分析 文章大意:主要介绍了巴塞罗那将耗资8000万欧元建造亚洲第一个中医院,还要进行中医药的教学和研究.
解答 19-22:CADC
19题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段Spain is planning to build the largest traditional Chinese medicine hospital in Europe可知西班牙计划建成欧洲最大的中医医院,故答案C
20题答案:A 考查词汇题,根据文中的后面句子pushing the ancient medical science to the world推动古代医学走向世界,可知前面应该是扩展到外国,故答案A
21题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段Calduch,a spokesperson for the Spain-based European Foundation of TCM可知Calduch是西班牙欧洲中医基金会发言人,故答案D
22题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段Barcelona will provide land for its construction 巴塞罗那将为建设新医院提供土地可知这个医院将座落在巴塞罗那,故答案C
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | less; less | B. | more; less | C. | less; more | D. | more; more |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | since | B. | when | C. | until | D. | while |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Dear Ralph, I am a student of Grade Nine.I consider myself a beautiful and friendly girl.Male (男性) students say I am easy to get along with,so they are always after me.They call me and send messages from time to time.But I am fed up with them.I just want to learn as much as I can in this golden time.The problem is that I do not know how to refuse or say"no"to them.After all,they are my friends.What should I do?Please give me some helpful suggestions. Aries |
| Dear Aries, Don't answer any call or message.When you want to study,simply turn off your mobile phone.That way you won't be bothered.When boys call,they will get a power-off (关机) message.After you finish studying,turn the phone back on and reply to people who have sent messages while you were studying.Accept calls only if you feel ready for them.A good friend can understand if you miss his call because you're busy or tired.If you never want to receive too many calls or text messages,limit (限制) the number of people to whom you give your phone number.If you're not sure how well you like someone,first leave just your dormitory phone.Then that person can't bother you all the time.You are right that you need friends,so you shouldn't completely escape from them.I believe you can deal with this problem well and be happy every day. Ralph |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How far | B. | How long | C. | How big |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | shop | B. | to shop | C. | shopping |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com