精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12. 
  Everyone has birthday.Ways of celebrating birthday are different.
  In America,parents have a party for their birthday kid.The birthday kid can get lots of presents and eat birthday cake with friends.In Brazil,special candles are needed for birthday.In England,the birthday kid is lifted up and put down by his classmates happily.In Thailand,two tall candles are lighted the night before birthday.
  As we all known,it is getting popular to have cake on birthday in China.But parents usually cook a big dinner for the kid on birthday.The birthday kid eats long noodles or eggs.Long noodles mean long life and eggs bring good luck.
  People in different countries have different ways to celebrate birthday.It is important for us to celebrate birthday.Everyone grows one year older after his or her birthday.Relatives(亲人)and friends feel happy for his or her growing up.

46.How many countries are mentioned(提到)in the passage?B
A.Four     
B.Five       
C.Six
47.InAspecial candles are needed for birthday.
A.Brazil     
B.America     
C.England
48.Chinese parents usually cookAfor the birthday kid.
A.long noodles or eggs        
B.long noodles chicken
C.chicken or eggs
49.In Thailand,two candles are lighted the nightB.
A.on birthday    
B.before birthday    
C.after birthday
50.One willAafter he celebrates his birthday.
A.grow one year older  
B.grow up   
C.become clever.

分析 短文大意:
每个人都有生日,庆祝生日的方式是不同的.
美国孩子的生日时,他们会收到一些礼物、吃蛋糕.
在巴西,生日需要特殊的蜡烛.
在英国过生日的孩子,被同学们快乐地举起放下.
在泰国孩子生日前的晚上,两个高蜡烛被点燃.
在中国,孩子们过生日常常吃长面条和鸡蛋,长面条预示着生命长;鸡蛋预示着好运气.
对于我们来说,庆祝生日是很重要的.生日后,每个人都会大一岁.因为他们的成长,亲戚和朋友们都感到快乐.

解答 46.B 细节理解题.根据In America/In Brazil/In England/In Thailand/in China可知,短文中提到"美国、巴西、英国、泰国和中国五个国家孩子庆祝生日的情况",故选B.  
47.A 细节理解题.根据In Brazil,special candles are needed for birthday可知,"在巴西生日时需要特殊的蜡烛",故选A.  
48.A 细节理解题.根据But parents usually cook a big dinner for the kid on birthday.The birthday kid eats long noodles or eggs.可知,"中国的父母在孩子生日时,通常为孩子们做一顿大餐.过生日的孩子吃长面条和鸡蛋",故选A.  
49.B 细节理解题.根据In Thailand,two tall candles are lighted the night before birthday可知,"在泰国孩子生日前的晚上,两个高蜡烛被点燃",故选B.  
50.A 细节理解题.根据Everyone grows one year older after his or her birthday可知,"生日后,每个人都会大一岁",故选A.

点评 对于阅读理题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.David and James are going to watch the basketball game.Between HOUSTON ROCKETS and PHOENIX SUNS.They just have$25.From the poster,we know they can buy two ____tickets.(  )
A.redB.greenC.blue

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What time do you usually get up on Sundays?
-____ about 8o'clock.(  )
A.InB.OnC.AtD.From

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Another tunnel from Saihongqiao to Gupinggang will be built        two years.(  )
A.afterB.forC.inD.during

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Is the man who is singing your teacher?
-Yes,he teaches _____ physics.(  )
A.weB.ourC.oursD.us

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Scientists are trying to make the deserts (沙漠) into good land again,They want to bring water to the deserts,so people can live and grow food.They are learning a lot about the deserts.But more and more of the earth is becoming desert all the time.Scientists may not be able to change the desert in time.
Why is more and more land becoming desert?Scientists think that people make deserts.People are doing bad things to the earth.Some places on the earth don't get very much rain.But they still don't become deserts.This is because some green plants are growing there.Small green plants and grass are very important to dry places.Plants don't let the hot sun make the earth even drier.Plants don't let the wind blow the dirt away.When a little bit of rain falls,the plants hold the water.Without plants,the land can become a desert much more easily.

36.DesertsA.
A.get very little rain
B.never have any plants or animals in them
C.can all be turned into good land before long
D.both A and C
37.Small green plants are very important to dry places becauseD.
A.they don't let the sun make the earth even drier
B.they don't let the wind blow the earth away
C.they hold the water
D.all of the above
38.Land is becoming desert little by little becauseC
A.plants can't grow there
B.there is not enough rain
C.people haven't done what scientists wish them to do
D.scientists know little about the deserts
39.Which is the main idea of the first paragraph?B
A.Scientists know how to change desert into good land.
B.Land is becoming desert faster than scientists can change it back into good land,
C.If scientists can bring water to desert,people can live and grow there.
D.More and more places are becoming deserts all the time.
40.After reading this,we learn that,A.
A.plants can keep dry land from becoming desert
B.it is good to get rid of the grass in the desert
C.all places without much rain will become deserts
D.it is better to grow crops on dry land than to grow grass.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Hi,Carl,could you tell ____ your new address?
-OK,here you are.(  )
A.IB.meC.myD.mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

7.Danny is short and thin.Of all the boys around he is the(1)thinnest(thin) kid.So he(2)is called(call) Bones(骨头)by his friends.He talks more and laughs louder than anyone.However,he is always(3)unhappy(happy),because he is not good at sports.
One day,Danny watched the(4)men's (man) marathon (马拉松)on TV.The runners needn't go fast and they just ran on and on.They didn't have big muscles.They were more like Danny.He decided to have a try."Boy,it's better (5)to do(do) a little bit each day,"advised his mum.The next day,Danny started his practice.From then on he kept on (6)training (train) in the park every morning.
The race day (7)came(come).There were 109runners and they were all bigger than Danny.They all started fast.Danny tried to keep up with(8)them(they).But he fell further and further behind.Halfway someone got tired.Danny passed a big guy with muscles like footballs.(9)Suddenly( Sudden) he felt like a switch (开关)had been turned on.He passed another one,then a(10)third (three) one…All the runners were breathing(11)hard (hard) and looked tired except Danny.He looked like he could run forever.At that time he didn't see the crowds or hear them(12)cheering (cheer).He just ran and ran.At last he raised his arms like a champion (冠军)as he crossed the ending line.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16."光盘"一词在2013年有了新的定义,意为"吃光盘子里食物",珍惜粮食,反对浪费.请结合要点提示,联系实际,适当发挥,以"I clear,I proud''为题,写一篇90字左右的英语短文.文章开头已给出,不计入总字数.文中不得出现真实的人名、校名等相关信息.
要点:
1、"光盘"行动的意义(两点)
2、从自己做起(两点建议)
3、请父母朋友们支持(两点建议)
I Clear,I Proud
Since a netizen(网友)called on people to"clear the plate"on the Internet,some citizens in Suzhou have taken action to support it.We middle school students should also do something to help.
With a large population in China,the food we waste every year causes a huge of money and energy,.It's time for us to wake up.Also,clearing the plate and sacing the food is a good habit for kids and the country later on.
First,we start from ourselves.We should not waste the food we have every day,especially the lunch at school.It's better to order the foodwe want and eat it up.
Second,our parents sometimes order too much when they eat in the restaurants.So we'd better tell them not to order too much and remember to pack the food home if there's any left..

查看答案和解析>>

同步练习册答案