(16)A time he was going through.
Seven-year-old Vincent Butterfield(17)A the only way was to cut off his hair in support of his best friend Zac who lost his hair through chemotherapy(化疗).
Zac Gossage is receiving treatment but(18)D goes to Union Central Elementary School in Missouri every day,(19)C that's where he gets to play on the swing with Vincent.Vincent found out that Zac might(20)C his hair because of the chemotherapy treatment.So one day,he showed up in the first grade class wearing a(21)D.He said to his teacher Mrs.Koester,"I have a surprise for Zac."And he pulled off his cap and other(22)B saw that he already had all his hair (23)C off.
"I did it just to make Zac feel he's not the only one without any (24)D."said Vincent.
Vincent has also been raising money for his best friend after learning how(25)A his chemotherapy treatments are.He asked his mother to make(26)B than 20scarves and gloves.He and his mother(27)C them at the price of 10dollars each,raising over 200 for Zac.The encouragement from Vincent seems to be working.Though Zac is receiving treatments,he has (28)D missed any days of school.He knows that Vincent is out on the playground,waiting for him at break.
When asked(29)Bfriendship was,Vincent looked at his friend Zac,thought for a(an)(30)A and responded,"It's a beautiful thing."Clearly,wisdom doesn't always come with age.

16.A.hardB.excitingC.unpleasantD.pleasant
17.A.decidedB.refusedC.agreedD.disliked
18.A.everB.neverC.justD.still
19.A.thoughB.butC.becauseD.so
20.A.raiseB.addC.loseD.fall
21.A.maskB.scarfC.gloveD.cap
22.A.teachersB.kidsC.parentsD.patients
23.A.pulledB.sentC.cutD.put
24.A.friendsB.moneyC.clothesD.hair
25.A.expensiveB.successfulC.importantD.meaningful
26.A.fewerB.moreC.worseD.better
27.A.madeB.donatedC.soldD.collected
28.A.alreadyB.alwaysC.nearlyD.hardly
29.A.howB.whatC.whereD.which
30.A.momentB.hourC.morningD.day

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.There is an old saying that all of us are born with two bags hung on our necks.A small bag in front of our chest is filled up with other people's faults (缺点),while the big one at the back is full of our own shortcomings (短处).
So it's easy to find other people's faults,but it's hard for us to see our faults behind us.
There was a boy,Tommy,who always opened the front bag to check what was in it.He saw other people's faults very quickly.When Simon was impatient with him,he said to Simon,"It's so easy for you to get angry.It is hard to be friends with you."
He told his mother about Jack's dishonesty."Jack takes my things without asking.He also forgets to return them."Tommy himself did not like sharing his things with anyone.
When Johnny was too tired to play with him,he said,"'You are such a rude person."
He thought Harry was too proud of his rich parents.But Tommy was as proud of himself because he could not see any of his own shortcomings!He could not understand why he did not get on well with others.
If only Tommy would switch the bags around,he would discover his own impatience,dishonesty,bad manners and vanity (虚荣),which were no better than that of Simon,Jack,Johnny or Harry.
26.Tommy thought it was hard to be friends with Simon because Simon wasA.
A.impatient                        B.a rude person
C.dishonest                        D.too proud of his rich parents
27.According to the passage,which of the following is TRUE?
A,Tommy was a person liked by others.
B,Tommy liked sharing his things with others.
C.Tommy always discovered his own shortcoming.
D.Maybe Tommy was no better than Simon,Jack,Johnny or Harry.
28.In this passage,the writer mainly wanted to tell usD.
A.to be more patient
B.not to be a person with vanity
C.not to take others'things without asking
D.to pay more attention to our own shortcomings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Look!We can't cross the bridge.It_______ by some workers.(  )
A.repairsB.is repaired
C.is being repairedD.is repairing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.----_______is it from here to Chicago?
----It's about 800 kilometres.(  )
A.How longB.How farC.How muchD.how many

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Be sure to ________ your names before you hand in your papers.(  )
A.write downB.look upC.turn downD.send up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.一China's first moon car‘‘Yutu"has arrived on the moon surface.
一________ It's a huge step for our space exploration.(  )
A.My pleasure!B.Good idea!C.How exciting!

查看答案和解析>>

同步练习册答案