| Dear Ralph, I am a student of Grade Nine.I consider myself a beautiful and friendly girl.Male (男性) students say I am easy to get along with,so they are always after me.They call me and send messages from time to time.But I am fed up with them.I just want to learn as much as I can in this golden time.The problem is that I do not know how to refuse or say"no"to them.After all,they are my friends.What should I do?Please give me some helpful suggestions. Aries |
| Dear Aries, Don't answer any call or message.When you want to study,simply turn off your mobile phone.That way you won't be bothered.When boys call,they will get a power-off (关机) message.After you finish studying,turn the phone back on and reply to people who have sent messages while you were studying.Accept calls only if you feel ready for them.A good friend can understand if you miss his call because you're busy or tired.If you never want to receive too many calls or text messages,limit (限制) the number of people to whom you give your phone number.If you're not sure how well you like someone,first leave just your dormitory phone.Then that person can't bother you all the time.You are right that you need friends,so you shouldn't completely escape from them.I believe you can deal with this problem well and be happy every day. Ralph |
分析 文章大意:主要是Aries比较优秀的9年级女生,一直有学生给她打电话及发短信,她不知如何回复,向Ralph求助,Ralph给了她几点建议如何处理这些问题.
解答 36-40:ADCBB
36题答案:A 考查细节理解题,根据文中的大意及格式可知这是一信件,故答案A
37题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第一封信I consider myself a beautiful and friendly girl.Male (男性) students say I am easy to get along with,so they are always after me.They call me and send messages from time to time.But Iam fed up with them.I just want to learn as much as I can in this golden time.可知她很漂亮、友好,很好相处,且非常愿意学习,所以D错误,故答案D
38题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一封信The problem is that I do not know how to refuse or say"no"to them可知不知如何拒绝她的朋友们,故答案C
39题答案:B 考查细节理解题,根据文中的前后句子They call me and send messages from time to time.But Iam fed up with them.I just want to learn as much as I can in this golden time.前面说一次又一次打电话和发短信,后面说只想学习,可知 应该是厌倦了,故答案B
40题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二封信When you want to study,simply turn off your mobile phone可知学习时应该关掉手机,故答案B
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | yours | B. | mine | C. | hers | D. | your |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| G66 Tom is a sports lover.He often plays football after school,but his father asks him to play ping-pong i nstead.Now he wants to search for some information about ping-pong. E67 Jack is tired of his work and he hopes to relax himself for a moment.He is fond of playing tennis.He wants to watch a tennis match tonight. F68 Mrs.Smith is going to send her son to take some badminton lessons during the coming holiday.She wants to find some courses on the Internet first. C69 Henry is interested in basketball and he would like to get some information about the NBA team.He also wants to know more about basketball stars. A70 Paul's hobby is playing volleyball.He plays it almost eve ry day.He was asked to share something about his favorite stars in class.He needs some photos or posters. | A.http://sports.sina.com.cn/cva This is a volleyball website.We provide plenty of photos,videos and news.We also give you a lot of back ground knowledge about it. B.http://www.fa.org.cn It's an official website of football association.You can read football news,watch football matches here.We will also teach you some football skills. C.http://www. nba.com It's about the American National Basketball Association,where you can find all the information about the NBA teams,stars and scores of matches. D.http://www.4399.com Welcome to register in our website.You can find a lot of e-games to play online.If you are a tennis fan,you can play the e-games by yourself or with others on the Internet. E.http://www.atpworldtour.com You can watch the latest tennis matches in this website.The most amazing thing is that you can download a large number of videos for free here. F.http://www.abtc.org.cn/index.asp This website is very useful because it can help you search for badminton courses.The website will guide you to join us based on the key words. G.http://www.ctta.cn In this website you can get information about table tennis matches around China.We also have lots of videos on how to play it well. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | talk with | B. | agree with | C. | get along with | D. | come up with |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a;/ | B. | /; an | C. | an;/ |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com